Instagram ^_^

Instagram : innueclanz

Tuesday, August 30, 2011

Sucks

S

U

C

K

S

Seriously!!
Published with Blogger-droid v1.7.2

Salam Aidilfitri 1432H

Selamat hari raya & maaf zahir batin

Kami berdua demam di pagi raya =( hajat hati nk masak ketupat pun x kesampaian..dua2 xboleh nak bangun sampaikan solat raya pun H x dpt pegi

Hv a great raya everyone!!
Published with Blogger-droid v1.7.2

Friday, August 26, 2011

Iftar @ Restoran Nelayan Titiwangsa 2011

Salam,


Semalam berpeluang lah iftar di Nelayan nun dengan kekawan..kekawan ofis je pun, ad hoc plan..yg join aku, H, Jeri, Shukri, Azhana, Shikin + anaknya + anak buahnya..

Ramai orang, tp ok lah..takde lah berebut apa sangat..Seafood ok, diorang topup lah ketam & udang tu kalau habis..tapi satey dia dah berlendir lah..eeeuuuwwww!!

Air harus beli asing, RM2/glass..air yg diorang provide air kosong (cawan kecik tu) & air mata kucing..Aku cam biasa nk kena minum teh tarik, so beli lah asing


Next time harus try FLAMING lah pulak sbb lagi banyaaaaaaak pilihan kut, ada aiskrim lagi..tapi smlm dah fully booked :(





post signature

Thursday, August 25, 2011

Slide Tutorial - Edit Blogger Template Menggunakan Blogger Template Designer

Salam,

Kalau korang nak tau, aku ejas-mengejas template aku skrg ni guna blogger template designer tu lah..punya la dah berkurun features tu blogger bagi, tapi haram tak reti pakai..

Kesahnya bermula bila aku dah tensen gaban sbb aku nak tukar template menggunakan free template tapi wide view punya, malangnya tak banyak pilihan *tak berkenan di hati sebenarnya

Maklumlah bila dah tua-tua ni, semuanya nak besar² belaka..rabun!!

Akhirnya lepas godek punya godek, aku pun cuba jaya je lah template designer tu..so template skrg ini lah hasilnya ^_^ acik suke tahap kesatria baja hitam!!

Memandangkan nak buat tutorial sendiri takde masa dasar pemalas punya orang so aku embed je lah code yang orang dah share kan tutorialnya..

Nah korang!!  Selamat Mencuba =)





post signature

Monday, August 22, 2011

Iftar @ The Royale Chulan Hotel 2011

Salam,

Alhamdulillah tahun ni merasa lagi berbuka puasa di Royale Chulan Hotel..Lauk meriah mcm tahun lepas la jugak..Kalau nak tengok entry tahun lepas bole terjah SINI

Starter aku & H makan lite² je..sebab lepas solat baru nak makan lagi..
 
{Kikin & Jejai, Jeri, Amy & Amin, Syera & Hubs}

{Urs truly & hubs}


 {Ni lah starter aku, teh tarik adalah WAJIB - sedap giler!!}

Ni yang aku amik - yg sempat disnap lah

{Aku makan dessert dulu masa berbuka}



Ni lak antara makanan yang terhidang kat meja yg aku duduk tu
mereka memang hebat ambik makanan ^_^




 

{Kikin yang ceria dgn makanan² beliau}


post signature

Thursday, August 18, 2011

Happy 4th Anny ^_^

Salam,

Alhamdulillah hari ini 18082011 genap lah 4 tahun perkahwinan kitaorang..rasa cam kejap je masa berlalu..terasa cam baru semalam je dia mintak nombor telefon nak berkenalan..hahahah (chewaaah..bajet muda lagi)

Kalau dihitung, bercinta 3 tahun kawen 4 tahun..dah 7 tahun but still rasa mcm baru kawen (mungkin sebab belum ada anak lagi agaknya..korang tlg doa² kan lah sama ye)
Perkenalan di kedai buku, akhirnya membawa sehingga ke hari ini..syukur alhamdulillah..

Love u to the max!! Happy Anniversary sayang
"TQ abang sebab menjadi suami ya, kawan baik ya, pendengar setia ya, penyelesai masalah ya, pembantu ya dan macam² lagi lah..semoga kasih kita berkekalan sehingga akhir hayat..Amin"


post signature

Wednesday, August 17, 2011

Iftar - Island BBQ Steamboat, Kg Melayu Subang

Salam,

Iftar dengan keluarga mertua masa minggu pertama berpuasa 7 Ogos hari tu..Kedai dia ke dalam sikit, so klu tak berapa nak familiar area situ bole sesat lah kut..

*burp Alhamdulillah kenyang..Buffet dia ok, tapi ketam takde ye harap maklum








ISLAND BBQ STEAMBOAT
Lot 3370, Jln Kemboja, Seksyen U5,
Kg. Melayu Subang, 40150 Shah Alam,
Selangor.

Untuk tempahan : 012 6800041

HARGA;


Dewasa – RM19.90 nett/pax


Kanak2 – RM9.90 nett/pax (6-12 tahun)


Bawah 5 tahun PERCUMA



post signature

Monday, August 15, 2011

Geng Mengaji


Serius xleh blah..mmg kelakar abis..usama yg sgt comelss!!
Published with Blogger-droid v1.7.2

Sofaz - Terasa Di Syurga




Lirik Lagu Terasa Di Syurga

Engkau tersenyum malu
Bila ku bertanya
Adakah diriku ada di hatimu

Aku amat terasa
Lirikan manjamu
Membuat diriku terus terlena

Indahnya rasa bila dicintai
Hidup ini terasa di syurga
Tak sabar menunggu hari esok
Umpama mawar yang sedang mekar
Click Here

Oh kasihku
Cintailah diriku
Sayangilah hatiku
Sepenuh jiwamu

Indahnya rasa bila dicintai
Hidup ini terasa di syurga
Tak sabar menunggu hari esok
Umpama mawar yang sedang mekar

Indahnya rasa bila dicintai
Hidup ini terasa di syurga
Tak sabar menunggu hari esok
Umpama mawar yang sedang mekar

Oh kasihku
Cintailah diriku
Sayangilah hatiku
Sepenuh jiwamu




Credit;
Lirik & Lagu - http://boxmy.blogspot.com
Youtube - Rouzween

post signature

Friday, August 12, 2011

Shea Wrap (Fesyen Belitan Tudung Terkini)

Salam,

Tengok orang pakai tudung gini nampak comey lotey gitu..tapi diri sendiri tak reti nak belit..luckily ada insan yg sudi membuat tutorial dengan cara yg sgt simple..

TQ TQ TQ shea..lilitan ni dinamakan shea wrap sbb si shea yg punya style ^_^

Sila lah lihat video tutorial di bawah..selamat mencuba -_-



How I Wear My Scarf from Shea Rasol on Vimeo.


post signature

Friday, August 05, 2011

The Body Shop - Aqua Lily EDT 30ml 50% off for DIGI Customers



Salam,

Hari tu dpt sms kata Aqua Lily ni 50% off..nett price RM55..murah tu bila 1/2 harga..

Kalau korang DIGI Customers, just flash DIGI Logo, maka korang akan dpt 50% diskaun (poster digi ada ditampal berdekatan perfume tu)..Bau dia bole tahan kut..

Silalah kunjungi Cawangan Body Shop yg berhampiran klu nk test bau dia yer ;)

Published with Blogger-droid v1.7.2

Xperia X10 Gingerbread

Salam,

Yeaaa..finally dah upgrade dari 2.1 ke 2.3..setelah 2 hari bermuram durja kesedihan sbb X10 H dah upgrade officially...mencik tau sbb X10 aku xdpt notification pun lagi sehingga pagi tadi :(

Best gile dah lepas upgrade ni..lajuuuuu~

Aku manual update je..sape nk tau cmne..silalah tinggal komen, insyaallah akan ku bantu ;)
Published with Blogger-droid v1.7.2

Tuesday, August 02, 2011

Salam Ramadhan 1432H

Salam,

Alhamdulillah hari ni dah masuk hari ke-2 umat islam berpuasa..syukur, sejak semalam jiwa aku rasa tenang sangat..mudah2an perasaan sebegini kekal terus..

Rasanya belum terlambat nak ucapkan selamat berpuasa pada semua ahli keluarga, kawan2, rakan blog dan anonymous yg tersinggah di sini..

'Puasa Mata, Puasa Telinga, Puasa Kata-kata'

*insyaallah..ingatan utk diri sendiri juga
Published with Blogger-droid v1.6.8