Instagram ^_^

Instagram : innueclanz

Tuesday, November 30, 2010

Tengah Lapar & Teringat Ini..Duhh~

Salam,

Lunch time tadi tak kuar gi makan sebab mata mengantuk gila babeng..mmg tahap kronik lah..aku ni jarang nk tido time lunch..

Disebabkan tak makan lunchie tadi, mula la perut ni meragam..Biasalah, time kebulur camni..mula la teringat makanan hat sedap²

Tgk gambar ni mmg meleleh liur sampai dagu kowt!

Pancake @ Renaissance Kota Bharu


Ada Jiwa!

Suke gile...muzik dia, lirik dia..semua suke lah!


Ada ku disini untuk kau rasa
Rasakan dengarnya jiwa yang ada
Semuanya aku yang kau jatuhkan dulu
Dengarkanlah telah ku himpunkan segala kesalahan
Kau dan aku warnakan jiwa

Ada ku disini untuk kau tahu
Seriknya jiwa ku masa dengan mu
Semuanya aku yang kau jatuhkan dulu
Dengarkanlah telah ku himpunkan segala kesalahan
Kau dan aku warnakan jiwa
Angin tolong hembuskan aku
Jauh dari bayangan itu


Telah ku himpunkan segala kesalahan
Kau dan aku warnakan jiwa
Telah himpunkan segala kesalahan
Kau dan aku warnakan jiwa


Monday, November 29, 2010

Pahit Manis Ber-Outstation

Salam,

Ni 1st time aku outstation, mmg tak penah lah gi outstation even dengan Co. lama..Alhamdulillah dapat peluang ke outstation..Walaupun terpaksa tinggalkan buah hati selama 8 hari..Sob sob sob~

Part yang tak boleh lupa masa kitaorg kat Taiping =)

  • Syeera duk belek² baju budak dkt booth, pastu tak semena-mena dia tanya kat orang yg berdiri belakang dia 'Baju Ultraman ada?' orang tu buat dek, pastu dia tanya lagi 'Baju Utraman ada?' Aduyai..rupanya mamat tu tengah tunggu wifey dia belek baju okeh..sabar je la kan! Dah la mamat tu muka bengang takleh blah, masam tak mo senyum langsung :D

  • En. Sulaiman datang kat kitaorang, masa tu kat kedai tudung..Plannya lepas setel kiosk dkt PERNAMA Sangro Circle, Taiping kitaorang nak ke PERNAMA Kem Tok Jelai, Jitra..Pastu dengan muka serius En. Leman tanya 'Tok Jelai berapa ringgit?' Hahahaha, kat situ jugak kitaorang bantai gelak!  Sebenarnya En. Leman nak tanya, Tok Jelai berapa KM? ngeee~ sorry bos

 Pastu Part yang tak best tu biasalah tang kena-kena marah ni lah..

THERE'S ALWAYS A FIRST TIME FOR EVERYTHING but my bos cant accept it! huh!


Selain tu..semuanya best² belaka =) tapi tu lah..once dah jumpa H malam tadi (kitaorang sampai sini pukul 7.30pm gitu), teruih lupa lah penat ke apa ke..rindu laki mendahului segalanya..hehehe


I'm Back!!

Salam,

Alhamdulillah...Back to daily routine..hari ni dah masuk keje macam biasa ;) miss my hubs, family & colleague..



Monday, November 22, 2010

1st Day - Office Trip KB

Salam..

Dalam pkl 8.45am gitu kitaorg dh gerak ke KB..alhamdulillah cuaca ok spnjg perjalanan..panas terik bole tahan la jugak..

Tapi once dah selesai buat keje kat kem desa pahlawan, en leman cek kete n found out tayar dh bengkak teruk..sini kedai cepat tutup lak tu..nk xnk kn tukar tayar jgk sbb journey kitaorg msh pnjg..nk ke terengganu lg, nk ke jitra lagi..

Alhamdulillah, dpt jgk jmpa kedai tayar..tu pun dia dh tutup, syira gn kuasa ajaib ;) pakcik tu terus nk buat..hahaha kidding..tp pakcik tu kesian kut, tu yg dia buat jgk..

Tapi aligment dia xleh buat, dia suh dtg esoknnya pulak..esok tu hari ni lah kab

Kitaorg check in di renaissance KB mlm td, hotel best..bilik selesa..ambiance pun best..

Tapi dtg pulak msalah lain..en leman diserang sakit mata..fuhh dugaan dugaan..skrg ni ktorg tgh tggu doktor utk en leman cek skt mata..dh sejam tggu..doc xkunjung tiba..*sigh

Mudah2an semua berjalan lancar
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, November 20, 2010

I'm Thinking Of Pancake

Salam,

Dah start dh meroyan datang..hari tu duk gile waffle..

La ni duk teringat lempeng la pulak..Lempeng aka Pancake ye kawan2..

Awat kalau buat sendiri xgebu macam hat mkn kat kedai tatau..ke depa kat kedai ada acuan pancake??

Ish sedap noo..makan 2,3 keping sambil minum kopi panas..

*masih terkenang mini pancake smlm @ pancake house pavilion
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, November 17, 2010

Selamat Hari Raya Aidiladha

Salam,

Mudah2an semua jemaah haji Malaysia dapat sempurnakan ibadah mereka di sana..Makcik aku ada sorang yg pegi tis year..

Untuk kitaorg plak, raya hari ni biasa2 aje..mama mulanya nk buat nasi dagang (menu wajib kitaorg) tp mlm td mama skt kepala n demam sket..aku lak mana reti nk buat..huhu~

Jadi pagi ni menu nasi kunyit (pulut kuning), gulai daging, nasi minyak & ayam goreng..

Gambar..satu pun nando..sob sob..kul 12pm tadi kitorg dh gerak blk selayang..sbb nk beraya rumah in laws pulak..

Esok dh keje..tapi minggu depan outstation pulak...HUwaaaaaaaaaaaaaaa~
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, November 12, 2010

♥ A True Love Story - Elyana & Khairul ( Save The Date) ♥

Salam,

Sweet sangat save the date trailer ni (biasa orang buat card kan)

Akad nikah : 19 / 11 / 2010
Resepsi : 20 / 11 / 2010




Elyana & Khairul (Save The Date) - by CST 2.0


Video credit : http://vimeo.com

Thursday, November 11, 2010

Jom Churp Churp - Jana Duit Secara Pasif

Salam,
{Apsal burung ni nampak mcm burung Twitter je hah?}
Teruskan membaca utk jawapannya gile poyo ayat aku kan


Kesahnya Churp Churp ni medium pengiklanan melalui Twitter (sbb tu burung tu mcm burung Twitter) tapi bunyi dia bukan Tweett..tapi churp churp =)

Boleh buat duit tau dengan churp churp ni! Sambil² mengabes duit duk tweet, apa kata kita jana balik duit tu dengan tweet jugak..menarik tak? mesti la menarik..duit nok..sapa tak mau..huhuhu~


Langkah² dia senang jer :

- Perlu ada Twitter Account (kalau xde, nak tweet celah mana kan?)
- Daftar di web Churp Churp
- Tunggu assignment yang bakal diberikan oleh advertiser (akan ada notifikasi melalui email)
- Tweet assigment yang diberikan tu, perlu meet criteria (menggunakan sepenuhnya keywork/links yang diberikan oleh advertisor)
- Tunggu duit masuk..yadaa yadaa..senang kan!!


Tapiiii..aku pun baru je join, belum dapat assigment pun lagi, maka belum la dapat duit..sob sob!




Apa lagi..jom la pakat join ramai²..
the more the merrier gitu..hohohohoho



Wednesday, November 10, 2010

Hari Inovasi & Kreativiti LTAT

Salam,

Event ni berlangsung semalam..Kaedahnya kalau dapat persijilan 5s, harus lah ada hari inovasi ni..so semalam lah berlangsungnya..

Event cuma amik masa separuh hari je..Ok lah sebab slot dia tak lama sangat..cuma lepas makan pagi ada sesi ceramah kreativiti apa ntah 2 jam..tapi sejam gitu dah abis! perfect!! =)

Oh ye..ada koir jugak..Lagu 5s dicipta oleh staff LTAT sendiri..quite catchy..i loike~

Layan gambar yok!

{Kikin & Amy}
{Wif Sheryn}
awat putih nau muka aku tatau..hish
{Jannah & K.Fid}

{Ejal & Ali Im}






Red Valvet Cake From Bisou

Salam,



- Sedap
- Muak..yucks

Happy Belated Birthday Amy

Salam,

Happy Belated Birthday Mommy-to-be!!

Kitaorang semua dah wish masa 1st Nov hari tu..tapi makan² memang tak dapat nak buat hari yg sama sbb tak de proper plan..huhuhu~

Gedebak gedebuk, hari Khamis sehari sebelum deepavali bebaru ni, kitaorang pun buat la suprise makan² utk celebrate mommy to be nih..Si mommy ni mmg 'malas' nak berjalan ke Pavilion tu..Mcm kes aku hari tu, pantang sebut Pavilion aku mmg on je (sebab tu senang² je depa auta aku kan!)

So makan² terpaksa la buat kat dalam ofis je..yang tukang beli nya si KIKIN lah..huhuhu~ TQ Kin..



{Amy - mommy to be}


Tuesday, November 09, 2010

Minibook From Manis

Salam,

Patutnya lama dah nak upload pasal minibook ni, tapi dengan keadaan yang agak ting tong..alhamdulillah hari ni dah kembali pulih, maka dapat la upload entry ni.

Zillion thanks to Manis yang sudi hadiahkan aku minibook ni..Sangat² happy dapat minibook ni, dan selepas membaca arahan yang manis bagi, its quite challenging actually..tau je la..tangan aku ni keras, bukan macam tangan dia..buat gitu gini..tup tup siap..sangat jeles!

Apa pun, aku akan carik masa untuk fill up semua tempat kosong dalam minibook tu..bole kata macam kena buat assigment pulak..ermm, kena start looking for appropriate and suitable photos lah jawapnya nih..

Ni lah minibooknya..Cantek kan!

 






TQVM Manis!!!

Monday, November 08, 2010

Sunday, November 07, 2010

Diarrhoea..Sob sob


salam,

hari ni dh msk hr ke-4, dan br hr ni aku g klinik sbb xnmpk pun tanda2 nk baik..

Aku dh try minum teh o kelat, dh mkn pil chit kit tek aun tu..pun xjalan2 jgk..

Jadi sblm keadaan jd mkn teruk, better la g klinik..ubt 4 jenis, rm 45..quite pricey heh..nsb bole claim ngan co.

Apa pun, setiap yg berlaku psti berpunca dari diri aku sendiri jgk..Allah nk bg aku kesedaran ke atas semua dosa2 yg dh aku buat..astagfirullahalazim..

Mudah2an cpt la aku sembuh..amiiinn..

Friday, November 05, 2010

Nak upate blog tapiii

Salam,

Nak upate blog tapiii

- Xde mood nk mengarang
- Xde masa..ye ke? Huhu
- Demam la plak, keracunan makanan lagi..adoiii