Instagram ^_^

Instagram : innueclanz

Monday, October 26, 2015

Set Berpantang Pilihan

Assalamualaikum.

Inshaallah kali ni nak beli set berpantang Alfiat. Dulu beli Amway. Tapi entah lah, xrasa best. Makanya dapat disimpulkan bahawa kalau orang cakap set tu best belum tentu dengan kita set tu jadi best. Harga mahal xmelambangkan ke-best-an set tu.

Maka untuk kali ni akan beli set Alfiat. Harga sangat mampu milik untuk semua para ibu.

Ni lah kandungan dalamnya. Kredit gambar: Google








Nanti bila dah beli setnya kita buat entry bergambar pulak.

posted from Bloggeroid

Sunday, October 18, 2015

Rezeki Mak Nandung - Tudung AJ Free

Alhamdulillah tulah orang kata rezeki. Memang duk berkenan la design tapak kaki kucing a.k.a cat safari tu. Tapi rata-rata orang jual mahal even preloved je pun. Haish.

Tapi rabu lepas datang keje kikin kata kakak dia ada kirim tudung. Mak nandung rasa nak lompat bintang je. Terima kasih banyak-banyak AIN. Girang tak terkata.





posted from Bloggeroid

Saturday, October 17, 2015

Bestnya Kalau Dapat Bercuti

Bila badan penat pastu dah letih hadap suasana rumah yang serupa itu je memang best kalau dapat pergi bercuti. Tengok laut ke, hirup udara hutan ke, makan seafood ke.

Tapi nampak gaya memang xdapat la. Dengan ekonomi diri sendiri yang agak merudum tahun ni so memang xmerasa lah jawapnya.

Bestnya tengok orang jalan-jalan bercuti. Haish!!


Mode: Hormon mengandung yang tak stabil

posted from Bloggeroid

Wednesday, October 14, 2015

Tahniah Bi

Alhamdulillah Isnin lepas selesai sudah Majlis Graduasi adik bongsu aku. Diploma Fisioterapi RCMP Unikl Ipoh. Majlis dibuat di PICC Putrajaya. Memandangkan hanya 2 orang yang bole masuk dewan pastu adik aku kata bukan ada orang meniaga pun. Makanya mama dan Nono jela wakilkan.

Rasa macam baru je lagi sekeluarga hantar dia ke Ipoh. Baru tak baru lah jugak mengantar tu tahun 2012.

Alhamdulillah tahun ni selesai konvo. Buat masa ni dia belum berminat nak sambung dan dia nak kerja. Dah kerja dah pun tapi bukan lah bidang fisio. Tak kisah lah kan. Janjinya kerja dan mendatangkan duit.

Tahniah bi!!

Masa tahun 2012




Ni masa konvo Isnin lepas 2015












posted from Bloggeroid

Tuesday, October 13, 2015

Rasa Tak Best Bila

Rasa tak best bila time-time sarat ni suami terpaksa kerja lebih masa & time cuti pun kene kerja =(

2,3 hari ni xpe lah kebetulan mama ada di rumah. Bole tolong jagakan Fahim. Adoi bayangkan lepas mama balik rumah dia hujung minggu ni.

Dah la kerja en suami ni akan berterusan sampai bulan Disember. Mampuih lah acik sorang. Dengan saratnya dengan nak menjaga Izz Fahimnya..

Huwaaaaa~ xsanggup nak bayang. Sekarang ni pun dah xlarat gile2 kot kalau suami xbantu.


Haish lah. Sila lah bertabah mommy!! (Kata-kata semangat untuk diri sendiri)

posted from Bloggeroid

Rocket To Mecca - Sedar

Hari tu terdengar di Astro.  Macam best plak.  Sape nak mp3 dia roger acik di innueclanz[at]gmail.com




Sunday, October 11, 2015

Baru 30 Minggu Tapi



Assalamualaikum.

Kandungan baru nak masuk 31 minggu tapi kudrat diri macam dah xberdaya sangat dah ni. Kagum dengan orang yang beranak setiap tahun. Mungkin diorang ada maid atau helper. Tapi untuk yang solo molo buat sendiri. Memang salute untuk anda.

Nak kata serik pun ada jugak ni. Tapi kang cakap-cakap lebih takut xdan apply protection dah terberanak lagi tahun depan. Allahuakbar. Rasa macam x daya sangat dah ni.

Bila baca info kat atas tu memang sekarang fasa dapat segala benda ni ;

- pedih ulu hati
- braxton hicks (perut mengeras) yang kerap
- sakit segala sendi (SPD)

Harap diri ini bertabah. Ada lagi 2 bulan lebih ni. Syukur suami memahami dan banyak membantu. Tapi dua2 pun bekerja, kita pun terpaksa la faham penat dia jugak. Bestnya kalau ada maid. Tapi nk membayar maid tu satu hal jugak. Huwaaaa~
posted from Bloggeroid

Thursday, October 08, 2015

Izz Fahim Tantrum

Kalau ikut definisi daripada Baby Center


A temper tantrum is the emotional equivalent of a summer storm – sudden and sometimes fierce. One minute you and your child are in a restaurant enjoying your dinner, the next minute she's whimpering, whining, and then screaming at the top of her lungs because her straw is bent. Children between the ages of 1 and 3 are especially prone to tantrums.

Izz Fahim sejak akhir² ni semakin membesar semakin lah banyak akal dan banyak perangainya. Tambah plak dah nak dapat adik ni pulak kan.

Tapi aku beranggapan dia mungkin penat seharian behave di rumah pengasuh. Harapnya takde la anak aku tu kena pukul ke apa. Kalau takat kena marah nak mengajar tu biasalah. Takkan la kita xnak anak kita diajarkan kan. Cuma harapnya tidak lah kena lebih daripada itu.

Pasaipa aku kata dia behave, sebab beberapa kali masa nak ambik dari rumah pengasuh ada lah pengasuh lepak luar rumah. Dan Izz Fahim dengan sopan santun muka suci murni duk je atas riba pengasuh. Vah vah vah aku rasa dengan kitaorang memang tak hingin kot dia duduk atas riba diam-diam camtu. uhuhu~ Tapi elok la jugak kan. Kitaorang selalu je pesan, jangan buat perangai rumah pengasuh, kalau nak nangis ke apa ke biar di rumah masa dengan mommy dan abah je. Hambek ko sekarang. Tantrum sepanjang masa. 

Budak tengah nak membesar, gile nak bermain je tak kira masa. Speshly waktu nak tido malam. Mommy Abah dah macam zombie siap bergilir2 terlelap sambil dengkur yang dia boleh gelak mengilai siap cepuk muka kitaorg suruh melayan dia. Huwaaaaa~ anak oh anak. Ni baru sorang, membayangkan adik dia akan datang nanti, tak mo lah bayang dulu.

Nampak gayanya kena la korek ilmu daripada orang-orang lama/berpengalaman atau melalui pembacaan macam mana nak handle tantrum anak ni. Bagaimana sabarnya mak ayah kita dulu melayan perangai kita yang mungkin sebijik perangai anak sekarang, camtu lah kita kena sabar dengan perangai anak-anak kita.




Main tuang-tuang air. Kalau ditegur mengamuk lah dia



Menangis xbersebab

posted from Bloggeroid

Wednesday, October 07, 2015

30 Minggu



Alhamdulillah diam tak diam kandungan kedua ni dah masuk minggu ke 30. Fuuh berdebar-debarnya rasa nak bersalin. Acik takut!!

Braxton hicks pun dah makin menjadi-jadi. Syukur untuk kandungan kali ni kandungan gula dalam darah tak tinggi. Harap2nya baby yang keluar nanti bebas jaundice.

Apa pun yang paling utama nak hadap adalah waktu nk bersalin. Perasaan yang tak terluah rasanya tu. Setengah orang dipermudahkan sampai xrasa sakit langsung. Apa pun aku harap bahagian aku kali ni dipermudahkan jugak insha allah.


Hidung dah semakin hebat pembesarannya. Izz Fahim pun dah 1 tahun 6 bulan. Besar dah anak mommy.


posted from Bloggeroid

Monday, October 05, 2015

Generasi Kami (OST Super Game Boy)


Kredit Lirik : Youtube Astro Ceria

Generasi Kami (OST Super Game Boy)
Komposer: Omar K dan Audi Mok
Lirik: Omar K dan Redzuan Redza

Caller Ringtone (Maxis): Dail *131*445278# dan hantar
CMT (Celcom): Dail *888*237760# dan hantar
DiGi (RBT): Dail *233*2600017# dan hantar

LIRIK:

Chorus
Kanan kiri 
Kita berpusing
Dayung mendayung sampai Tanjung Tiga

Biar lain
Kita bermain
Asalkan kita berbahagia
Di zaman kita

Verse 1
Baling tin, gasing dan guli
Lastik getah, konda-kondi
Bedak cuticura, minyak zam zam
Lepas sekolah pancing ikan tepi kolam

Duit kertas lima ratus ringgit
Duit kertas satu ribu ringgit
Rambut afro, seluar panjang bawah kembang
Ayah pergi kerja, tak payah cukur jambang

Sharifah Aini, Kumalasari, 
Saloma, AR Badul dan Carefree,
Sweet Charity, Mokhtar Dahari,
P. Ramlee

Repeat Chorus 

Verse 2
Polis and thief, one two jaga
Polis mati pencuri jaga
Ayah bergaya naik proton saga
Beg sekolah hijau sangkut di kepala

Sudirman, Alleycats, Thundercats, Voltron
Suria Baja Hitam, Doraemon
Pagi-pagi, tengok TV pendidikan
Layan katun sang kancil hilang rasa bosan

Rock Kapak kemuncak zaman gemilang
Search, Wings, LeftHanded, Iklim dan Gersang
Gila-Gila Remaja, Ujang dan Azura
OG dalam Ali Setan

Repeat Chorus

Verse 3
Budak hiphop merata-rata
Nasi lemak antarabangsa
KLCC, MSC,
Beli game CD di plaza Imbi

Cakera padat dan tape video
Gameboy, Tetris, Nintendo
Wawasan 2020
Kancil perodua dan ASTRO

Cyberjaya, Putrajaya
Dato Azhar satu dunia belayar
Sembilu, 2+1, Pi Mai Pi Mai Tang Tu

Repeat Chorus

Verse 4
Dari Nokia ke Iphone, caller ringtones
Main PS sampai jadi rabun
Kita AFUNDI, untuk Mawi 
di Akademi Fantasia...

VCD, DVD, MP3, USB 
Guna streamyx laju-laju
Tengok Youtube, layan lagu

Meet Uncle Hussain, Maya Karin
Hujan, Zizan dan Johan
KL Gangster, Zombie Kampung Pisang
Cicak Man, Jangan Pandang Belakang!

LAST CHORUS
Kanan kiri 
Kita berpusing
Dayung mendayung sampai Tanjung Tiga
Biar lain
Kita bermain
Asalkan kita berbahagia...

Kanan kiri 
Kita berpusing
Dayung mendayung sampai Tanjung Tiga
Biar lain
Kita bermain
Asalkan kita berbahagia
Bersama-sama
Bersuka ria
Ikutkan cara
Di zaman kita

Bersama-sama
Bersuka ria
Ikutkan cara

Di zaman kita

Friday, October 02, 2015

Tudung Aidijuma (Tudung AJ) Corak Kucing

Assalamualaikum.

Sejak dua menjak ni terjebak dengan tudung AJ. Pastu corak kucing plak. Aduhai meroyan rasa. Acik memang taksub sikit dengan apa2 yang berbentuk kucing ni.

Harga tudung AJ ni kalau ikut mampu milik. Tapi bila design lain2 keluar setiap minggu. Design hot akan jadi harga berganda-ganda mahalnya selepas seminggu dua dikeluarkan. Di kedai akan habis so sesapa yang ada beli lebih akan jual semula dengan harga tinggi. Pitam betul!!

Baru ada 4 helai koleksi tudung AJ yang bermotifkan kucing




Design ni akan release minggu ni.  Acik dah book dengan PR.  RM20 sehelai.  Flower Cat



Design ni pun akan release minggu ni jugak.  Pun acik dah book.  Cat & Mice




Design ni masih hunting sampai sekarang.  Full Cat orang jual sampai RM70.
Memang tak mampu.  Abis kuat acik mampu beli kalau RM30 je sehelai.
Cat Safari tu pun sama orang jual RM60 ke atas.  Btw tu semua harga preloved je ok.
mencik!! Huhuhuhu~


posted from Bloggeroid

Thursday, October 01, 2015

Petshop Murah - Cats Wonderland, Subang Bestari

Alhamdulillah ada jugak petshop yang best dengan harga murah dan mampu milik.

Cats Wonderland namanya. Lokasi di Subang Bestari. Harga pasir dan kibbles premium 20kg memang murah. Kitaorang selalu beli pasir jenama Sumo Cats. Pasir ni agak susah nak dapat. Kalau ada pun di Tesco harga mahal gile. Alhamdulillah kat sini berbaloi2 harga. Murah sangat!

Nak lebih info meh baca di blog KUCING KAMI

http://www.kucingkami.com/2015/09/cats-wonderland-petshop-dengan-harga.html?m=0
posted from Bloggeroid