Instagram ^_^

Instagram : innueclanz

Tuesday, August 22, 2017

Jom Naik MRT

Alhamdulillah sejak MRT Sg Buloh-Kajang line beroperasi 17 Julai 2017 hari tu kira macam senang la sikit nak pi balik kerja.  Selesa dan cepat.  Kalau sebelum ni aku kena kejar monorel kemudian ambik komuter di KL Sentral.  Sekarang dari MRT BB ke Sg Buloh dah senang.  Kira sit back and relax je.  Hehehe~

Memandangkan harga tiket tengah promosi less 50% sehingga 31 Ogos 2017 ni maka ramai yang dah bawa anak-anak naik MRT.  Izz Fahim pun setiap kali nampak train mesti sebut.  Jadi setelah sekian lama asyik menunda dengan anak berserta alasan "nanti ye sayang kita naik" akhirnya ada rezeki bawa anak naik MRT lepas solat Jumaat minggu lepas.  

Happy anak-anak dapat naik train especially si Izz Fahim la kan.  Muka bahagia je =D

Untuk kanak-kanak bawah 12 tahun tiket adalah PERCUMA.  Yeah hip hip horray.

Untuk trip ni kami park kereta di Stesen MRT Sg. Buloh.  Di sini juga adalah Stesen Komuter. Setempat lah kiranya.  Surau dan tandas kat sini pun semua selesa.

Jom layan gambar jelah ;)






Kami turun di MRT Mutiara Damansara.  Stesen tu linking dengan ECurve, The Curve dan IKEA.  Easy access.  Laluan dalam bangunan dan berbumbung.

Aku pi kerja hari-hari memang naik di MRT Mutiara Damansara sebab ofis suami sekitar sini.  Jadi aku tau lah stesen tu selesa ke tak.  Aku cadangkan dekat suami turun situ sebab ada pentas milo tu.  Gigih nak snap gambar anak kat situ kan ;p


Dah alang-alang turun di MRT Mutiara Damansara tu kitaorang terus jelah ke The Curve.


Kemudian kami mengopi lah di The Charms The Curve.  Fahim suka kek lagipun.  Pastu mommy plak nak kopi.



Lepas dah siap mengopi jom lah kita balik.  Kami solat asar dulu di surau MRT. Sambil bergilir jaga anak untuk solat, ruang dalam stesen yang luas tu bole la anak ke hulu ke hilir melawat kawasan.


Ok dah sampai semula ke MRT Sg Buloh.  Izz Fah kata jangan balik dulu.  Dia nak tengok train lagi.  Duhh~ bertuah lah haih anak.


Wednesday, April 05, 2017

Happy 3rd Birthday Izz Fahim

Assalamualaikum.

Alhamdulillah 4/4/2017 genaplah Izz Fahim 3 tahun.  
Semoga terus diberi kesihatan yang baik-baik.

Dah banyak perkataan bercakap dan dah banyak akai jugak.

Terima kasih maklang belanja Aim KFC :D








Saturday, February 11, 2017

Syukur Alhamdulillah Pengasuh Dah Dapat

Alhamdulillah syukur.  Dah dapat Babysitter.  Semoga urusan anak-anak dengan BS baru dipermudahkan.  Seperti mana Allah permudahkan urusan anak2 dengan BS sebelum ni.

Sampai saat ni Fahim belum boleh terima yang mama iza dia nak pindah.  Aku cuba juga slow talk bagitau kata lepas ni Fahim tak pi rumah mama lagi dah.  Tapi dia buat cakap kuat2 dan xnak dengar apa yg aku cakap 😔  Belum lagi Ayden yang bukan main melekap dengan ayah (suami Iza).  Over ok mengalahkan si Hadif plak mu deng!

Kira selesai lah satu bab sebab dah dapat pengasuh. Tinggal 1 bab lagi pasal haluan kerja aku dan H dah x sama.  Makanya next week aku kena reschedule travel time aku supaya dapat sampai office sebelum 8.15am.  Otak tak berapa nak hadam sangat lagi ni.  Nak kena naik komuter then ambik monorel then kena berjalan ke office.  Oh my.  Penatnya.  Ingat hala ke tua dah xde kena macam ni.  Dugaan tu nak datang sekelip mata je. 

Tolong doakan acik kuat nak hadap segala benda ni.  Eee fikir pun stress.  Tak suke lah!! 🙁

Friday, February 10, 2017

Sepetang di Taman & Birthday Hadif

Assalamualaikum.

Alhamdulillah cuaca petang semalam cantik je.  Dapatlah Izz Ayden pi main kat taman jap.  Sebelum balik rumah kitaorang singgah rumah BS jap.  Nak spend time sesama.  Kebetulan plak birthday si Hadif.  Ada lebih kurang seminggu je lagi  bebudak ni dengan BS.  

Semoga dipermudahkanlah urusan kami berdua. Ameeen

#babysittertakdapatlagini
#macamtaksempatsampaiofis

Stress!!











Thursday, February 09, 2017

Serabutnya Nak Cari Pengasuh

Bukan senang nak dapat BS yang baik, jaga macam anak sendiri, tak berkira macam BS sekarang tapi 'jodoh' tak panjang pulak.

Baru nak rasa lega selepas bermacam2 yang anak2 terpaksa hadapi dengan previous BS, dah BS ni kena balik kampung pulak.  Owner rumah bagi short notice dan kena kosongkan sebelum habis Februari ni.  Serious stress bila kenang anak2.  Kalau tak fikir panjang memang baik berenti je jaga anak sendiri.  Sakit jiwa pun xpe sebab anak depan mata.  The point is tak boleh berenti kerja!! Dah la nak dapat kerja susah.  Interview SPA bagai semua gagal.  Dah tua bangka baru dapat masuk LTAT tu.  Urghh stress.

Skrg ni mana nak cari BS.  BS memang ramai. Tapi nak 'memperjudikan' nasib anak tu sekali lagi.  Kesan pada perasaan Izz Fahim.  Pastu dengan ayden yang xde gigi lepas tu nk makan kena suap sikit-sikit.  Urghh stress lah haih.

Eeee memang stress lah.  Rasa tak leh nak bernafas dah ni.

Wednesday, February 08, 2017

Maka Dugaan 2017 Pun Bermula

Macam tahun lepas jugak bulan Februari lah bermulanya segala dugaan dan cabaran.  Tahun ni pun sama.  Semoga dugaan tahun ni tak berpanjangan.  Harap dipermudahkanlah urusan kami walaupun hati ni sampai macam takleh nak fikir apa lagi dah.

Pagi ni dapat berita H kena transfer ke site lain.  Yang pasti bukan satu hala dengan ofis aku.  Sedangkan aku ni bergantung penuh dengan dia nak ke ofis :(

Pastu petang semalam pulak dapat berita pengasuh terpaksa pulang ke kampung halaman.  Sebelum hujung bulan Februari ni kena kosongkan rumah.  Time tu rasa macam batu timpa kepala je.  Terus teringat Fahim.  Betapa dia sayangkan BS baru ni sampaikan setiap masa dia akan tanya 'esok pergi rumah mama tak'.  Macam mana lah kesannya pada Fahim lepas ni.  Memang time heals tapi ntahlah.  Kesian Fahim =(

Apapun dalam tempoh terdekat ni terpaksalah jugak cari pengasuh.  BS memang ramai tapi nak cari yg boleh jaga macam anak sendiri tu yang susah.  Dugaannya lah.

Rabbi Yasir Wala Tu'assir

Tuesday, February 07, 2017

Burger Sedap Rawang - Bandar Tasik Puteri (Kena Cakap Nak Mayo Lebih)

Assalamualaikum.

Kat BTP (Bandar Tasik Puteri) ni ramai sangat orang jual burger.  Boleh kata bersepah.  Tinggal lagi ikut selera memasing je lah.  Tapi kitaorang baru discover kedai burger ni.  Agak baru jugak dibukak mungkin dah beberapa bulan tapi serius sedap!

Harga rasanya standard je.  Tapi aku paling suka sebab dia akan ikut apa yang kita nak.  Dah banyak kali aku kena dekat gerai lain, nak mayo lebih.  Depa angguk tapi seolahnya buat bodoh je.  Takde lebih pun.  Nak buh mayo sesudu pun macam takut-takut.  Tapi gerai ni.  Terbaik!

Kitaorang order simple je kot.  Tak nak sos dan mayo lebih! Nah hambik! puas hati ko makan.  Siap repeat lagi.  Dan lepas tengok gambar ni rasa nak repeat lagi.  LOL


Lokasi - Berhadapan 99 Speedmart M Residence
(Kawasan perumahan baru Mah Sing)



Abang burger ni orang Kedah.  


Happy faces =)



Ni repeat dengan nono plak.  Hoho~

Ni Burger Ayam Tanpa Sos


Yummy!


Standard size compare to smartphone


Nama Burger ni Frust Burger.  Patty abang tu buat sendiri.
Katanya masa buat patty tu dia tengah frust.


Frust Burger ni besaq wei!


Close up Frust Burger



Ni Burger Ayam Tak Nak Sayur Tak Nak Sos Mayo Lebih :p


Ni Jumbo Hot Dog with Cheese rasanya.  Lupa dah




Overall, kitaorang sangat² berpuas hati.  Mungkin akan repeat lagi.  Orang kata kalau dah sedap dan bagus, orang akan sampai-sampaikan.  Mudah²an bisnes abang burger ni terus maju dan maju!

posted from Bloggeroid

Monday, February 06, 2017

Sepetang di PCP - Puteri Park Central Bandar Tasik Puteri

Assalamualaikum.

Sepatutnya entry ni datang dulu sebelum entry semalam. Gambar-gambar ni semua diambil sehari sebelum tahun baru 2017. Kiranya kitaorang menghabiskan tahun 2016 kat situ lah. Tapi seperti biasa mak hampa ni pemalaih. Sebelum upload gigih nak watermark bagai la. Banyak cekadak. Tu yang lambat tu.

Apa pun nak habaq PCP ni memang best untuk jogging, riadah santai dengan anak-anak, ada playground, ada orang main giant bubble, ada orang jual big cup dan paling tak ketinggalan motor aiskrim mesti ada punya lah =)

PCP petang sebelum tahun baru tu agak lengang. Ramai orang balik kampung kot!


Mommy snap dulu



Baru bangun tido.  Mood tak berapa nak sampai lagi



Puas berlari sampai tertonggeng siap berdarah mulut.  Nasib bibir luka sikit je



Dia rasa lain macam nak berjalan kat rumput.  Tapak kasut nipis sangat kot



Abang happy dengan lori dia lah



Mommy pun syiok.  Memang sape kaki fotografi kawasan ni serius cun










Dah senja.  Jom balik!

posted from Bloggeroid

Sunday, February 05, 2017

Riadah Santai di Puteri Central Park Bandar Tasik Puteri

Assalamualaikum.

Mujur lah di kawasan perumahan ni ada jugak lah tempat nak beriadah. Tak payah gaduh nak pi jejauh. Sekadar nak ambik angin petang je pun.

Alhamdulillah cuaca semalam cantik sampai ke petang. So lepas Asar baru kitaorang ajak Fahim ke taman. Punya la seronok dia. Takleh bagitau awal-awal sebab takut hujan hala ke petang dah jadi janji palsu pulak. Tau jela. Kita ontua kalau tak tepati janji pun rasa sakit hati apatah lagi budak kan.

Tapi petang semalam x banyak sangat gambar ambik. Later aku buat entry dengan gambar yang dah diambil sebelum ni. PCP ni sesuai sangat untuk outdoor photoshoot sebab situ ada kawasan rumput hijau yang luas. Memang cun lah gambar.


Muka happy nak pi taman



Seronok depa dapat main bola





Budak geli nak pegang rumput situ.  Kononnya lah





Basah lencun memasing.  Puas hati dapat main kat taman ye anak-anak


posted from Bloggeroid