Instagram ^_^

Instagram : innueclanz

Thursday, October 28, 2010

Waves Hand As A Sign Of Greeting

Some people just do not know how to greet people, speshly when you were on the road!!

Tak luak pun klu korang angkat tangan waktu² berikut (dah rasa mcm ruangan dlm Majalah Gila²)

  • Nak menyelit masa queue.
  • Bila nak masuk/keluar simpang yang takde traffic light.
Kebanyakkan orang mungkin dah lama praktik, tapi yang tak penah buat tu..TOLONG lah buat..tak susah pun!

INI ADALAH ENTRY KHIDMAT MASYARAKAT OLEH Jue ^_^


Wednesday, October 27, 2010

Kena Kantoi

It was my fault, Definitely my fault!
-->

Just Wait & see the consequences

Padan ngan muka aku kan!!Rasakan lah Huwaaaa~


* Tiada kena mengena dengan hubungan saya & H

Monday, October 25, 2010

MM Pasangan Zarin - 2nd Show

Salam,

Nampaknya sejak cuzzy H masuk rancangan Mari Menari ni, aku dah terjebak..Sabtu lepas aku siap² booked kata pukul 9pm aku nk tgk Astro Ria..huhuhu~

Ni a few gambar ms diorang 2nd show bebaru ni, cam biasa aku pinjam dari FB Ijoy Zarin..

Agak ngeri mengenangkan 2nd show hari tu bila si Nord Ijoy terpeleot, mujur tak jatuh gedebuk, panik acik kat umah okeh!

Credit : Facebook Ijoy Zarin

Vote for MM Zarin
MM(3/5/10/20 Zarin

contoh : MM20 Zarin hantar ke 32999







{Lisa Surihani - sweetnyaaa!!}
Kalau abg nara tengok ni, mau tak tido malam..hehehe

My Heart Shaped Waffles

Salam,

Hari Sabtu hari tu agak rajin terlebih (patutlah hari Ahad malas gileerr!), lepas Subuh igt nak layan tido, tapi mata ni tak nak tido lak, jadiknya bancuh la tepung gedebak gedebuk untuk buat waffle..

Sejak beli waffle maker beberapa bulan yg lalu, ni baru kali ke-2 aku guna..huhuhu~

Tapi waffle maker cap TAKADA ni acuan dia tak berapa dalam, so hasilnya tak berapa sedap mcm kat kedai..yg kat kedai tu depa pakai acuan besi, mahal woo benda alah tu, klu nk bukak booth waffle berbaloi lah beli, tp klu korang ni cam aku ni, setahun ntah2 buat 4 kali je, baik la tak payah membazir..kan?


{Waffles mengembang}
sbb acuan tak dalam sgt




{Kena balik² kan waffle tu supaya masak sekata}


{My Heart Shaped Waffles}


{Strawberry Jam + Peanut Butter}


Friday, October 22, 2010

Repeat Waffle @ KLCC

Salam,

Aku penah blog pasal Waffle ni kat  SINI, serius asyik teringat² je..kira cam sedap lah kan ;)

Waffle ni dkt food court je, tak igt nama apa kedai dia, tp ada jual spaggeti skali..spaggeti dia pun sedap sgt! harga mmg agak murah klu nak compare dengan Pavilion.

Dan hari ni, Yeaaa Jumaat datang lagi, dan diorang pun nak outing KLCC lagi..so dpt lah makan waffle tu lagi!




His Specialty - Asam Pedas Ikan Pari

Salam,

This is one of the million reasons why i love you!!

TQ sayang =)

{Asam Pedas Ikan Pari}

Promosi Kraf Tekstil @ Kompleks Kraf

Salam,

* Entri Bergambar - Harap maklum
(tapi bukan ke entry aku semua mesti ada gambar ke?? huhuhu)

Kompleks Kraf ni mmg dekat dengan ofis kitaorang..building belakang ofis je pun..So Sheryn berminat nak gi, kitaorang ikut sekaki  lah kan..aku ni harus ada cum photographer diorang..

Kain cantek² tau! Harga pun bole tahan jugak la mahal..rata² RM400 ke atas..tapi mmg cantek sgt lah..hand design..so very unique design lah..klu banyak duit mmg aku rembat je..

Sherina rembat sepasang, kaler biru..tapi aku takde lah amik gambar pun..

Kalau korang datang ke Promosi Tekstil ni, jangan lupa berjalan² dan singgah lah di kedai² yang ada di sekitar tu..Bukan je korang boleh bergambar mcm apa yg kitaorg buat, malah kat situ ada jual macam..ada gift shop yg sgt exclusive..Company yg ada nak carik gift utk  bagi pada corporat visitor ke mmg sesuai sangat lah..

Ni lah website kedai tu SERAMA..Ni bukan entry berbayar ni, ni aku saje promote sebab owner kedai tu sporting bagi kitaorang lepak² amik gambar kat kedai ni..so ni sort of my appreciation dan terima kasih lah kat dia ;)

Penat dah bebel, jom layan gambar jelah..

SILA KLIK UTK PEMBESARAN GAMBAR




{Jenis² Sulaman}









Wednesday, October 20, 2010

MM Pasangan Zarin - 1st Show

Salam,

Alalalala..kawaii kawaii kawaaii..

Seriously, aku lebih eksaited pada si H hari Ahad lepas, padahal si Ijoy tu yg cuzzy H bukan aku, tapi aku yg awai skali terpacak depan tv okeh!

Sweet sangat, dengan outfit putih serlah..suci gitu! (Awat aku ni dah macam jadi blogger rasmi tlg update nih!) =) well, eksaited je..cuzzy msk tv..

Ni gambar diorang masa 1st show hari tu..copy link dari FB Ijoy

Credit : Facebook Ijoy Zarin
 
Vote for MM Zarin
MM(3/5/10/20 Zarin

contoh : MM20 Zarin hantar ke 32999




 {Kawaiiii neh}




Tuesday, October 19, 2010

Nak Itu, Nak Itu Jugak!!

Salam,

Untuk kekawan yg ada baca status aku kat FB mesti tau aku ada craving something..Memanjang craving kan, mengalahkan orang mengidam..haishh..

Akhirnya semalam pi carik jugak sampai dapat, Alhamdulillah jumpa =) so acik sangat³ suke..

Tadaaa~ ni lah yg aku nak sesangat tu..huhuhu

 {Petai}
Dah rendam dalam air panas nih

{Sambal Udang Petai}

Sunday, October 17, 2010

Due to Slow Loading

Salam,

Untuk yang ada jengah blog aku mesti cakap 'eh tukar balik'

Yerr..betull..saya telah revert semula ke template asal sebab loading sangat2 lambat..lambat utk aku yg pakai internet slow ni lah kan..

aku rasa kena jugak lah buat tempate sendiri nih! asyik tak kena ngan jiwa je template yg ada..dan yg cantek2 sudah pasti lah kena beli..huhuhu~

Saturday, October 16, 2010

Mari Menari - Pasangan Zarin

Salam,

Dulu rancangan ni namanya Sehati Berdansa, skrang dah nama Mari Menari..Ingatkan dah mansuh teruih hari tu..

Kisahnya saje la nak bgtau, utk musim baru ni ada lah couple tu guna nama Zarin..si zarin ni cousin H..so klu korang ni kaki yg duk follow sehati berdansa dulu tu..seandainya tgk jugak yg musim ni, jemput² lah undi ye..hahahah~ promote takleh blah..

Aku ni mmg tak penah tgk pun sebelum²..tapi ni dah ada cousin si H, tak tau lah kut tertengok jugak kan.. =) ngeee~

Ni lah pasangan Zarin tu


Vote for MM Zarin
MM(3/5/10/20Zarin

contoh : MM20 Zarin hantar ke 32999

FB - MM Zarin

a.k.a
Ijoy & Nord


Boleh join FB diorang kalau minat.. FB - MM Zarin

Tuesday, October 12, 2010

TQ Geng - Surprise Belated Birthday Party

Salam,


TQ banyak² pada Amy, Sheryn, Kikin & Nizam sebab dah arrange belated birthday party utk aku tadi..Aku memang tak jangka plan diorang ni sbb once si Sheryn ajak gi Pavi aku on je..maklumlah bak kata Amy, Pavi di hati..seriously aku mmg suke je jalan² ke pavilion tu even tak beli apa benda pun..heheheh~ release tension la kunun

Aku tadi dah bujek nak makan kat food court ke apa..skali si sharina kata jom makan pizza..aku selamba badak je sound 'situ lembap lah'

Memang, servis pizza pavilion tu macam siput hokeh! lembap nak mampusss..serik!! tapi dah sheryn memaksa dengan kata² 'aku dah tepon tadi', aku dengan paksa rela..ikut jela sambil otak duk ligat fikir apa jadah la aku nak makan kat pizza tu..hehehe

Rupa-rupanyaaaaaaaa..TQ geng..love u to the max!!



 

 






Next time kita gi makan lagiii ye =) next turn birthday sape eh? hehehe

p/s : aku lupa nak lap lense camera hp aku tu..sudahnya gambar pudaar..gomen neh!

Monday, October 11, 2010

Tragedi 13 Ogos Berulang Kembali

Salam,

Dulu masa 13 Ogos 2007 kita dikejutkan dengan berita bas terhumban ke parit sedalam lima meter di Kilometer 229.1 Lebuh Raya Utara Selatan dekat Bukit Gantang.

Aku ingat pasal berita ni sebab kemalangan ngeri ni telah mengorbankan kawan aku, kawan sekelas, kitaorang agak baik masa form 5 =( dan berita ni betul² mengejutkan kami semua..

Tragedi 13 Ogos 2007 tu menyebabkan 20 orang maut, 8 cedera parah dan 1 orang cedera ringan..
Al-Fatihah untuk arwah Noorsharulmiza


Dan semalam 10 Oktober 2010 pulak kita dikejutkan dengan berita kemalangan bas yang menyebabkan 12 orang maut =(

Al-Fatihah untuk semua mangsa nahas



Selamat Pengantin Baru Azdy!


Salam,

Sabtu lepas 09102010 kitaorg pegi wedding Azdy..dia dah akad seminggu sebelum tu dan majlis belah pompuan pun dah berlangsung..

Plan awal nak meet kat sana pukul 12.30pm  antara aku, kikin & amy..tapi malangnya amy tak dpt join atas sebab2 yang tak dapat diterima eh dielakkan =)

Aku bujek, kalau takde sape2 kat sana nnt, lepas je makan, kitaorg chaloo je la kan...tapi kat sana ada jumpa kikin..so di mana ada kikin disitu lah pasangannya ejal..huhuhu~

So ni lah antara pasangan² yang hadir;

{Jue n Hairul}
hehehe

{Kikin & Ejal}

 {Mizi & Farah}

{Abg Shuk & Jeri}

{Sheryn & Hubs}
Apa lah yg si Jery duk gebang sampai laki bini ni khusyuk mendengar


Jom layan gambar



Terjumpa k.midah & Aina..
alalala..geram nya nengok anak dia
 




Tengok la hasil lancome..so far so good
Dapat la menutup cela² di muka ku sket