Instagram ^_^

Instagram : innueclanz

Thursday, March 31, 2011

Off Day Tapiii...

Salam,

Patutnya hari ni off lagi..tp terpaksa jgk dtg ofis (even hajat hati mmg nk dtg temankan syira n jeri) tapi bila tiba2 mcm terpaksa terus joy tu turn off..rs mcm eeuuwwww!! Yucksss!!! Eeeeee!!!

Tp syira belanja coffee tadi ;) TQ syira, lepas dpt kopi terus rasa cool..

Like always, bila hati sakit & otak serabut sbb menyampah tahap gaban mestilah kena berjimba-jimba di pavilion..Fakri yg ajak lak tu ;) ko mmg terer kan fakri..sibuk nk korek cerita..hahaha~ we love sharing anyway..citer kan ajer dari A sampai Z..kata 1 dept 1 family =) hal keluarga kita biar semua adik beradik tau..dak gitu?

Apa pun aku enjoy je dikelilingi kwn2 tersayang -_- love u ols guys!

*tadi marah, skrg feeling touching plak..hehe~ so jeri, adakah aku masih perlu attend course anger management ni??
Published with Blogger-droid v1.6.8

Disrespect

Disrespect - an expression of lack of
respect

Seriously!!

Full stop!!!!
Published with Blogger-droid v1.6.8

Wednesday, March 30, 2011

Saya Surirumah Hari Ini -_-


Salam,

Yeaaaa..bercuti lagi..sbnrnya terpaksa habiskan cuti yg last yer..tu pun cuti half day pagi, aku burn kan aje..sbb xtau bl msnya nak ambik..

Insyaallah tis year klu ada extra cuti, bole lah spare beberapa hari utk convert wang tunai..

So..sy rajin sket pg ni, sy buat breakfast -_- sure H kembang semangkuk dan rs bahagia..huhu~ jarang aku msk breakfast pepagi buta *tepuk tgn utk diri sendiri =p

H dh smp ofis dia dh pun..aku nk tdo jap lah..tata!
Published with Blogger-droid v1.6.8

Tuesday, March 29, 2011

Selamat Pengantin Baru Niza & Nazae

Salam,


Sabtu & Ahad lepas berlangsunglah majlis akad nikah dan kenduri sepupu aku si Niza. Alhamdulillah semua berjalan lancar.

Memandangkan hari Sabtu hari tu aku kena dtg ofis kejap, so lambatlah aku dpt balik kampung dan tak dpt lah aku nak attend majlis akad nikah dia.  Tapi Sabtu malam tu dia buat majlis berinai pulak.  Berinai ke? tapi mcm majlis bersanding untuk sedara mara kut.

Majlis dia sgt³ lah meriah..

Semoga korang dua berbahagia hingga akhir hayat ^_^ Amiiinnn











post signature

Saturday, March 26, 2011

Happy Birthday Syira Rival

♫♫♫ Happy Birthday to you
my dear friend SYIRA  ♫♫♫




Smlm syira belanja macaroon =) Tq

post signature

Jom Download Opera Mini Sekarang!

Salam,

Jom download Opera Mini, tak kiralah tepon korang smartphone atau bukan smartphone, jom je..Berdesup wa cakap lu =)



Get Opera Mini™ absolutely FREE!
One-click access to your favorite websites
Surf up to 6x faster
Supports almost any mobile phone

"Berita baik untuk anda semua, DIGI mempunyai tawaran hebat untuk pengguna telefon bimbit biasa juga! Dengan DiGi, anda mempunyai peluang untuk download Opera Mini dengan PERCUMA! Ya betul, PERCUMA! SMS “OPERA” dan hantar ke 2000. Bukan itu sahaja, jika anda adalah prepaid sub, anda mempunyai peluang untuk memenangi 1MB PERCUMA penggunaan data jika anda tekan link FREE 1MB di Opera Mini anda.

Promosi ini tidak akhir disini kerana anda boleh jadi salah sorang yang beruntung untuk memenangi HTC Mozart dengan membuka Opera Mini dan klik pada Refer-A-Friend. Opera Mini merupakan browser yang mampu memadatkan data sehingga 6x lebih cepat yang membolehkan anda melayari Internet dengan lebih cepat dan murah. Jangan melepaskan promosi ini! Download Opera Mini anda hari ini! Kongsilah berita baik ini kepada semua!"

source : DIGI

post signature

Friday, March 25, 2011

Digi Super Reload - Jom Reload Banyak²

Salam,

Aku mmg pengguna DIGI..so tak rugi la promote :D sejak bertukar dari Maxis ke DIGI..so far so good..berinternet tru handphone pun murah sket..Pastu boleh call/SMS percuma ke 3 nombor DIGI..so aku boleh call/sms free je ke no. hairul anytime anywhere (ktorg mmg kaki sms sejak bercinta lagi)..nak gayut pun tak le ralat sgt sbb klu Maxis mahai nak mampus even ko active5 kejadah pun haih!

Kesimpulannya acik suke lah..tukar telco FREE, bole carry NOMBOR LAMA, Topup RM10 dapat 10sms free ke rangkaian apa², pastu mcm² lagi lah..Best kan? Best best best

Apa lagi..jom DIGI ^_^



#DiGiSuperReload kini kembali dengan promosi terhebat!

Isi semula dengan pelan-pelan DiGi Prepaid dan nikmati
ganjaran-gajaran
hebat dengan percuma.
Cuba hari ini.



post signature

Thursday, March 24, 2011

A Day Off

Salam,

Ok hr ni sy bercuti..Menghabiskan saki baki cuti thn lepas, sbb wktu tu blm konfem so xleh nk convert cuti jd wang tunai..Makanya klu sy x habiskan cuti ni, cuti sy akn terbakar..owh sgt lah rugi..

Plan sy hr ni

- Tido skjp slps subuh (tp nmpknya msh blm tido sbb duk godek hp dr td)
- Laundry (byk yg nk kn bsh tgn ni *sigh)
- Memasak (blm decide lg nk msk apa)
- Transfer / Edit gmbr friendly netball di Putrajaya
- Nak buat dessert

Ermmm..xtau lah terlaksana ke x ni..

Den torai, insyaallah
Published with Blogger-droid v1.6.7

Tuesday, March 22, 2011

Cara Pakai Eyeliner

Salam,

Kalaulah saya pandai pakai eyeliner mcm mereka..sgt2 jeles okeh!





Step 1:  Draw a soft line on the upper eye lid. Sweep the line a little longer towards the end.
Step 2:  Use a pencil eyeliner, apply to the bottom rim of the eye.  Start at the outer crease and move inward. The line gets thinner as moves inward.  Apply eyeliner to two thirds of lower eye lid.
Step 3:  Apply a little bit of white eyeliner to the bottom eye lid toward the outer corner.  This will make your eyes look bigger.
Step 4:  Finish by applying a short piece of fake eye lashes at the outer corner to put more emphasis on the lower eye lid.

post signature

Monday, March 21, 2011

World Invasion : Battle Los Angeles

Salam,

Hari tu dah gedix2 siap beli tiket online via e-ticketing GSC, refer entry Movie Date ..tapi tu lah bak kata orang, kita ni hanya merancang..tup tup hari yg aku & H nak dating tu ada friendly netball pulak dkt Putrajaya..

Sayang gak la duit nk burn walaupun cuma RM27..klu makan kat cafe LTAT bole makan utk 5 hari kut (makan aje yg diingatnye..haish)

Tapi kitaorang pegi movie date awal sehari..tis time tgk dekat TGV Kepong je..sound system tak best sgt =( tapi sbb nak tengok jgk..layan je la..

Overall movie ni best..agak berdebar2 memula tu..pastu aku dah maintain cool..chewaaah~


4 per 5 bintang kut

Sunday, March 20, 2011

Happy Birthday Abah

Salam,

Hari ni 20 mac bday abah..kebetulan lak sama ngn bday ibu mertuaku :)

Happy bday abah, happy bday mak..we love u!
Published with Blogger-droid v1.6.7

Saturday, March 19, 2011

Hasil Dari Kesedihan Berganda

Salam,

2 kesedihan aku pg td;

i. Terpaksa burn tiket wayang sbb nk main netball di Putrajaya

ii. Team rival kalah bole tahan 'baek' punya =) Good job anyway!! We did our best

So, hasil kesedihan berganda itu..Ktorg berjimba di Mid valley sblh ptg..xpadan dgn skt kaki :) sbb dua kali tergolek pg td..tau jela klu nangka besar jatuh..bergegar padang okeh..huhu~

Tp pasni mgkn sedih sbb duit dh abis :) xpe xpe..nx week gaji dh..alhamdulillah

Published with Blogger-droid v1.6.7

We Lose (Netball friendy match)

Salam

Td rival ada friendly match dgn Jab. Audit Negara, Team Cobra & budak MSN kut..

Overall game ok..tp byk la cacat celanya..seriously we need a coach, who can give full commitment to coach our team..poor Rival =(

For More updates n photos, visit team rival blog at

http://www.team-rival.blogspot.com

Friday, March 18, 2011

Movie Date ♥

Salam,

Quick updates!

Yeaaa..esok nak tgk World Invasion : Battle Los Angeles, tgk trailer mcm best..so hopefully we'll enjoy the movie..cant wait!




Rabu lepas birthday si Fakri, tak celeb apa sgt..kitaorg (aku, Fakri & Syira) kuar makan n belikan bday boy a slice of cake daripada Slice of Heaven =)  Happy Birthday Fakri!




Yang ni takde kena mengena, i just want to say I love You ♥♥
*i dont want to lose you like i did in my worse dream i ever had the other day =(

Sunday, March 13, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa



Akhirnya dpt gak tgk..Unplanned, so pegi TGV Kepong jela, dekat dgn umah..
Overall aku suke la citer tu, lain pada yg lain..100x best pada khurafat yg gelap manjang (its not fair banding citer genre xsama..tp lantak lah!)
Cuma TGV Kepong tu sound system mcm hape je, sat kuat sat slow, hilang feel tau..
Hopefully KRU dpt lah kutipan utk cover blk budget dia 8 juta buat filem ni..all the best to u trio!!
*xsabar nk tgk world invasion battle los angeles ni..tgk trailer ngeri, ntah berani ke x aku nk tgk nnt

Saturday, March 12, 2011

Dia Terjebak



Salam,

Dia duk godek2 mainan baru dia dan aku agak keboringan..

Urmmm klu dpt hot coffee sedap gak ni <i>*tetiba</i>



Posted via Blogaway For Android

Friday, March 11, 2011

Cuti


Salam..

J : Esok ya cuti, bole la ya masak utk abg

H : Ada apa kat umah (mksd dia bhn basah)

J : Ayam ada, koman2 pun telur ada

H : Dapat sambal telur pun dh cukup yg

J : Sori yg :( (rasa bersalah)

H : Xpe..

Huwaaaaa...sejak2 netball 3x seminggu ni lagi haru x memasak..sampai umah je dh lmbt, penat lg..

H ok je, tp kut mn pun, hatta goreng telur makan ngan kicap pun tetaplah sedap klu mkn di rumah kan

Posted via Blogaway For Android

Wednesday, March 09, 2011

The Creperie @ Jusco Kepong

Salam,

Sedap tau crepe kat sini..juta² lagi sedap pada kedai yg jual crepe dkt Pavilion sinun *sigh


Lokasi : Tingkat 1 Jusco Kepong


Banana Parfait *sedap sgt!

Banana Split



Apa ke benda ntah, ala² healthy gitu

Tuesday, March 08, 2011

Hobi Baru - Aku Terjebak..Sob Sob Sob~

Salam,

Selepas kenal si mamat Jeri ni hampir 1 tahun 3 bulan, setiap hari aku dengar dia bebel² pasal dart, tournament dart, tips dart..

Akhirnya aku terjebak jugak..tak tau lah pesal, tetiba je..syiok jugak bila layan main

Aku beruntung sbb Jeri ada dart lebih, so aku balun dart dia je la..mahai jugak nak beli set dart ni..Jadi biar aku belajar baling sampai terer dulu, nnt² kalau dah betul-betul serius, baru la boleh beli dart baru kut

Pinjam dulu dart hang Jeri naaaa...TQ


Monday, March 07, 2011

For Charity

Salam,

Kitaorang ada jual² muffin, kerepek & blous..Duit tu nanti akan masuk dalam dana Team Rival..Dapat la membantu sedikit sebanyak

Terima kasih lah pada staff kat department I.T yang rela paksa kena beli muffin =) Love ya all!!


♥ Jeri, Fakri, Ali, Kak As, Abg Shuk & En. Leman ♥
* (Update) En. Suami yg baru bli 2 pek

Btw, semua barang² yang dijual tu dikeluarkan modal oleh orang² yg berasingan..Alhamdulillah dapat team mate yg sepakat -_-

TQVM tau..


Thursday, March 03, 2011

Rival - Kami Sepasukan \(^_^)/

Salam,





Semalam ada buat ad-hoc meeting pasal tournament di Perlis tu..bincang gitu gini, budget gitu gini..maklumlah semua kena kuar duit sendiri..Fuhh gile semangat kan =) berkorban apa saja..fulus oh fulus..hehehe~ 

Tapi tu lah, dah orang kata..bila kita minat sesuatu..tambah pulak ada geng..jadi kita bole tong tong minat (hahaha..gile bahasa pasar)

Oh ye, semalam kitaorang dah sepakat nak namakan team kitaorang RIVAL..

So dah boleh start design logo & jersey lah..best best ^_^


{Syira - member baru team Rival}

{Kira² budget}


{Geng foto tegar - me wif kikin}


p/s : Saya gembira bila semua orang ada semangat sukan & berpasukan  -_-

Wednesday, March 02, 2011

Kejohanan Bola Jaring Piala Naib Canselor UniMAP 2011

Salam,



Insyaallah kalau masih ada kekosongan, kitaorang nak join tournament ni..Walaupun kitaorang cuma ikan² bilis, tapi takpelah..nak dpt feel pertandingan orang kata..Alah, baru main 2 bulan, korang budget camne pun kan? At least kitaorang willing to improve dan bersemangat nak join game ni..

Sukan apa skali pun, yang paling penting semangat nak bermain dan semangat berpasukan!!

Mudah²an semuanya berjalan lancar..Amin