Instagram ^_^

Instagram : innueclanz

Thursday, June 23, 2011

Pavlova @ Delicious

Salam,


Serius meroyan bila tengok pavlova yang kawan aku buat --> Klik utk tekanan pavlova terlampau

Aku terkenang² pastu otak ligat memikir mana aku nak dptkan si pavlova nih haih..Kebetulan lak si syera keluar lunch dengan suami terchenta, jadinya pesan lah dekat dia =)

*wink wink

Alhamdulillah merasa jugak makan pavlova walaupun aku mengharapkan rasa dia lagi sedap pada yg aku mkn nih..sob sob sob~



RM 13/slice @ Delicious
layer bawah tu rasa cam macaroon, keraih sket


post signature

Tuesday, June 21, 2011

ITIL Course, Exam & Result *sigh

Salam,

Minggu lepas isnin & selasa ada course ITIL, hari rabu dah exam..fuuh~

Penat otak nk study, penat badan sbb nk kn training netball utk open gerakwanis lg (ececece..cam poyo je bnyi)

Alhamdulillah everything went very well...Result ITIL pun dah dpt, syukur aku lulus..team netball plak qualified ke 2nd round masa open gerakwanis sabtu lepas..such a big improvement i guess..

Alhamdulillah~ terima kasih Ya Allah
Published with Blogger-droid v1.7.1

Sunday, June 12, 2011

Super 8 & KL Gangster




Salam,

Tengahari td sempat lah kami kuar dating..xde ke mana pun, cuma g tgk wayang je..

Tak sangka org x ramai, sampai2 je TGV Kepong, terus beratur beli tiket Super 8 utk tayangan 11:40am, waktu tu dah 11:35am..hehehe~

Super 8 best - 3/5 bintang aku bagi

Bila movie dah abis, ktorg kuar dari panggung, tengok kat kaunter still kosong..kitaorg beratur lagi skali beli tiket KL Gangster pulak utk tayangan pukul 2:35pm, time tu dah pukul 1:30pm..

So ktorg pun gi solat zohor dulu..masuk POPULAR jap cari novel Kasih Yang Suci tapi stok belum ada..huhu~

KL Gangster - 4.5/5 bintang aci x ;) memang terbaek..juta2 lagi best pada kongsi..Aaron aziz lak tu heronya..best best -_- (penangan Nora Elena)

Published with Blogger-droid v1.7.1

Thursday, June 09, 2011

Geng Kaki Gossip @ Taharah Kg. Pandan

Salam,

Walaupun nama agak tak semenggah, tapi kami sebenarnya Ok Ok belaka =)  Nama tu si Fakri yang saje create masa setup group dalam WhatsApp.  Macam aku pernah cakap lah sebelum ni, WhatsApp ni very convenient to communicate to each other.

Alhamdulillah dalam 2,3 minggu lepas gitu, dapat lah kitaorg ber'gathering'..Takde lah ke mana pun, makan² aje

Restoren ni hari tu aku gi makan sedap tau, cuma kali ni, bahan² nya macam udang & sotong sangat-sangat-sangat tidak fresh..so tak berapa feel lah..


{Semua pakat berebut nak gomol si Asif hehehe}
Asif ni anak Ali & Aishah


{Ali & Aishah yg duduk sebelah aku tu}



{Geng Kaki Gossip wif pasangan}








post signature

Wednesday, June 08, 2011

Love ♥ is CINTA

Salam,


Ampun uols berdua, aku ternampak & curik tagline uols..alah, lagipun ni gambar korang..so klu curik tagline pun tade hal lah kan? kan? kan? heheheh~

Semoga semuanya berjalan lancar..Amin





post signature

Tuesday, June 07, 2011

Novel Kasih Yang Suci (Online)

Salam,

Memandangkan macam susah je nak carik novel ni, sebab ramai kata dah sold out..Jadi sementara stok sampai, apa kata kita baca online dulu =) huhuhu~







post signature

Saturday, June 04, 2011

Terhenti Di Sini - OST Nora Elena


DOWNLOAD MP3 (Mediafire) :
Terhenti di sini.mp3



Sedangku membaca wajahmu
Senyumanmu menggambarkan sesuatu
Jika kau fahami isi hatiku
Ku tak ingin waktu henti tanpamu

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Andai kau dapat memahami
Bahawa ku menangung semua ini
Bukan niatku ingin kau pergi
kerna ku masih terhenti di sini

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta
Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta
Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta
Lirik Lagu Terhenti Di Sini Asfan @ Lirikami

credit lirik : Lirikami

post signature

Friday, June 03, 2011

Nasi Kandar Fareed's Line Clear, Sg Buloh

Salam,

Penangan makan nasi kandar kat Penang hari tu, tak keruan jadiknya aku ni.  Ye lah kan, mana nak carik nasi kandar kat Selayang ni..klu kata nak pegi Pelita yg ada di KL & Damansara tu, memang tak lah rasanya.

Kebetulan member aku si Amoi ada komen dkt FB kata keluar JJCM pasal nasi kandar di Sg. Buloh.  Apa lagi, meroyan lah mengooglenya.

Dalam 3 minggu lepas aku pun mencari lah, tapi bila dah jumpa, mak ngaaiii ramai gile orang yang beratur, dah la perut lapar gile nih, nak snap gambar sbb ramai org beratur pun takde hati..Aku ckp dkt H, perut dah takleh tahan sesangat dah ni, jom je la cari kedai lain.

Disebabkan hari tu hajat tak kesampaian, so last week kitaorang repeat balik pergi..Sebab agak awal kitaorg sampai sekitar pukul 11.30am gitu, orang tak ramai =) Apa lagi, terus turun kete serbu gerai je lah lagi -_-


Ni lah gerainya


Lokasi : Bukit Rahman Putra 2
(Sebelah Stesen Janakuasa TNB)
 

Biasanya ramai gile beratur sini

Siap thumbs up..poyos okeh!

Aku : Ayam madu+sotong seketui+daging+sayur+papadom


H : Ayam goreng+kambing+sotong+papadom


Adik aku ambik Ayam madu (kut)+Papadom jer
 

mok + mok (hehehe)

Muka seronok dah kenyang..Alhamdulillah~

Total makan + 3 air sirap limau = RM 29
(murah klu banding dengan kedai mamak biasa kan?)


Klu korang nak lebih info, leh visit blog ni -->
http://www.omar.my/2010/02/nasi-kandar-fareed-line-clear/



post signature