Instagram ^_^

Instagram : innueclanz

Tuesday, January 29, 2013

Be Mine (Malay Version) - Tasha Manshahar & Syed Shamim


credit: Tasha Manshahar & Syed Shamim

   

Bermula di Facebook
Kau tegur ku dulu tak tahu malu
Tak kuasa nak layan
Aku buat tak tahu

Kau terus cuba dan mencuba
Sehingga ku jatuh cinta
Gatalnya dirimu
Membuat ku terjatuh

Bila kita mula mengada
Kita selalu keluar sama
Borak panjang-panjang
Makan dan tengok wayang

Sikit-sikit aku merajuk
Kau selalu sabar pujuk
Tapi sebenarnya
Ku cuma nak uji saja


Benar aku sayang kamu ,
Takkan pernah lukakan mu ,
Gapai tangan ku dengan ku selalu ,
Benar aku rindu kamu ,
Jangan pernah tinggalkan ku , 
Kau lah hatiku ,
Tak sempurna tanpa dirimu .. ♥

Friday, January 18, 2013

Tukar Tajuk

Kisah beberapa hari lepas

Jeri : Ju, ko dah bersembang dengan jiran ko?
Ju : Yg mana? yg buang sampah tu?
Jeri : A'ah
Ju : Aku ni takde life lah jeri, balik pun dah malam, nak menyembang apa nye

Jeri : Ju, kalau ada tempat² makan sedap, ko bagitau aku ye
Ju : Aku takde life lah jeri, keluar gelap balik pun gelap
Jeri : Ko tukar je la tajuk blog ko tu
Ju : *terdiam seketika* Betul jugak kan jeri


Hampeh kan si Jeri ni..tapi ada betulnya, tajuk blog takleh blah, full of suprises ke jadah jadah..huhuhu~

Friday, January 11, 2013

Buang Kerja

Assalamualaikum,

Di kala aku dapat kenaikan caruman majikan epf dari 13% ke 17.5% dan aku ingat ekonomi tak gawat macam dulu², tak sangka pulak di sesetengah tempat tengah rancak duk buang orang.  Bukan sorang dua tapi berpuluh² orang..

Semoga dipermudahkan segalanya.  Andai terjadi kepada kami semoga diberi jalan keluar.  Risau haih! sebab pembuangan ni bkn base pada prestasi kerja.  Siap ada yg kena buang sebab gemok! ermmmmmmmmm~


Tuesday, January 08, 2013

2013

Assalamualaikum

Alhamdulillah dah masuk minggu kedua tahun baru..rasanya masih belum terlambat nk ucap 'Selamat Tahun Baru Uols' ^_^

Syukur Alhamdulillah untuk rezeki yg dah diperolehi awal tahun ni;
i. Officially BTP Resident
ii. 4/1/2013 genaplah 3 tahun berkhidmat di LTAT


 Semoga tahun ni membawa seribu rahmat kepada kami dan keluarga..Ameen

Friday, January 04, 2013

Happy 3rd Anny LTATian

Alhamdulillah..hari ni 4/1/2013 genap 3 tahun berkhidmat di LTAT..Masih banyak yg perlu dipelajari, ditingkatkan dan dimajukan.. Happy 3rd anny geng - Jeri, Amy, Kikin, Sharina & Nizam.. Semoga kita terus sukses..insyaallah..ameen~