Instagram ^_^

Instagram : innueclanz

Thursday, February 23, 2012

Happy 30th Birthday Sayang - Maaf Kek Saya Gagal =/


Malam tadi walaupun dah melepasi jam 12 tengah malam, waktu ya bw kek comot berserta 3 batang lilin ke dalam bilik, abang masih mampu tersenyum even icing ya ni ya tgk dah rupa mcm 'siput babi' aka Gary dalam Spongebob - ni gara² sy tengok documentary pasal kaviar siput babi dkt AFC hari tu lah *sigh

TQ sebab tak gelakkan, TQ sebab appreciate kek comot Gary tu.


I love u sayang, Happy 30th birthday
(welcome to 3 series muahahahahahah)*kecoh hari tu sbb dah nak 3puluh kan

Wednesday, February 15, 2012

Wordless Wednesday - Price Tag

RM 110.60  *sigh

Monday, February 13, 2012

Kek Coklat Moist (Moist Choc Cake)

Aktiviti hujung minggu saya =) Rasa cam seronok pulak sebab terjual jugak 10 bekas ngeee~ Ada yang nak beli ke? 


{putar-putar-putar}


{Sedia utk dikukus}


{Dah siap!}


{Boleh dimakan dengan aiskrim juga!}


{My Moist Choc Cake}



Saturday, February 11, 2012

Printer Canon Pixma MP258 Tak Boleh Print – Error P08

Salam,

Tetiba 2,3 hari lepas printer kat rumah ni jadik giler..sian adik aku nk print tak boleh waktu tu..muka ketat tensen, sudahnya dia berlalu pergi ke rumah membernya..aku lak klu blk keje mmg agak bolayan (well, biasanya mmg dia yg godek2 sendiri pun tanpa mengharapkan pertolongan aku..heheheh)

So baru kejap tadi ni aku pun menggodek lah..tu pun sbb ada benda penting nak print..rupanya keluar error P08

Untungnya kita ni sbb ada internet di hujung jadi..picit2 keyboard, maka keluarlah solution yg ada org upload..

lepas ngetest 2x buat sbb masa kali pertama tak ikut aturan yg betul..maka kali kedua telah membuahkan hasil..walla!! setel!!

Untuk sesapa yg turut dpt error mcm aku, sila lah ikut solution di bawah ini..Korang tiru lah sebijik sejibun, pastu konfem boleh print dah (insyallah)


Credit : Hanan Techno

Follow the instructions step by step

1. Turn off printer, cable power still plug in,
2. Press Stop/Reset button  don't release
3. Press Power Button don't release and than release Stop/Reset button
4. Press Stop/Reset button 2X and than release Power Button, wait until service mode to " 0 "
5. Turn off printer, cable power still plug in
6. Press Stop/Reset button  don't release
7. Press Power Button don't release and than release Stop/Reset button
8. Press Stop/Reset button 4X and than release Power Button, wait until service mode to " 1 "
9. Turn off printer, and loose cable power, wait one minute.
10. Connect cable power, turn on printer again, now this printer ready to use.

Thursday, February 02, 2012

29-01-2012 - Al-Fatihah - Pemergian To'ki Tercinta

Al-fatihah


بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيم
الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِين
الرَّحمـنِ الرَّحِيم
مَـالِكِ يَوْمِ الدِّين
إِيَّاك نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِين
اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ
صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّين



Pemergian To'ki tercinta diusia 92 tahun.  Alhamdulillah semua urusan berjalan lancar. lepas zohor jenazah to'ki dikebumikan.


Mama xsempat tengok jenazah. Takpelah, sesungguhnya mempercepatkan urusan jenazah tu yg lebih baik.