Instagram ^_^

Instagram : innueclanz

Sunday, August 22, 2010

Berbuka @ Mom's

Salam,

Alhamdulillah semalam dapat lah berbuka dengan keluarga sbb kitaorg balik Sg. Besar, rumah mak aku..turn rumah mil maybe lagi 2 minggu kut sbb this week dah ada plan dengan sahabat baik.

Biasanya kalau balik sana, tugas memasak mmg aku lah yg ambik..so mama kekononnya dapat la 'bercuti' memasak seketika..tapi nando bercutinya..dia duk kalut menjahit, baju org tempah banyak..Alhamdulillah rezeki Allah nak bagi.

Untuk berbuka semalam, menu kitaorang (utk yg dah baca tweet aku & fb aku mesti dah tau) tapi tak kira, nk tulis jugak sini..Ayam Madu (mama masak), Sotong sumbat, Sambal udang petai, kailan ikan masin (semua saya masak..ecececeh), kuih tako n kuih bakar, air tebu & teh ais (fav saya)..Alhamdulillah kenyang sampai ke sahur..

Aku sempat snap gambar yg aku masak je lah..Menu2 lain tu tak dan dah haih, masa berbuka dah tak igt apa dah..hehehe

terliur nak makan lps k.midah kata dia buat menu ni
utk berbuka hari tu (aku ni mmg cepat terpengaruh kan)

{Sotong sumbat}

Resepi Klik Sini



{Kailan ikan masin}





{Sambal udang petai}




Tis year raya turn belah aku :D hoyeh3..so lebih kurang lagi 2 minggu, balik sg. besar lagi *saya tengah sengih sampai telinga nih!!

p/s : aku tertinggal beg pakaian kat umah mama..huhuhu~ nk blk raya nanti, sumbat masuk plastik je la kain baju jawapnya..
Post a Comment