Instagram ^_^

Instagram : innueclanz

Tuesday, January 04, 2011

My Own Review on My Lovely Sony Xperia X10

* Sorry sue sbb lambat buat review

Salam,



Tak sangka akhirnya aku terjebak membeli Xperia X-10..H dah lama ushar, in fact dia yg beli dulu Xperia X10 ni tapi aku tak penah sentuh pun hp dia tu..kekonon tak masuk ngan jiwa lah (by that time aku pakai BB Bold II)

Tapi rupanya, even aku dah pakai BB (idaman semalaya), jiwa aku tak kena jugak..sebab blogging mcm susah, tak banyak apps yg sesuai..mungkin ada tapi berbayar..well, aku suke hat free jah!

Akhirnya selepas tak sampai 2 weeks aku pakai BB, aku sub dkt member ofis dan akhirnya aku angkat Xperia X10 (kesahnya aku tensen H tak abis² berlagak X10 dia loading lajuuu..Mencik okeh)

Alhamdulillah, X10 kena dengan jiwa..Apps banyak gile!! Blogging made easy! Sangat seronok..Bak kata zizan & johan kata beronok-ronok..

Tadaaaa~ jom baca apa yg best pasal X10 aku..Cer cite cer citer =)

Aku hanya review apa yang aku install je lah yer..

Semua aku ambik dari sini (free apps/games/tools) --> Android Market
  1. Blogging
    - Blogaway
    - Blogaway Lite (Beta)
    - Blogger Web Launcher

  2. Sosial Networking
    - Facebook
    - Twitter
    - Foursquare
    - Imo Chat (utk all in 1 chat)


  3. Photo Editing
    - Picsay
    - Photoid
    - Photo Wonder
    - AnDrawing
    - AndroPaintLite
    - ComeksFree
    - FaceToglFree
    - Funny Camera
    - FxCamera
    - Photo Booth
    - PhotoFunia
    - Retro Camera
    - Scrap!


  4. Widget (boleh letak dkt screen widget atau shortcut)
    - Facebook
    - Twitter
    - Foursquare
    - Advanced Task Killer
    - Battery Widget
    - Youtube


  5. Games
    * Aku bukan kaki game, tp adalah seketul dua yg aku install
    - Bowling Manager
    - Jewels
    - Angry Bird (H giler punya layan game nih! Best lah kut)

  6. Tools
    - Extensive notes (mcm notepad tu)
    - Bluetooth File Transfer (utk manage file transfer)
    - Barcode Scanner (mcm BB apps)
    - Mini File Manager(utk manage file dlm hp nih)
    - TuneIn Radio (X10 takde built in radio)
    - Youtube Download
    - Qiblat Locator (so far agak accurate)

  7. Browser
    - Opera Mini


Kesimpulannya, aku sgt happy dengan kebolehan X10 aku ni..mmg bole guna tagline 'Senang dan Mudah Kira lah' =)



Interface depan ada 5 pages
boleh slide 2x ke kiri & 2x ke kanan



Antara apps yg ada dlm X10 aku

Post a Comment