Instagram ^_^

Instagram : innueclanz

Friday, December 31, 2010

Selamat Tahun Baru 2011

Salam,


Walaupun bkn tradisi kami (aku n H) celeb new year ni tapi aku mcm frust la jgk sbb xdpt lepak2 dgn H dpn tv skrg ni =(


Nasib aku dpt suami dan keluarga yg memahami..dh la dkt 2 bln jgk kami x blk kg..patutnya blk minggu new year ni lah..tapi apa kan daya =( keje tu amanah, tanggungjawap & punca duit dapat..jadi aku kn pegang la pesanan suami n family supaya keje lek lok..


Aku skrg ni di Melaka sbb esok baru dpt pegi Kem Terendak..tu lah kem terakhir utk ktorg check..


Sob sob..miss my boooo vr much!!


Happy new year everyone, semoga tahun 2011 akan menjadikan kita lebih baik dari semua segi..amiin


Wednesday, December 29, 2010

Good Morning!






Salam..


Hari ni sarapan pancake kat McD =)


Sunday, December 26, 2010

Kami ke Melaka lagi!

Salam,

Kalu last week dtg sbb fmly day LTAT, tis week sbb cousin H kawen lak..mmg dh kebiasaan sedara mara belah dia, time kenduri kendara mmg gotong royong..

Kiaorg memula agak cuak sbb semua hotel, motel, hotel budget full! Maklumlah cuti christmas..alhamdulillah dpt jgk homestay 3 bilik..Rm 160/nite..ok lah kut, hotel pun rate lbh kurang gitu gak rega cuma facilities idok le mcm hotel tu..kitaorg ok je, asal ada tmpt tdo n senang nk g umah org kawen menolong..

Next entry aku update psl mkn lak

Friday, December 24, 2010

Bercanda Di Persisiran Pantai - Everly Resort Melaka

Salam,

Weekend lepas ada family day LTAT.  Buat dkt Everly Resort Melaka..Best jugak lah sbb pantai dia bersih, bilik pun ok..

Memandangkan kitaorang berdua je, so mcm honeymoon lah..huhuhu~

Masa dinner, Jeri ada perform..banyak lagu gak la dia menyanyi..not bad..suara dia sedap jugak (sure kembang kempis tu sbb kena puji)



AJK² yang menjayakan Family Day

Bilik sgt spacious - Seaview lagi!

Sampai² jer, terus bercanda part 01 =)

Esok pagi tu bercanda part 02 plak =)

Malam masa dinner, meja penuh
Nasib Amy chop kan tempat

Sblm balik sempat singgah ke Makam Hang Tuah

Thursday, December 23, 2010

Get Well Soon My Dear Friend - Sharina


Salam,

Siang tadi sharina ada buat small procedure dkt PPUM, end up kn warded plak..

Baru lps borak kat phone dgn dia td..alhamdulillah dgr mcm ok..tp sharina tu kuat, if i were in ur place, aku xtau lah cmne..

Esok result dia kuar, aku doakan semuanya berjalan lancar..

Take care fren!

Posted via Blogaway for Android

His Breakfast Request



Salam,

Alhamdulillah hari ni cuti..sempena cuzzy H nk kawen tp esok br ktorg ke Melaka..so hari ni aku setel dulu segala basuh baju, pack baju, kemas umh bla bla bla..

Memandangkan cuti, maka en.suami rekueslah breakfast ni..eazy pizzy je sandwich ni nk buat..rajin ngan x jela kan..huhu~

En suami dh g keje n skrg sy mau tido kejap..bestnya dpt bgn lmbt (bln dec ni terasa mcm sgt sibuk dan mcm xde life je tau..sob sob)

Zzzzzzzzzz~

Posted via Blogaway for Android

Wednesday, December 22, 2010

Netball Training


Salam,

Petang smlm dh start training netball..msg2 blm dpt tempo..sbb blm kenal each other, nk get along mcm agak lmbt..hopefully lps 2,3x training semua pun dh serasi, so br main nmpak cantek..

Xtau lah korg fhm ke x aku bebel apa nih..tp utk sesapa penah main netball msti fhm kut..

Aku tgh skt kaki..maklumlah lm xberlari n lompat..huhu

Tata

Posted via Blogaway for Android

Tuesday, December 21, 2010

2nd Trip Outstation - Photos Compilation

Salam,

2nd trip outstation ni kitaorang cover Pahang (Bentong, Mentakab, Temerloh & Kuantan)..Alhamdulillah schedule trip 5 hari tapi kitaorang dpt balik awal sehari sbb kali ni semua berjalan sgt lancar..syukur~

Nak citer panjang² pun letih, sbb rasa mcm entry dah basi..huhuhu~ so layan gambar jelah kut

Punya lah susah nak carik hotel, akhirnya dpt jugak penginapan
tu pun mmg kebetulan hotel tu available utk 1 mlm je!
Dapat lah aku jumpa ngan geng masa skolah-Sabariah
TQ amoi sbb bawak kitaorang gi makan ikan bakar
@ Tanjung Lumpur Kuantan
Selepas seharian berpenat lelah, akhirnya kitaorang dpt
hotel ni pulak
sgt³ best bilik dia..terbaek!
@ MS Garden Kuantan
Hujan turun dengan lebat, so kitaorang makan kat coffee house
bawah hotel je, rate supper dia adalah mampu bayar =)



 

Otw balik, kitaorang ada singgah Kem Bentong
Terus makan sup gearbox kat sana..Sedap!


Sekian laporan saya utk 2nd trip..

Guess What?? I got another trip next week..huwaaaa~ nasib kejap je..huk huk huk

Tuesday, December 14, 2010

2nd Trip Outstation..

Salam,

Semalam ktorang ke Bentong & Mentakab...Bermalam kat sini..hari ni baru gi Temerloh dan terus ke Kuantan..harapnya ada lah hotel yg best sket..smlm punya lah azab, satu temerloh ktorg pusing hotel penuh...ada event apa ntah..

Yg lg xbest..sejak pagi smlm kepala aku dh start sakit..aduyai..igtkan bl dh mlm dh mandi kepala ok..rupanya tak..kn mkn panadol jgk..

Harapnya hari ni ok..mudah2an insyaallah..

Posted via Blogaway for Android

Monday, December 13, 2010

Movie Hantu Kak Limah Balik Rumah

Salam,

Seperti yg aku kecoh² tu (huhuhu) Sabtu lepas kitaorang berdating lah tgk wayang ni dkt GSC Pavilion..First time ni masuk GSC sini, biasanya aku suke gi Mid Valley je..maklumlah tempat jatuh cinta lagi dikenang..chewah~

Overall, mcm yang aku post dkt FB..rating aku bagi utk movie ni cuma 3/5 bintang je lah..Maybe aku expect too high, so bila tgk tak seperti yang dijangkakan..mula lah frust..aku bujek part gelak tak putus..tapi tu lah..agak slow sket =( TAPI bila datang scene gelak..mmg tak boleh belah, terburai perut okeh

Scene yg aku plg suke, masa antu mak limah atas bumbung nak terbang..Johan atau nama dalam tu Abi Hurairah suh orang kampung berundur ke belakang..aku igt kut la bomoh tu nak baca mantera ke apa..rupanya depa orang kampung siap menari poco² ikut lagu kak limah "Injit injit semut..sapa sakit naik atas" aduhai..sengal!




Friday, December 10, 2010

Seng Heng Selayang Opening Sales - Harga Gila²

Salam,

Semalam mcm biasa bini H malas nak masak (dah blk dari outstation malas masak, ni nak kena gi outstation lagi..pun malas masak jugak..rosak rosak).

Kitaorang singgah Selayang Mall untuk solat then ter-masuk lah dalam Seng Heng sbb ramai benar orang kat dalam tu..mcm muskil la kan =) dasar bz body punya budak!..hehehe~

Rupanya tak sesia aku bz body..ada promotion untuk opening, semua RM10..tapi kebanyakannya dah habis, yg masih ada waktu aku gi petang semalam cuma radio pensonic, hair dryer pensonic & sandwich maker pensonic..

Opening Sales ni bermula semalam selama 4 hari sahaja..maknanya dari 9/12 - 12/12..

Sandwich Maker - RM10

*TQ abg sbb layan je bini nak sandwich maker ni,
walhalnya ntah bila nk buat pun tatau


Samsung 42" - RM1499
Normal price RM18++ katanya..wallahualam


worth buying!!

Thursday, December 09, 2010

Hantu Kak Limah Balik Rumah
























Salam,

Yeaaa..dah book tiket utk hari Sabtu ni..Acik ada dating nyah =) maklumlah nak ke outstation..so kita manja² gedix gitu lah dulu kan..

Pengarah :    Mamat Khalid
Syarikat Penerbit :    Tayangan Unggul Sdn. Bhd.
Bahasa :    Bahasa Melayu
kategori :    Filem Cereka
Klasifikasi :    U - Untuk tontonan umum
Tarikh Tayangan :    09 Disember 2010
Durasi :    100 min
Audio :    Stereo
Format :    35mm


Nanti bila dah tgk aku bgtau ye citer ni Best ke tak ye


Indiepretasi - Tribute To Tan Sri P.Ramlee

Salam,

Sangat² best..aku tau lagu² ni sbb ada keluar dkt x-fresh fm..Mmg best lah..kebetulan lak ada blogger yang up entry ni..

So aku dah mintak izin tuan rumah ECAH utk aku share sini..best sgt..korang try la dengar ♫♫

♫ Track List ♫

Hujan
Tunggu Sekejab – dari filem Sarjan Hassan (1955)

Sevencollar T-Shirt
Jangan Tinggal Daku – dari filem Ibu Mertuaku (1962)

One Buck Short
Pok Pok Bujang Lapok – dari filem Pendekar Bujang Lapok (1959)


Couple
Menche Che Bujang Lapok – dari filem Seniman Bujang Lapok (1961)

Altimet [feat Imran Ajmain]
Maafkan Kami – dari filem Pendekar Bujang Lapok (1959)

Subculture
Bunyi Gitar – dari filem Tiga Abdul (1964)

Monoloque
Tiada Kata Scantik Bahasa – dari filem Anakku Sazali (1956)

Azlan & The Typewriter feat AG & Co
Jeritan Batin Ku – dari filem Ibu Mertuaku (1962)

Bittersweet
Getaran Jiwa – dari filem Antara Dua Darjat (1960)

Pesawat
Ai Ai Ai Twist – dari filem Masam Masam Manis (1965)

The Ramlees (A supergroup featuring Yuna, Liyana Fizi, Amirah [of the band TILU] and Najwa Mahiaddin)
Itulah Sayang – dari filem Anakku Sazali (1956)

Pop Shuvit
Aci Aci Buka Pintu – dari filem Nasib Labu Labi (1963)

Awanband
Malam Bulan Dipagar Bintang – dari filem Pendekar Bujang Lapok (1959)

Grey Sky Morning
Malam Pesta Muda Mudi – dari filem Nasib Do Re Mi (1966)

They Will Kill Us All
Sepanjang Riwayatku – dari filem Sesudah Subuh (1967)

Yuna
Gelora Jiwa – dari filem Anjuran Nasib (1952)

Meet Uncle Hussain [feat Hazama]
Ya Habibi Ali Baba – dari filem Ali Baba Bujang Lapok (1961) *

Kugiran D’Tepi Pantai
Nujum Pa’ Blalang – dari filem Nujum Pa’ Blalang (1959)
DOWNLOAD : Mediafire 

Monday, December 06, 2010

I've Just Realize



Salam,

Tadi ms bual dgn H, br aku tersedar..nx week aku kn g outstation lg =(

Kalu kenang claimn mmg la agak best tapiii huwaaaa~

Sian H kn tggl lagi..sob sob sob~

Location : Jalan Bukit Idaman 1, Taman Bidara, 68100 Batu Caves, Selangor,

Posted via Blogaway for Android

Saturday, December 04, 2010

Are We So Called Boring Couple?

Salam,

Ntah hape2 jer rs tp aku mmg suke pki android ni..suits me vr well! Tq lah en.suami sbb berjaya buat aku terjebak!!!!

Friday, December 03, 2010

Xperience New Zealand Wif Air Asia

It's more than you think!

Booking Period:
3 December 2010 - 5 December 2010

Travel Period: 1 April 2011 - 10 November 2011
Travel Notes

- Advanced booking required.
- Fares are not available during embargo period.


More info --> AIR ASIA NEW ZEALAND


Wednesday, December 01, 2010

Masih Malas Masuk Dapur

Salam,

Haru jgk bila kena gi outstation..sbbnya bila dh blk, gile malas masuk dapur..alasannya penat n xde mood..ampun ye en.suami..sy janji, sy akan cari semula mood tu..huhu~

Menu order smlm;

Aku - koey teow tomyam
H - nasi putih, kembung 3 rasa & Sambal belacan n timun

Alhamdulillah kenyang..syukur
Sent from my BlackBerry®