Instagram ^_^

Instagram : innueclanz

Sunday, February 27, 2011

Maggie, Cepat DiMasak Sedap Dimakan



Salam..

Kisahnya dasar pemalas =) smlm ms xdak karen tu dia mai mood rajin..hr ni mls amat..

Nsb dpt suami yg ok je..asal ada bnda mkn..syukur alhamduillah

Posted via Blogaway For Android

Friday, February 25, 2011

Krushers @ KFC



Salam,

First time try..baru tau pun ada..rsnya ms g kfc pavilion tu mcm xde je pavi tu..

Ada 4 perisa..mocha, oreo, strawberry & blueberry ..yg gmbr tu blueberry. .

Sedaaaaaaapp!!

Posted via Blogaway For Android

Nose 50% Off

Salam,

Terjebak lepas tengok ada 50% Off..Sangat suke sbb ms CNY hari tu ada gak usha² kat Jusco tapi nando yang cantek..

Tapi yang ni..love to bits ^_^


Team & Supporter

Salam,


Tadaaaa ~ Ni lah Team Netball LTAT =)
We're trying to improve day by day!!
Dari kiri : Fika, Farah, Shikin, Masnita, XeeQeen, Zahara, K.Ton,
K. Norhana & K.Nana (Tiada dlm gambar : Zuna & Wani)

Dalam team, tak kisah lah team bersukan atau team di pejabat, kita mesti ada semangat kesukanan, semangat berpasukan, semangat kesatuan..Pendek kata, mesti bersatu hati lah..hohohoh~ pepagi dah buat statement poyo..Ampun ;)

Dan tidak dilupakan supporter paling kuat dalam hidup aku - H
Aku minat netball, aku suke internet, aku suke blogging, aku suke photography..TQ sbb tak pernah halang dan terpaksa pulak teman wifey gi training dah la tu kena tengokkan beg & jadi tukang amik gambar lagi..huhuhuh~..

love u to the max!


Thursday, February 24, 2011

Birthday Boy 23 Feb 2011

Salam

Semalam birthday H, takde lah celeb apa sgt..cuma gi makan² je

Oh ye, H dpt suprise cake dari ofismate dia =) sronok la itu budak..hehehe~ Apa pun TQ lah korang sbb ingat birthday dia & dia cakap kat aku, dia sgt lah terharu!

{Suprise Birthday Cake - Unit Warta}



Balik kerja kitaorg gi makan² pulak..klu bday dia jatuh hujung minggu boleh la berdating tgk midnite ke apa kan..tapi the next day dah nak kena keje pulak..so makan-makan je la..

{Tersenyum simpul sambil baca kad yg aku buat tu}


{Mcm rela paksa je senyum..huhu}


{Fav cake dia - Durian Choc Cake from Slice of Heaven}

 {Isi durian ada dlm kek tu, sgt³ sedap}


{Ni cake aku, choc cheese, dari slice of heaven jugak!}


{Bday boy menikmati cake & makanan dia}

{Wifey yg sentiasa menempel, huhu}


Sorry lah syg, tis year takde hadiah..budget yilek..tunggu bonus bln 3 nanti lah..ish tak sabar nak angkat Xperia Arc nih..

Wednesday, February 23, 2011

Happy 29th Birthday Sayang ♥

Salam,

J : Happy birhday bang {aku wish pagi tadi masa gosok baju, tp dah wish mlm tadi sblm tido sbnrnya}
H : TQ {sambil senyum² siput ala menggoda..hohoho}
J : So, camne? dah 29 tahun {rasanya aku tanya soalan tu..dah lupa lah}
H : Eh, umur abang berkuranglah bukan bertambah
J : Eleh..abis tu berapa umur abang?
H : 27 {sambil tersengih}


Eee..please lah wahai suami ku..perasan betul okeh =)

So dkt FB dia aku wish

"Happy 27 + 2 = 29 Birthday"


Hahaha..padan muka  -_-

Sunday, February 20, 2011

Kenapa Nuff Ads Aku Ni?


Salam,

Aku muskil, klu bukak blog aku ni..iklan milkadeal tu mesti ada punya duk running..sometimes ada gak terselit iklan hotlink lah

TAPiiii

Dlm nuffnang akaun aku, lsg xde campaign yg listed..why? why?

Tak penah lak jadi gini..ada kn mengena dgn tukar setting blog jadi mobile ke eh?

Anyone..help!!

Posted via Blogaway for Android

Friday, February 18, 2011

Netball Team LTAT

Salam,

Akhirnya ni lah kami satu team netball LTAT..Masih training dan terus training..Walaupun kutukan yang boleh tahan melampau daripada staff sendiri

Tak tahan telinga nak mendengarnya sebab LTAT tak penah pun cemerlang masa sukan badan berkanun..Siap kena kutuk 'TAK PERNAH MENANG PUN!' pastu 'ASYIK KENA TITIK JE!' macam² lagi lah haih..

Apa pun, biarlah apa orang nak kata..Dengan semangat satu team, dan semangat kesukanan..biarlah kitaorang terus jugak berjuang..Kalah atau menang adat bertanding..Andai kami kalah teruk pun, usahlah dicemuh..Semangat bersukan lah sikit beb, netball kita bukan ada player negara pun..Kan kan kan =)

Majulah Sukan Untuk LTAT =)


K. Ton = GS
Fika = GA
Aku = WA
Kikin = C / WD
Zaharah = C
K. Nana = C / WD
Farah = C / WD
K. Mas = GK
Shikin = GD
Wani = GD
K. Norhana = WD


{Warming Up}


{Tgk kikin tu, dia pose utk tunang dia,
tapi termasuk dlm cam aku laks..cesss!}






{Line up sblm frenly match}




Wednesday, February 16, 2011

Batuk Oh Batuk

Salam,

Aduhai, nak tido malam pun susah (takde la susah sgt, cuma skali skala je ada batuk)

Kalau sebelum ni isunya kahak tak nak keluar, selepas hampir 2 minggu, pagi tadi kahak berdarah je semua =( huwaaaa~ ngeri pulak rasa

Batuk lak dah ala² anjing nampak hantu..kong kong kong kong..

Ada a few frens yang bg petua dkt FB, basically semua suh minum madu..Tapi acik ni madu asli pun yilek kat umah tu..Kalau hat komersil di pasaraya tu aci ke hah?

Ni pun kat ofis asyik batuk je, harap tak annoying org sekeliling lah =(




Monday, February 14, 2011

|MUST HAVE| Android Apps - Camera 360

Salam,

Kalau korang pakai tepon Android, bole la cuba download dan install Apps ni..Sgt best, simplified!


Antara yg best ada banyak Effect,
pilih effect sebelum snap gambar! Easy pizzy



Hasil² gambar yang diambil menggunakan Apps Camera 360






Wednesday, February 09, 2011

Musim Demam *sigh



Salam,


Rindu ketenangan di kampung *tetiba

Xbaek mengeluh sbnrnya sbb sakit itu penghapus dosa2 kecil..besides memberi kita kesedaran bhw allah itu maha besar, dan kita hnya lah insan yg lemah..

Bermula dgn H dmm ms blk umah mama hr tu, pastu adik bongsu aku si unat pun berjangkit demam..bila blk sini, adik aku si nono & ery pun demam..pastu aku lak yg demam..harapnya mama n abah tak la kena demam..mintak dijauhkan

Walaupun aku cuti hr ni sbb betul2 demam (well, sometimes kan kita amik mc sbb terdesak..tp aku dmm betul2 taw!!)..

Rasa bersalah& dkt si Jeri bila kerja yg aku handle ada mslh..sory jeri

=( dah la hr ni xde org sgt sbb si syira n fakri outstation..ish!

Nanti aku belanja buah oren ye jeri -_-



Posted via Blogaway for Android

Monday, February 07, 2011

Simple & Easy Pizzy Menu



Salam,

Memandangkan doc dh advice spy H xleh mkn pedas2, minyak2..so ni lah menu dia mlm ni..

Nasi putih & ayam hainan cicah sos kicap =)

Ok setel..aku pun dh boleh rehat

*flu aku pun mcm dh ok, alhmdulillah..sok bole la turun training netball..yeyeahh!!

Posted via Blogaway for Android

Poor H =(


Salam,

Jam skrg pukul 1.45am..aku dh tido td skejap tp asyik2 terjaga utk pantau suhu badan si H ni..dari siang tadi asyik panas je..

Dia sejuk tp badan dia panas gile...bdn dh berbalut tuala basah..kepala dia aku dh lumur dgn air daun bunga raya..ubat doc pun dh mkn..tp mcm tu la jgk..

Mudah2an esok kebah la demamnya..spnjg kawen, ni la dmm dia yg plg panas =(

Posted via Blogaway for Android

Saturday, February 05, 2011

Wednesday, February 02, 2011

Bukit Melawati, Kuala Selangor

Salam,

Cam biasa entry agak basi..tapi kena up jugak..Hari tu tak plan pun nak pegi, tapi ntah camne masa otw balik umah mama kat Sg. Besar, aku ckp dkt H one day jom la naik Bukit Melawati tu..Pastu H terus cakap, jom!

Jadi acik sgt gumbira waktu tu sbb dpt jugak naik Bukit Melawati yg aku tak abis² bgtau H yg aku ni tak penah pegi situ..Hangin mak aku bila dpt tau sbb dia kata 'Kita dah pegi 2,3 kali lah long oii' =) heheh ampun mama..hehehe

Tak ramai sgt orang even waktu tu masih cuti skolah..aku rasa zmn aku kecik² dulu tempat-tempat gini sure happening kan =( orang dah tak melawat tempat bersejarah kut..sob sob sob

Jom layan gambar (Kut² la dengan melihat gambar² ini, anda akan membawa diri anda sendiri atau anak anda atau keluarga anda ke sini)

Jom memeriahkan kembali tempat² bersejarah ni!
Bukit Melawati terletak di Kuala Selangor ye adik-adik
 
muka riang dpt naik trem!























Ni BATU HAMPAR
tempat orang kena pancung kepala



,
Sejujurnya tempat ni tidak dijaga dengan baik..Byk kawasan yang tak boleh masuk..Kalau diorang well maintain mesti tempat ni boleh jadi meriah dengan pelancong mcm dulu²