Instagram ^_^

Instagram : innueclanz

Tuesday, September 23, 2014

JJCM - Chicken Rice Guy (CRG) Seksyen 7 Shah Alam

JJCM (Ju Jalan Cari Makan) ^_^

Lokasi: 

Seksyen 7 Shah Alam (Shop lot belakang Unisel)


Alamat: 
40 Jalan Zirkon 7F/7F, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Malaysia

Info Tambahan:
Ada tandas, surau & baby chair
Juga meja sebelah luar untuk yang merokok


Assalamualaikum.  Alhamdulillah sampai jugak ktorang ke kedai ni.  CRG dah dibuka sejak bulan April 2014 yang lalu.  Hanya bermula dengan sewa tapak bukak gerai, kini CRG telah bertapak di restoren tersebut.  Semoga bisnes kalian terus maju.  Ameen~

CRG adalah milik seorang rakan sekolah rendah aku.  Maklumlah bila kedai kekawan ni kita rasa excited macam kedai kita sendiri jugak.  Huhuhu~

Jom kita terjah apa yang ada di sana.


Ni flyers yang ada dikedai tu.
Kot² you all nak bg pada kekawan atau rujukan sendiri pun boleh



Jom belek menu.
Minuman



Menu makanan utama. Nasi Ayam!
Ayam ada steam atau roasted


Recommended drink
LIMAU ASAM BOI



Signature drinks!
ICED KOPI & CRUSHED ICE KOPI



Must try!



Roti




ok dah habis belek menu.  Jom tengok apa yang kitaorg cuba!  
Nyums.. Kecoq lioq haih tgk balik gambar makanan ni


ROTI BUN CRG



Aku ambik ICE KOPI, H ambik CRUSHED ICE KOPI


Sementara menunggu kitaorang dapat sampel
KEK BATIK


Next menu :
IPOH HOR FUN
dihidang dengan cili kicap potong


Next menu : 
NASI AYAM & side dish IPOH TAUGEH
H ambik roasted chicken dan aku ambik steam
ayamnya lembut dan cukup rasa. 





 Nasi yang dimasak sempurna



 Ipoh taugeh sedap dimakan begitu saja



 Roasted chicken yang lembut



Steam chicken yang sgt juicy ditambah pula dengan
rasa minyak bijan. Nyumss!



Muka tuan tanah yang gembira dapat makan sedap



Next menu : 
WHITE CRG MEE KARI
Kerang dalam mee kari ni sangat fresh.  Bila gigit siap terasa jus jus tu.
Menurut pemilik, kerang dikopek setiap hari bg mengekalkan kualiti





Selesai untuk kali ni.
Menu lain next time pulak. Perut penuh dah.  Hehehe




Ni gambar² masa menunggu hidangan sampai.



Sebelum balik kita bergambar dulu dengan owner.
Xde rezeki nak jumpa kawan aku si Linda, suami dia je lah



Ayam yang nampak dia punya jus jus :D



Sempat bergambar depan kedai ;)
Sebelah tu ada kedai tudung. Lepas/sebelum makan uols boleh pi shopping



Tadaaaa!! Untuk orang² di rumah.  Depa cakap sedap



Insha Allah ada rezeki akan repeat lagi CRG untuk cuba menu lain pulak.
All the best Linda & Chong.  Terus kekalkan kualiti insha allah bisnes korang akan terus maju.



Post a Comment