Instagram ^_^

Instagram : innueclanz

Tuesday, November 27, 2012

BlogPost for Android (Blogging Apps)

Salam,

Nampaknya apps blogging ni sangat best!!

tapi malangnya ada bugs masa nk upload photo, hopefully developer dia betulkan lah apps ni..sedih!



Posted via BlogPost

Monday, November 26, 2012

Awning & Grill

Salam,

Alhamdulillah dpt jgk pasang grill kat belakang rumah & tambah awning sikit depan rumah

Survey punya survey, dapatlah harga RM8 sekaki..sblm ni survey harga dgn cina & melayu semua caj RM12.50 sekaki..mahai betui..awning biasa je kut

Weekend lepas selesailah pemasangan awning..at least adalah jgk benda happy yg berlaku selain masalah plumbing yg menyakitkan jiwa tu

Alhamdulillah semua ok..sesapa yg berminat bole hubungi HERRY 016-9467065 orangnya soft spoken je dan mmg dia sendiri involve dlm pemasangan awning ni

Grill & awning belakang


Awning depan



Posted via Blogit!

Dugaan Beli Rumah Second

Salam,

Dari awal beli biasalah kalau ada prob itu, prob ini..tapi bila dah dpt kunci, prob lain pulak timbul

Api & air kita akan daftar/tukar once dpt kunci..by the time dpt kunci, agent yg jual tu dh lepas tgn dah


Memula air serap dinding, pastu syiling tetiba ada kesan air bocor plak..bila dh betulkan syiling..sehari je bertahan pastu dh bocor balik..nak x nak terpaksa jugak carik plumber

Sabtu lepas plumber dh buat yg pasal air serap dinding, paip tersumbat & tukar pelampung tangki..tapi hari ahad air bilik atas x keluar jgk..rupanya dah bocor dkt pnyambung tangki tu pulak, abis bocor dkt bilik atas tu..sabar jelah

End of week baru plumber tu nk betulkan sbb smlm pun dh petang :(

abis dah berkulat dinding..sob sob

Sunday, November 25, 2012

Durian Crepe

Salam,

Pening kepala sana sini org menyebut durian crepe..dh jadi musim plak padahal kat mid valley bantal durian ni depa juai dh lama smp macam x laku lah sbb xde sape pun beli..

Ntah2 skrg ni org sampai beratur kut nk membeli..huhu~ Aku penah beli yg mid valley tu dolu2 tp dh lupa dah rasa dia sedap ke x

Utk kali ni aku dh rasa dari dua penjual..yg 1st isi durian dia sikit sgt RM10-3 ketui, yg 2nd ni isi bole tahan lah tp mcm mahai sket RM12-5 ketui..

RM12 - 5 ketul


Monday, November 19, 2012

Kitchen Cabinet - Carola Kitchen

Salam,

Alhamdulillah dah selesai pemasangan kitchen cabinet. Ktorg ambik drpd Carola Kitchen cawangan rawang. So far situ layanan dia best berbanding HQ di country homes..harga di rawang pun murah sket (kami pergi dua2 kedai sbb kebetulan masa pegi tu, dkt rawang ramai customer, kekonon nk cepat pegi lah cwgn lain)

Disebabkan budget terhad, makanya kami tukar material dan ubah design jadi plg basic

Top material - formica
Door material - melamine ABS
Size - 10x5
Elba Hood & Hob
Free sink
Tempoh pemasangan - lbh kurg 5 jam

Alhamdulillah, hasil pemasangan memuaskan

Sunday, November 18, 2012

Wedding Kak Ngah 17/11/2012

Alhamdulillah majlis dah pun selesai..walaupun ada a few incident happened, alhamdulillah syukur semuanya berjalan lancar..Allah tu ada, janji Allah itu pasti, tunggu jelah masanya nnt

Lupakan kisah sedih, Jom layan gambar drpd photographer k.ngah

Wednesday, November 14, 2012

Wiring & Pemasangan Lampu Kipas

Wiring conseal




Pemasangan lampu, kipas, rail langsir & plumbing

Salam,

Alhamdulillah sangat puas hati dengan hasil kerja wireman ni..Jadinya, benda yang baik elok dihebah2  kan gitu :)

Boleh email En Aza untuk quotation - maizanaza@gmail.com

017-256-6302 (sms/whats app/call)