Instagram ^_^

Instagram : innueclanz

Sunday, June 16, 2013

Skycab Langkawi (Cable Car)

Assalamualaikum.

Saje buat entry khas sbb nk share beberapa gambar yg snap ms kat atas skycab tu.

Harga asal tiket RM30 tp kalau tunjuk mykad kena bayar RM15.  Berbaloi sgt harga tu.

Dari bawah nampak macam xde apa sgt la cable car tu tapi AMARAN jika anda gayat tahap gaban sila jangan naik..Masa memula naik, cable car jalan slow je, klu tgk bawah mmg bole pitam, hutan sesaja..pastu ada satu part tetiba angin bertiup plak masuk.  Skycab ni xde aircond, so ada tingkap2 kecik untuk pengudaraan.  Bila angin bertiup rasa mcm bergoyang aku dah senyaaaaaap..ngeri siap fikir cmne nk turun nanti *phewww

Ada dua point untuk berhenti.  Antara point pertama dan kedua tu x jauh sgt lah.  So ktorg turun dkt point pertama, snap sana sini then tggu another cable car utk sambung perjalanan.

Point kedua lebih luas.  Ada kedai2 yg jual sourvenir & ada gerai jual burger.  Boleh tahan lama ktorg lepak atas ni dari cuaca cerah, berkabus sampai lah hujan.  Siap lencun..haish..Hajatnya nk tggu hujan reda baru turun tp nampak pada gaya semua cable car yg naik xde org.  Rupanya depa dah blocked org dari naik mgkn sbb angin kan.  Habis yg turun ni x berangin? Huwaaaa~  H kata ni lah peluang yg baik utk turun sbb berkabus dan x nampak apa.  Ermmn betul jgk tu, spjg perjalanan turun mmg x nmpk apa, tp still cuak, hujan dan berangin..adoiii ngeri ngeri.

Skybridge masih ditutup utk maintenance.  Xtau la depa baiki apa sbb nmpk bridge tu kukuh je.  Mgkn struktur bawah ada terhakis kut.  Aku rs skybridge lg ngeri.  Ngeri utk org gayat mcm aku.

Oh ye kat bwh sblm naik akan ada org snap photo.  So bila korang turun dia dh siap print lah nk jual.  Harga RM35.  Ktorg x beli pun sbb dia snap kabur!! Huh..agak rs bersalah tp x berbaloi dgn harga tu kut.  Klu korg xnk rs bersalah mcm aku, korang ckp je xnk gmbar..

Jom lah layan gmbr yg snap dr Sony Xperia S aku ni :) dr dslr blm transfer..alah lebih kurang je gmbrnya, resolusi je beza..kan kan!

Post a Comment