Instagram ^_^

Instagram : innueclanz

Friday, January 28, 2011

The Legend International Water Homes Port Dickson

Salam,

Aku snap gambar daripada brochure The Legend International Water Homes yg aku ambik ms bercuti dkt The Legend Water Chalets hari tu..Saje ambik, so bole ushar² price dulu =)

Memandangkan kawan aku si Linda ni nak usul dkt 'dato' pasal vacation, so bole la kasi dia meleleh air liur tgk tempat ni, dan senangla dia nak propose dkt Dato Chong nanti =) dak gitu linda..hehehe

Jom tgk!



dalam bilik ada pool..wow!




Ni pool utk yg atas air
aku cilok gambar dari web dia

Thursday, January 27, 2011

My Last Slice Of RV



Salam,

Last kopek, share ngan H lak tu =) bak kata org sharing is caring..huhu

Jgn la aku meroyan nk lg kek tu..aduyai~

Posted via Blogaway for Android

The Legend Water Chalets PD

Salam,

Water Chalets & Water Homes sblh2 je


Entry basi baru nak up..huhuhu~ Alhamdulillah dah selesai bercuti 3 hari 2 malam kat situ..Best!! Next time kut ada rezeki nak gi International Water Homes lak lah..

Aku pegi hari biasa, kalu booking online harga dia agak murah.  Layan gambar je lah, sbb entry dah basi, cuma belum naik ulat je lagi..huhuhu =)


Syiok sbb kitaorg dpt bilik hampir hjg corner
klu nak seaview, kena add RM150..huhuhu~

Spacious, cukup utk golek², lari²..hehehe
1 deluxe bed, 1 day bed

bathtub ;)
teringat dkt syira sbb during outstation kitaorg
suke layan rendam kaki..penat hokeh keje seharian

Simple n nice deco

See tru glass
(patutnya boleh nampak air kat bawah tu tp ter'on' flash lak)

Main tarik tali =)

Ni lah roof kat bilik air tu
Pastikan anda tutup sblm kuar okeh, kang banjir dek air ujan lak

Tu pangkin siang (day bed)
eh salah translation kan, lantak lah

Snap dari tingkap pangkin tadik

Juga dari tingkap pangkin

Berbekalkan sosej, H dpt 3 ke 4 ekor ikan ntah
Aku layan tido ;) tp sempat snap gmbr

Ikan Sembilan Laut

Ikan apa tatau

Ni lah international water homes
Ada pool dlm rumah tu

Corridor The Legend Water Chalets
otw nk gi breakfast


Dapat tgk sunset


Gi makan ikan bakar dkt Pekan PD
Apa ntah nama restoren tu

Sila kasi can owner nak photo gedix

Okeh, sekian melapor..

So, dah selesai bercuti, maka saya kena lah bekerja dengan penuh tawaduk!!

Monday, January 24, 2011

My Boss Is Back To Work

Salam,

Ni kira entry sambungan My Boss Is On Leave =) 

Kesahnya boss dah balik, seronok la tu dia dpt jumpa Chef Wan ;) Siap kata si Chef Wan ni kelakar..Aku mmg follow FB Chef Wan, aku bgtau bos kata aku baca update fb chef wan, ada lah stated kata para suami bertempek koyok sbb pening tgk bini shopping..boss aku kata mmg ye pun..hahahaha~

Dan aku plak seronok sebab dapat Ole² ni..hoyeh hoyeh..Hari ni hati Girang..Syukur Alhamdulillah..

TQ Boss!
Total item = 4


Tie utk En.Suami & Tudung 4 segi

Fridge Magnet


Beg (suke sgt³)
Beg okeh, korang bagi la aku beg juta² buah pun,
tak kira harga berapa, aku tetap la suke jugak!

Red Velvet Cake From Aini Cake House

Salam,

Alhamdulillah seawal jam 10am, saya dah dpt kek yang ditempah hari Jumaat lepas..Hati ini sangat girang =)

Dengan izin suami (sebab biasanya aku mesti nak potong kek sesama ngan dia), tapi dek kerana dari last week duk craving tak tentu hala..maka aku pun telah memotong kek tersebut =) Hati girang lagi..

KomenJujurIkhlasSaya : Sedap, Kek moist, Manis sedang² aja CUMA toping creme cheese tu kurang rasa cheese lah..sob sob sob (berpadanan dengan harga lah kut..cheese kan mahai)

* Bila balik rumah, aku & H berpendapat rasa cheese ni dah cukup ok sbb klu rasa tu kuat, konfem 1 slice je kitaorg dah muak..
* Kesimpulannya TAK NYESAL lah order kek dkt k.anne ni, dan yg paling penting SERVIS mmg TERBAEK (cepat & tepat)

Saiz kecil - RM33 + RM15 delivery

yummy!!

NAK TEMPAH?? ORDER SINI --> AINI CAKE HOUSE

Friday, January 21, 2011

Craving For Red Velvet Cake

Salam,

Sedapnya kalau dapat kan..Aku baru lepas tempah online ni dari AINI CAKE HOUSE (keje giler kan, teruih tempah je) Harapnya sedap seperti yang diangan² kan lah..kalau tak, ranap duit..huhuhuh~

Ni gambar cilok dari blog Kak Annie


drool..tak sabar neh!


Thursday, January 20, 2011

Durian Puff

Salam,

Sangat sedap..Tapi mahai nak mampuih..3 Ketui RM7..Beli dkt Pavillion area food court sinun



Wednesday, January 19, 2011

To whom it may concern



Salam..

X sabar nk bagi even harganya x seberapa, moga2 si dia sudilah terima dgn senyum riang..

Posted via Blogaway for Android

Linda, Nah Aku Kasi Up Demi Hang - Gambar Kawen

Salam,

Linda ni duk kecoh nak sgt tgk gambar kawen aku..nah la tgk..aku malu nak tunjuk sbb make up aku very the horror..tapi horror tak horror pun terpaksa la jugak si H tgk hari² =) sbb without make up tetap la horror jugak..hehehehe

Love u lah bang *tetiba

klik utk tumbesaran gambar..hohoho



Sesi Belajar Memancing - Part 01

Salam

Tarikh : 15/1/2011
Lokasi : Kolam Memancing (Dekat Kuang, depan Tasik Biru)
Harga : RM28 / 5 jam

Ni 1st time H gi mancing kolam..Tu pun sebab Otai Jeri sudi nak membawa =)

Ada jugak la scene baling mata kail tersangkut kat pokok :D nak gelak guling² rasanya waktu tu..tapi kang mcm buang tebiat lak..so gelak biasa je lah..hehehe








Merasa jugak H dapat patin!
Good job yang