Instagram ^_^

Instagram : innueclanz

Friday, March 30, 2012

Renungan Jumaat - Elak Diri Memandang Remeh Perbuatan Dosa

Riwayat: Bukhari
Kategori: Akhlak

Hadith: 
Daripada Anas RA katanya, “Sesungguhnya kamu mengerjakan perbuatan yang pada pandangan kamu ia lebih halus daripada rambut pada hal kami pada zaman Rasulullah SAW mengira perbuatan itu di antara perkara-perkara yang mencelakakan  (dosa besar).”
Huraian Hadith: 
1.     Memandang ringan terhadap dosa-dosa kecil menunjukkan seseorang itu kurang takut kepada Allah, lebih-lebih lagi memandang ringan terhadap dosa besar.
2.     Orang yang paling mengenal Allah selepas para Nabi dan Rasul AS dan paling wara’ dan taqwa ialah sahabat-sahabat Rasulullah SAW, kerana perkara yang dianggap remeh oleh generasi selepas mereka adalah perkara yang sangat besar pada anggapan mereka, kerana sempurnanya pengetahuan mereka terhadap Allah.
3.     Ada perkara yang dianggap mudah oleh sebahagian orang sedangkan perkara itu dipandang berat dan mencelakakan oleh para sahabat pada zaman Rasulullah.
*P/S- sama2 lah kita amalkan dan sampaikan

Monday, March 26, 2012

Rose Kesukaan

Salam,


Kenan hat besar tapi tak tau mana nak carik..so bila ada kakak tu jual yg kecik, aku rembat jelah..terpaksa la buat muka selamba pakai je 3 ketui..kaler tak match sgt tapi lantak lah..


Saturday, March 24, 2012

Voucher JJ saya bertukar menjadi ini

Salam,

Kisahnya sy dpt voucher parkson..mujur masih ada yg sudi nk tukar..sengih jela sy bila dpt pgg voucher JJ tu maklumlahkan JJ tu rasa2nya mcm mampu milik lah lagi..tapi kalau parkson ngan isetan tu..fuuuhh..tarik nafas dalam2 =/

Hasil penukaran makanya dapatlah sepasang kasut dan beg duit..

Alhamdulillah..syukur

Wednesday, March 21, 2012

Dinner LTAT 2012

Salam,

Hampir dua minggu event dah berlalu, baru sekarang nak up entry :/ apa nak buat, masa takde..ecececeh..padahal mmg dasar pemalas.  Skrg ni dah start netball balik *yeaaaa!!

Jom jela layan gambar sekitar majlis tu.  Ktorg malas nak usung DSLR, selain dari gambar yg snap guna henpon kualiti buruk giler, mengharapkan ehsan sahabat yg usung DSLR je lah >..< 




Lokasi : Royal Chulan Hotal
Menu: Chinese Course x sedap



















 

 Amy & Amin

Syera & Mr.T


Gambar Ehsan: Fakri 


Cabutan Bertuah dibuat minggu berikutnya di LTAT
Semua org dapat hadiah..yeaaaaa!!


Shikin

Syera & Shikin

 

Tuesday, March 20, 2012

Sarapan Pagi - Kuala Berang, Terengganu

Salam,

Hari tu masa balik kampung, sempat jugak la mengeteh di pekan Kuala Berang tu..Sedaaaaaapnya dapat makan style Terengganu..last aku duduk kemaman masa umur 12 tahun, skrg ni dah 32 tahun 
perghhh!! bayangkan lah ^_^ (ok, Kemaman dan Kuala Berang bukan tempat yg sama ye, tapi maksud aku, style sarapan Terengganu lah) 

Semua sedap..aci tak cakap gitu!


{Nasi Kapit}


{Nasi Dagang} 


{Laksam}
 

{Mamat yg perasan dia sedang posing 'macho'} 


{Alhamdulillah..Kenyang..Sedap!}
 

Monday, March 12, 2012

Jiwa Resah

Ya Allah, berikanlah aku kekuatan utk hadapi kekusutuan ini.

Sesapa ada doa & tips? Mohon share..TQ

Tuesday, March 06, 2012

All the way from AS with love~

AS tu Alor Setar ye =) harap maklum!

TQ kak..suke suke suke gile reben nih..TQ belanja ^_^




Monday, March 05, 2012

H.O.I - House Of Ingredients

Salam,

Sejak terjebak buat choc cake ni, baru lah tau kedai² jual bahan buat kek segala ni..kalau tidak, sikit pun aku tak cakna haih..dan patut lah org yg buat kek selalu 'gile' pegi kedai kek..rupanya mmg syiok..aku punya la seronok bila H sudi nak bawakkan..Namanya ada lesen tapi penakut nak mampus drive.


Dkt
H.O.I ni rasanya semua barang pun ada, cuma yang tak bestnya banyak barang yang harganya tidak dipamerkan di situ.  Quite annoying bila kita terpaksa tanya itu harga berapa ini harga berapa.  

Kalau di kedai bahan kek
Bibun Food Selayang tu semua ada harga tapi tak banyak choice lah pulak *sigh ececeh dah dilema pembuat kek la pulop



Kepada yang nak pergi sendiri H.O.I tu, dipersilakan..cuma kena hati² sebab situ agak bahaya, masa aku sampai pun ada minah indon kena ragut..tapi musykil betul ke kena ragut sbb asyik tergelak-gelak so aku mls nak layan..



Jom jengah dalam kedai
{en. suami yg sentiasa sudi menemani}

{mcm2 jenis mould choc, mmg gile lah pembuat kek duk kat lerai nih}


{pelbagai kaler choc dan membuatkan aku gile kejap sambil merembat choc kaler pink!}



Alamat H.O.I

Bussiness Hour:
Monday-Saturday: 9am-6pm Sunday: 9am-2pm

House Of Ingredients (Selayang Outlet)
B-9 Jalan Besar,Selayang Baru
(Next to Pasar Borong Selayang)
*jalan sempit nak menghala ke selayang baru, kedai dia depan petronas

Tel: 03-61311216 

Thursday, March 01, 2012

Jom Beli Choc Moist Cake

Salam,

Hehehe, kalau sesapa nak tempah boleh aje, insyaallah sy akan buat yg terbaik..masih belajar dan terus belajar gituuuu~

Jom jengah blog nih --> http://heavenlychoc.blogspot.com/