Instagram ^_^

Instagram : innueclanz

Thursday, April 19, 2012

♫♫ Untukmu ♫♫ - Reminiscing Time

Lirik : http://www.liriklagu.com/liriklagu_ei/Feminin_UntukMu.html



Untukmu


Angin bayu membawa diriku
Sepintas lalu ku terkenangkanmu
Memori silam meresap malam
Kenangan bersama tersimpan selamanya


Walaupun kau pergi jauh dari diri ini
Cintaku masih bersemadi di hati
Keyakinan kita kan kembali
Menghidupkan semula janji bara cinta


( korus 1 )
Kita bersama mengejar mimpi
Terpisah sementara kupasti
Suatu hari nanti
Cinta kita bersemi
Kembali menerangi
Mekar di taman hati


( korus 2 )
Walaupun jauh pandangan mata
Kuyakin kau kan tetap setia
Begitulah ku jua
Keikhlasan di jiwa
Dan cintaku hanyalah
Untukmu


Saban hari diriku menuggu
Khabar berita darimu di sana
Gerimis senja kembali reda
Kerinduan di jiwa
Kau jadi penawar


Rinduku padamu tak dapat ku terkata
Setiap saat waktu bagai terlalu lama
Bila kita kembali bersama
Hiduplah semula
Janji bara cinta


( ulang korus1 & korus2 )
( ulang korus1 & korus2 )


Yeah...
Mimpi yang dikejar telah pun menjadi nyata
teristimewa untuk anda semua...
Untukmu...


Sumbangan Ixora Leen


Monday, April 16, 2012

Tips - Langkah Asas Membeli Rumah 'Second" Bagi Staff Loan

1- Tengok rumah yang ingin dibeli, lagi banyak tengok lagi bagus sebab dapat buat pilihan yg memenuhi citarasa *Kitaorg tengok lebih dari 10 buah rumah, lucky us sbb agen mmg sgt rajin melayan tanpa jemu
2- Bila dah berkenan cepat2 lah bayar duit booking RM500 supaya x melepas rumah yang diidamkan.
3- Upah lawyer utk siapkan Sales & Purchase Agreement *SPA kami ditanggung developer sepenuhnya
4- Sediakan dokumen utk pinjaman perumahan.
5- Memohon penilaian rumah daripada Pejabat Penilai.
6- Laporan penilaian siap dalam tempoh 2 minggu dan caj bayaran laporan adalah 1% drpd harga rumah.
7- Jumlah pinjaman akan bergantung sepenuhnya pada harga penilaian tadi.
8- Pinjaman lulus
9- Upah lawyer untuk urusan loan
10- Tempoh bertenang = komunikasi di antara lawyer loan dan lawyer SPA
11- Terima kunci
Keseluruhan proses mengambil masa lebih kurang 8 bulan.

Sunday, April 15, 2012

Restoren Bai World, Tasik Puteri, Rawang


Jeri pernah cakap dkt aku & H kata restoren ni ada mee udang yg sedap! Alhamdulillah ada rezeki masa pi tinjau² rumah yang masih lagi mcm tu ja rupanya dia, hala balik tu kami pun singgah lah sini.  


Semua menu sedap!! memang semua kena dengan tekak..seriously nak datang lagi lain kali.




Lokasi : Kolam Pancing Bai World, Tasik Puteri, Rawang


Mee Udang Biasa
*kalau special udang lebih..ni pun dah cukup sedap!



Chicken Chop



Burger
*ada 3 lapisan, daging+ayam+daging (kalau x silap)
SUPER SEDAP!!

 
Tomyam Campur



Epal Asam Boi - H
Teh Ais - J
*aku ni kan, balik² teh ais..boooringg!



buah hati saya


Saturday, April 14, 2012

Ikan Bakar Di Selayang

Salam,

So far ada dua tempat je yg aku tau ikan bakar di Selayang.


  1. Ikan Bakar Asyik

    Lokasi : 
    Berdepan dengan Stadium Selayang 
    (Dekat dgn Restoren Tu diaa Pak Tam

    Kiri - Kanan
    Telur goreng, Kailan ikan Masin, Ikan Pari Bakar, Tomyam Campur
    (Aku kureng sikit sambal ikan bakar dia, tak kena selera)





  2. Seri Banjar Ikan Bakar Spicy


    Lokasi : Medan makan MPS
    (atas bukit di roundabout MPS)
 

Lala-Sedap!!





Ikan goreng cili & Telur sotong
*Ikan bakar dia sedap gile, penah makan 2x tapi tak snap gambar







Satey, diorder dari gerai berdekatan





Mamat ni mmg pandai ratah kepala ikan



Thursday, April 12, 2012

Satin Rose Brooch

Salam,

Sekarang ni aku tengah kemaruk pakai pin ni..aduhai, susah nak dibendung dah nih..hehehe~

Ada jugak aku suarakan dgk H kata aku nak yg besar sket tapi cepat² dia kata 'buat apa besar? yang itu dah elok' ish dia malu kut noo aku pakai bunga berderet camni..



tapi selagi dia tak tegur, aku buat dek je la kan :D *tak dapat la nak merasa pakai rose besar :( sob sob





Wednesday, April 11, 2012

Blog It! Test 1 2 3

Salam, Apps yg selalu aku guna utk blogging iaitu Blogger-droid nampaknya sering memberi masalah akhir2 ni.. Makanya terpaksalah carik jalan penyelesaian lain.. Mari kita test samada Blog It! Ni bole up byk gmbar serentak ke x.. Well, nmpknya ia mampu..so best jgk..interface pun ok..bole lah guna ^_^ seronoknya sayaaaa! Ni lah interface Blog It!! Simple, senang nk guna..i loike~

Monday, April 09, 2012

Sama Tak?

Hehehe..first time feeling pandai melukis.. Guna apps "Sketch Free" dari Play store formerly known as Market

Thursday, April 05, 2012

TQ En. Shakif!

Alhamdulillah dapat makan free, En. Shakif belanja katanya sempena dapat mengekalkan ISO 20000..Sedaaaap nasi beriayani..Lapaq haih bila tgk balik gambar² makanan tu..duhh~


En. Shakif sdg memberi sepatah dua kata








Wednesday, April 04, 2012

Yeaaa..Instagram for Android..finally!!

Ntah apa lah syioknya kan..tapi tetap jgk gedix sbb nk feel setarap org iphone..klu dulu iphone user jela bole ber'instagram' kini tidak lagi..yeaaaa!!

Tapi photo jagged lah bila snap guna apps nih

Apa itu Feature Wall?

Source: Majalah EH



Feature wall adalah dinding pertama yang anda terlihat sebaik melangkah masuk ke ruang tamu. Memandangkan terdapat empat dinding bagi setiap ruang kediaman, anda pasti dapat menentukan feature wall yang dimaksudkan.
Kata Eric, tukarkan warna cat dinding utama atau feature wall kepada kuning sitrusSementara tiga lagi ruangan dinding dicatkan warna yang lebih cerah seperti putih barli (barley white), beige ataupun putih. Satu lagi tip Eric, cat dinding bagi sesebuah ruang tidak sepatutnya melebihi dua jenis warna.