Instagram ^_^

Instagram : innueclanz

Wednesday, September 14, 2016

Sambungan Suku Pertama 2016

Sebelum baca post ni korang kena baca previous post kat sini. KISAH SUKU PERTAMA 2016

Tahun 2016 ni memang agak mencabar.

23-24 Mei Izz dah start demam panas. Every time demam memang high fever manjang

25-27 Mei Izz warded untuk pertama kali dalam hidup di Pusrawi. Ulser penuh di tekak dia. 4 hari tak boleh makan minum. Memang kesian sangat-sangat

28-31 Julai Izz demam lagi. Izz memang selalu demam tinggi dan balik2 klinik akan cakap tonsil.

2-5 Ogos Izz warded di KPJ Tawakkal. Kali ni aku memang tekad tak nak ke Pusrawi dah sebab doc kat sana bukan jenis bercakap. Kita ni dah la tak faham medical stuff ni. KPJ buat full blood test dan Izz positif kena virus RSV. Kurus kering Izz waktu ni

13-16 Ogos Ayden pulak start demam tinggi. Pagi sebelum ke hospital tu suhu dia 39.7. Hanya Allah yang tau perasaan aku waktu tum. Terus masukkan sub voren dan mandikan dia. Full blood result Ayden dia kena virus Adeno Virus & Rhino Virus

23-27 Ogos Ayden warded lagi. Kali ni dia dah start batuk dan selsema dan ada wheezing di dada. Kebetulan memang ktorg tunggu sampai tarikh follow up dia. Tiap kali lepas discharged KPJ akan schedule follow up. Memang susah Ayden nk bernafas waktu tu. Doc admitkan Ayden. Full blood test ayden positive virus RSV. Ayden kena neb every 4 hours. Physio dan nasal suction

13 Sept Tokwan start demam tak boleh bangun. Macam demam sakit urat. Lepas berbincang kitaorg decide adalah lebih baik kitaorg ambik Ayden dan hantar ke pengasuh supaya mama dapat jaga tokwan sepenuhnya. Lagipun Ayden menangis mungkin sebab rindukan kitaorg. Bulan lepas sebulan mama dan Ayden duduk dengan kitaorg dan aku dapat jaga Ayden malam-malam

14 Sept Insha allah hari ni ktorg akan jumpa dengan bakal pengasuh Ayden. Semuanya berlaku dengan pantas. Semuanya adhoc. Harap sangat dipermudahkan urusan.

Pada yang baca entry ni. Mohon doa agar dipermudahkan urusan kami semua. Dilemma mak mak bila nak hantar baby ke pengasuh. Susahnya lah hati =(

posted from Bloggeroid
Post a Comment