Instagram ^_^

Instagram : innueclanz

Saturday, February 11, 2012

Printer Canon Pixma MP258 Tak Boleh Print – Error P08

Salam,

Tetiba 2,3 hari lepas printer kat rumah ni jadik giler..sian adik aku nk print tak boleh waktu tu..muka ketat tensen, sudahnya dia berlalu pergi ke rumah membernya..aku lak klu blk keje mmg agak bolayan (well, biasanya mmg dia yg godek2 sendiri pun tanpa mengharapkan pertolongan aku..heheheh)

So baru kejap tadi ni aku pun menggodek lah..tu pun sbb ada benda penting nak print..rupanya keluar error P08

Untungnya kita ni sbb ada internet di hujung jadi..picit2 keyboard, maka keluarlah solution yg ada org upload..

lepas ngetest 2x buat sbb masa kali pertama tak ikut aturan yg betul..maka kali kedua telah membuahkan hasil..walla!! setel!!

Untuk sesapa yg turut dpt error mcm aku, sila lah ikut solution di bawah ini..Korang tiru lah sebijik sejibun, pastu konfem boleh print dah (insyallah)


Credit : Hanan Techno

Follow the instructions step by step

1. Turn off printer, cable power still plug in,
2. Press Stop/Reset button  don't release
3. Press Power Button don't release and than release Stop/Reset button
4. Press Stop/Reset button 2X and than release Power Button, wait until service mode to " 0 "
5. Turn off printer, cable power still plug in
6. Press Stop/Reset button  don't release
7. Press Power Button don't release and than release Stop/Reset button
8. Press Stop/Reset button 4X and than release Power Button, wait until service mode to " 1 "
9. Turn off printer, and loose cable power, wait one minute.
10. Connect cable power, turn on printer again, now this printer ready to use.
Post a Comment