Instagram ^_^

Instagram : innueclanz

Thursday, August 26, 2010

Resepi Ayam Rempah Kak Lia

Salam,

Aku hari tu ada lah terjah blog Kak Lia, pastu ada satu entry tu pasal ayam rempah..aku ni dengan laju je, terus type komen mintak resepi =)

Resepi dah dpt dari last week, tapi baru malam tadi buat..Sebab teringin jugak nak makan, lepas isyak tu aku perap n goreng ayam rempah ni 3 ketui, pastu ratah dengan sos depan tv..H tukang nganga je sebab ada orang yg menyuap..bila tanya sedap tak, sedap aje jawapannya..kang jawap tak sedap aku tak mau suap kang..hehehe

Ni lah ayam yg aku goreng


Resepi :

Bahan2
  • Bawang merah
  • Bawang putih
  • Serai
  • Halia
  • Kunyit hidup
  • Jintan Manis
  • Jintan Putih
  • Garam

Cara-cara

Blend kering kesemua bahan2 di atas, pastu perap dengan ayam beberapa ketika..pastu baru lah goreng..


nyum~
Post a Comment