Instagram ^_^

Instagram : innueclanz

Wednesday, September 29, 2010

Jeri Si Papparazi

Salam,

Not bad si budak JERI ni, tak payah disuruh ke apa, mmg dia snap snap snap je..terbaek lah..kalau lah H pun kaki snap macam ni, best betul!!











{Testing 1 2 3 ..}

{Hasil Rembatan}


*****************************************************

{Sblm tu kitaorg teman JERI makan di KFC}

Tuesday, September 28, 2010

Birthday Treats

Salam,

Semalam penat seharian berjalan..padahal tak ke mana² sangat pun..berlegar dalam mall tu je pun..huhuhu~

Dah sampai sana, beli tiket wayang then teruslah pegi breakfast..heavy breakfast tu..huhuhu~ sedap..

{Food Junction}


{Tengok Magika}
- Tak menyesal lah kalau korang tengok!
- Tiket wayang murah lak tu!
- OST semua best²!
- Mawi ensem..huhuhu~


{Solat Zohor}

{Tengok Senario Asam Garam}
- Sangat menyesal tengok, dah la aku yg suh H tgk citer ni!
- Tiket wayang MAHAL lak tu!
- Kitaorang keluar awal, rasanya baru start suku..


{Madam Kwan..Makan lagi..huhuhu}



{Solat Asar}


{My Very First Ever Makeover}







Penipu!!! Gile Photoshop..huhuhuh


{Makan Lagi Lagi}
Penutup dah ;)


Alhamdulillah syukur di atas segala nikmat yang diberikanNya..Amiin

Monday, September 27, 2010

Version 3.0

Salam,

Alhamdulillah hari ni genaplah aku 30 tahun..Terima kasih Ya Allah di atas segala2nya..Aku benar2 bersyukur..

Terima kasih pada H,mama abah,adik2 dan kwn2 yg wish dkt FB/SMS..pastu ada jgk yg wish dua2 skali..

TQVM..Rasa disayangi gitu =)

Hari ni berjalan seharian,makan seharian,duit org tu habiss dan akhirnya blk umah dpt penat ^_^

Pttnya ada dua entry raya yg aku nk up sblm entry bday ni,tp kemalasan utk on lappy tahap kr0nik,jd buat entry xde gambar jela dlu tru ph0ne..

Till then,salam sayang dr Jue versi0n 3.0 (jan,aku gn term hang nih..sbb mcm best je..hehe)

Friday, September 24, 2010

Rumah Terbuka YBhg. Tan Sri Ketua Eksekutif

Salam,

Semalam ada jamuan raya..so makan free lah =) aku mmg suke makan² ni, tambah pulak free..sape lah yg tak suke dak..

This year, rumah terbuka Tan Sri buat di The Royale Chulan Hotel, biasanya diorang kata kalau tahun sblm² ni, Tan Sri buat kat rumah..kalau kat rumah, mungkin la aku tak merasa (sbb susah nak pegi), tp sbb buat kat hotel, jalan kaki lintas pagar belakang, teruih la sampai hotel tu..Hotel tu mmg kepunyaan anak syarikat co. aku skrg..

Alhamdulillah kenyang makan free..

{Dalam lif}

{Yeah dah sampai Mahsuri Courtyard}

{Syira xde, klu tak sure dah gambar bertiga}

{Budak hyper seronok dpt makanan}

{K. lily sempat memberi pose dari meja sebelah}

{Patutnya ada org perform, tp aku tak snap masa depa nyanyi..huhuhu}

{Tadaaa..ni lah makanan² yg aku jamah ptg semalam}
{Nasi Beriyani}
Lauk aku buh je semua serba sikit
Kari ikan, daging masak kunyit, ayam masak tomato & dalca apa ntah




{Manisan}
Puding roti, Kuih lapis & Kuih Karas (makanan tradisional orang kedah!)

{Dan buah²an tempatan}
sila abai budak hyper di belakang tu!


{Muka kikin yg seposen (sbb bergaduh ngan dot dot dot) & Amy}

{Aku & K.midah yg enjoy makan!}

{Us - geng budak tak berapa baru}
Tgk kikin senyum mcm nak tak nak jer!!

Thursday, September 23, 2010

Food Testing

Salam,

Orang lain food testing free (sebab kedai makan yg taja atau ads company yg taja) tapi aku tak..ni food testing ko-bayar-la-sendiri =)

Baru ni kebetulan masa jalan² kat Selayang Mall, ingat nak gi Paparich, skali si H nampak ramai bangla dlm kedai tu, teruih la kitaorg menuju ke restoren sebelah iaitu kedai Ayam Penyet..Aku mmg tak penah makan benda alah ni, so cuba je la kan..Well not bad masakan dia..bole dikategorikan sedap..kena lah dengan selera aku
Lokasi : Selayang Mall, Selayang
Ground Floor (sebelah Paparich & Johnny's)

Restoren Ayam Penyet

{Ayam penyet}


{Lele - ikan keli rasanya}

{Sup Soto}


Semalam lak ntah hujan takde, ribut takde..aku ngan K.Midah gi Hadramawt =) layan kambing..huhuhu~ tapi kepala aku panas dari semalam sampai ke pagi ni..aduhai, serik rasa..tapi klu ada kambing depan mata, aku tibai gak kut..


Lokasi : Chulan Square

Hadramawt


{Ni lah menu yg kitaorg pilih}

{Lamb Kabsa}
Sedaaaapp RM18

{Grilled Chicken}
Sedaaaapp Jugak!! RM20

Ni lah k.midah, senior masa kat uitm dulu
tp tak penah kenal pun..hohohoho

Ni pulak, owner blog yg suka nak pose ala² kurus

Wednesday, September 22, 2010

Selepas 18 Tahun, Kami Bertemu Kembali

Salam,


Alhamdulillah dengan izin Allah, selepas 18 tahun (such a lOoooooNg time kan) kitaorg dapat berjumpa kembali.

Pertemuan secara virtual dkt FB dah lama..since last year rasanya..tapi dapat jumpa depan² baru semalam.  Tanpa plan yg grand-mrand, hanya sekadar ckp nak jumpa..tup tup dah jumpa :D

TQ korang (Tg. Shaniza & Linda) sbb sudi datang ke Pavilion ni utk lepak² wif me...Ye la kan, sian diorang susah payah travel naik kete halfway, then amik komuter pastu amik cab pastu baru sampai Pavilion..huhuhuhu~ TQ korang..muacks muackss..

Muka diorang dua rasanya mcm tak berubah since last jumpa dulu (darjah 6 dulu nun)..tapi muka aku depa kata totally different..Yelah, tgk saiz la pun..kecik² dulu kuruih, perasan cun la sket =) skrg..tu diaaaa...Depa dua selim melim you..macam anak dara even dah 2 orang anak dah memasing

Lepak kat food court tu, sembang sembang sembang..tak renti²..tak lenguh² mulut..heran aku tawww!! hehehe

jom tgk gambar..

{wif Linda Elier}


{Linda wif anaknya..cute kan}






Monday, September 20, 2010

Kg Mak Chili, Kemaman With Luv ♥♥

Salam,


Aku membesar di Kg. Mak Chili, Kemaman, Terengganu..Aku tak igt aku duduk situ dari umur berapa tapi sejak tadika aku dah bersekolah di TABIKA Mak Chili, pastu bersekolah di Sek. Rendah Sultan Ismail dari Darjah 1 - Darjah 6..Kitaorg memang takde sedara mara pun kat kampung tu, tapi tinggal di situ dengan suasana yang harmoni seolah-olah tu lah kampung aku.  Aku ada raaaaamai kawan kat sana yang lebih kurang sebaya, pastu boleh kata memang kenal orang² kampung kat situ.
Lepas je exam UPSR tahun 1992, kitaorg berpindah ke Kedah sebab ayah aku kena bertugas di sana..Sejak dari itu, seingat aku baru sekali kitaorang jejak Kg. Mak Chili tu.  Dan Alhamdulillah, tahun ni 2010..lagi skali kami sekeluarga dapat ke sana..Rindu sangat dengan kampung tu...Hampir semua dah berubah..Sepanjang perjalanan dari Dungun ke Kemaman pun semua dah berubah, traffic light banyak sungguh.. Tensi tul asyik kene berenti..huhuhu~

Bila sampai je area Bakau Tinggi, aku dah macam hanyut..Sebab otak ligat imbau kenangan lama masa kecik² dulu..pernah naik beca gi skolah (dulu² tak naik van, ayah aku upah orang beca hantar n ambik balik skolah)..pastu pernah jatuh basikal, pastu gi minum ABC lepas balik skolah, gi pekan Chukai naik basikal sambil pegang payung sebab hujan..yang tu aku gi ngan si Linda Elier (xtau ko igt ke tak Linda) Kenangan lah semua ni..riiiindu sangat pada kenangan lalu.

Raya ke-empat baru ni, sebelum balik KL, kitaorg singgah visit neighbour lama kat Kg. Mak Chili ( Pak Su Din & Cik Ya sekeluarga) dan sempat singgah umah kawan parents aku di Kg. Mak Chili Paya (Cik Lan & Cik Zah sekeluarga)

Mcm² dah aku melalut..Tapi dalam gembira, ada jugak duka bila menerima khabar yang kawan skolah rendah kitaorang Suria Wardah kembali ke rahmatullah sehari sebelum Syawal..Al-Fatihah, semoga roh ditempatkan di kalangan orang² yang beriman..

Jom lah layan gambar penyinggahan kitaorang di Kemaman
{Petronas Kemasik}

{Rasanya ni dah area Bakau Tinggi}


{Kitaorang dengan Paksu Din & Cik Ya Sekeluarga}

{Rumah belakang tu lah yg aku duduk,
nampak tak yg bumbung merah tu}

{Mama wif Cik Ya}

{Ni persinggahan kedua - Family Cik Lan n Cik Zah}

{Seronok dpt jumpa kawan lama, keje gelak je}

{Tak puas² peluk..Cik Zah ni rindu mak aku sampai menangis lah}


Insyaallah ada rezeki aku nak turun Kemaman lagi, sbb aku nak gi jengah skolah rendah aku tu..pastu ada ramai lagi yg masih stayed sana..so bole la meet up sekejap..