Instagram ^_^

Instagram : innueclanz

Saturday, July 31, 2010

Borak Borak Borak

Salam,

Masa mmg berlalu cepat sangat..Jumaat kan rehat lama, tapi kitaorang duduk kat kerusi empuk jco tu..tup tup dah kul 2..makan donut pun tak abis, kenyang minum air ngan borak je kut..

Segan sebenarnya nak bergambar sbb dlm tu gelap kena pakai flash, tapi dah si kikin kata..takpe jue..sudahnya mmg lip lap lip lap je la..aku tukang snap so takde la malu sangat..aci tak? Heheheh

















Rasa

Salam,

Aku dah rembat majalah masakan ni..chewaahhh..kekonon rajin la tu nak buat..apa pun ni azam..mana la tau mmg rajin ke kan ;) laki aku lah ni hasut kata resepi dalam tu best2 dan mudah..H ni tak tau ke mmg kalau org buat buku resepi, takde maknanya diorang nak tulis sedetails mungkin..sabar je la


Tapi aku tetap gak rembat, malam tadi masa belek2, kecur jugak lah liur bila tang muka surat bubur ayam & kerabu..duuuuhhh sgt3 suke dua makanan ini



Friday, July 30, 2010

48 Hours Sticky Post - Jubah Putih Bermanik Penuh Untuk Dijual

Sila skroll ke bawah untuk entry terkini.  TQ

Salam,

Kawan aku nak jual jubah dia, so aku tolong-tolong je lah publishkan sini

Jubah Putih Bermanik

Saiz : M

Kualiti : Terbaekkk!! (Baru pakai sekali jer untuk dinner Sabtu lepas 24/7/2010)

Harga Jual : RM160 only!! (FREE DELIVERY via Pos Laju)

Status : Available

Berminat? email kepada saya - innueclanz@gmail.com

ni lah jubah & owner jubah tu ;)



Thursday, July 29, 2010

I'm Loving It - GCB (Sila lah vote untuk saya TQ)

UNTUK VOTE => KLIK SINI


Salam,

Yeaaaa..ptg semalam malas masak so sebat McD je la..menu baru, limited time only

Harga boleh tahan mahal lah RM 11.90 (tak masuk tax) saiz Medium..semalam lak air coke tukar milo, tu diaaaaa haih dan dan extra caj RM 7.40..sabar je lah









Jangan lupa vote untuk saya ye!! Pleasssseeee ^_^

Monday, July 26, 2010

Halo-Me Box

Salam,

Aku ni ada plan macam nak la jual barang..alah bukan barang apa pun..kira mcm kerongsang gitu..tapiiii laku ke? huhuhu~

korang rasa camne?

Friday, July 23, 2010

TQ Syera..Hatiku Sangat Girang

Salam,

Sangat happy gile, tiba2 syera bagi aku ni (rasa nak lompat pastu guling-guling seronok)

Mmg dia tau aku suke tgk org pakai cincin besar2 ni..pastu hari tu ms dating dengan H mmg nak beli dah tapi saiz pulak takde..tau je la, saiz tangan comey sgt..

Tak sangka lak lunchie tadi syera shopping2 dan membeli jugak utk aku..sgt suprise..TQ TQ (aku yg terfikir nak belikan dia something tp tak sangka lak aku yg dpt prezie dulu dari dia..haih jue jue)


sila abai jari jemari ku yg gemok gedempol itu
cantek kan cincin tu
TQVM syera


Thursday, July 22, 2010

Percubaan Pertama Waffle Maker

Salam,

Aku kan hari tu mcm gile waffle..ntah hape2 kan..pastu mcm org gile gak duk carik waffle maker (konon nak buat waffle sendiri lah tu)

Dekat mudah.my, ada lah org jual waffle maker cap TAKADA (or cap TAK ADA kawan aku si LINDA kata) RM 75..

Ikut hati mmg nak beli dah ni..tp kebetulan kitaorg singgah Tesco Selayang..nak dijadikan cerita..terjumpa lah waffle maker ni..harga RM 55 je klu tak silap..fuhh selamat duit aku sket ;)

So ni lah percubaan pertama aku dgn waffle maker baru..

DISCLAIMER: Sila jangan harap waffle anda sama seperti di kedai!!

Lekuk waffle maker ni tak dalam, jadiknya hasil mmg takkan sama mcm dkt kedai..Tapi bole je..cuma time aku buat ni kat umah topping choc tu tak beli lagi so takde lah cantek waffle aku, tp rasa sedap je H kata 
(H tu asal bini buat semua pun sedap)




Bahan-bahan ( 3 set x 5 keping )

* 2 biji Telur
* 3/4 cwn Susu segar
* 2 tbsp Minyak sayur
* 1 cwn Tepung
* 1 1/2 tsp Baking powder
* 1 1/2 tsp Gula
* 1/2 tsp Garam

Cara-cara

1. Panaskan electric waffle maker.

2. Pukul telur sehingga berbuih sedikit. Campurkan susu & kesemua bahan2 lain.
Campurkan sehingga sebati.

3. Tuangkan ke dlm waffle maker & tutup sehingga masak (waffle maker ada
mcm2 brand, jadi ikut arahan memasak spt tertera dlm manual waffle maker
anda). Tips - jgn tuang adunan terlalu sedikit nanti tak nampak pattern ataupun
jika terlalu byk adunan, ia akan melempah & bentuk pun kurang menarik.

4. Hidangkan dgn topping kegemaran anda seperti madu, maple syrup,
icrecream atau jem

Wednesday, July 21, 2010

Geng IT - Love You Guys

Salam,

Lunchie tadi gi makan Yong Tau Fu dekat pandan..Bila dah sampai sana baru perasan, ni lah 1st time geng2 IT gather time lunch (since aku masuk lah kan)

Bestlah dpt gather camni..sedap yong tau fu situ..harga pun bole la tahan..mcm yg kat pasar malam lah jugak kut

Oh yer, lunchie tadi syira belanja..TQ syira!!!!




Tuesday, July 20, 2010

Durian..yummy

Salam,

Musim durian datang lagi..dulu2 selalu je frust tiap kali beli durian kat tepi jalan..poyo je yg tukang jual tu kata isi oren ni dik..tapi bila dia bukak, isi kuning cair..pastu dah terpaksa beli jugak..mencik tauuu

Since then, kitaorg dah tak beli yg longgok2 tepi jalan atau dkt pasar malam..sbb dah tak nak frust lagi..Kitaorg akan carik yg lori pikap park tepi jalan (dengan selut penuh, sah sah baru datang dari ladang agaknya)

Ahad lepas H teringin nk makan durian..pusing punya pusing area selayang tu tak jumpa plak org jual durian yg best..so lepas anta adik yi balik kolej, kitaorg singgah yg dekat rawang..

Memang tak mengecewakan..untuk yg isi merah RM8 sekilo..kitaorg rembat 3 biji..kenyaaannnggg..




Monday, July 19, 2010

Result Exam Dah Keluar

Salam,

Dulu aku penah post entry pasal aku kena amik exam, boleh rujuk sini (kalau nak) -->

Exam is just around the corner


So pagi tadi si SAID ada msg dkt HP & Facebook..syukur alhamdulillah..aku LULUS!!!

Fuhh..legaaaa..sbb sangat tak rela nak kena membaca semua, bole buat sakit kepala dan otak jem..apa pun congrats pada yg lulus, andai ada yang gagal, jgn bersusah hati sbb perlu ambil sampai lulus je, takde kena buang keje ke apa..so no worries k


Saturday, July 17, 2010

Dating - Layan Despicable Me

Salam,


Best gile dpt gi dating..hari biasa lak tu..mintak cuti utk hal lain, tapi tak jadi pulak..dah alang2 cuti, daripada tak buat apa, baik gi dating ;) an an an

So kitaorg layan wayang..mmg tak gemar sgt layan citer berat..so layan despicable me..mmg best..kiut miut benda alah mcm telur tu..hehehe



Friday, July 16, 2010

5s Punya Hal - Pre Final Audit

Salam,

Ni lah si ejal

Alhamdulillah hari ni dah selesai pre final audit melawat zon IT...Org kuat zon kitaorg tak lain tak bukan si ejal bertungkus lumus nak menyiapkan whiteboard kitaorg..huhuhu~

Ni aku dah compile gambar sepanjang proses berlangsung..alhamdulillah whiteboard setel ;)


masing2 pakat pulun..


Hasilnya..tadaaaa~
Nama pun IT..so status pun IT style lah..poyo tak..hiks

Thursday, July 15, 2010

I'm Addicted to Pink!

Salam,

Haish..aku ni dah kira mcm kritikal nih..last week tukar template jadik pink..pastu sejak beli tepon baru, teruja pulak nak beli sarung tepon..OMG pilihan aku kaler pink okeh!! 

adoi tak leh blah..tapi hati dah suke nak buat camne kan..


Monday, July 12, 2010

Presenting My Dream Phone..Tadaaa~

Salam,

Syukur Alhamdulillah, di hari isnin ni aku mendapat berita gembira ;) disamping itu, aku jugak syiok sbb dah rembat tepon idaman..

Mcm kelakar pun ada, org lain klu idam phone, mungkin IPHONE ke..tak pun BLACKBERRY ke..tapi aku idam phone cap SONY jer..huhuhu~

Tapi nak buat camne, cinta pandang pertama..pandang tru web lak tu

Ni lah tepon idaman aku c905..ada wifi, camera cybershot 8.1MP :D





Friday, July 09, 2010

5s Punya Hal

Salam,

Kisahnya dah dekat dah ni kitaorg nak final audit..tapi cam biasa lah..dah nama jabatan IT, tak berapa nak cakna sgt benda2 gini..so memandangkan dah dekat final audit, jadik mcm biasa jugak seperti zmn belajar dulu, esok paper exam, malam ni baru study..bila masuk keje, perangai tu terbawak2 la jugak aku rasa :D ngeee~

Apa pun mmg happening lah geng IT..love u lah guys..sgt3 sporting, termasuk lah bos kitaorg pun posing baek punya..caya lah bos!!


all the hardworks, credit goes to FAIZAL..cayalah ejal!!!

baru la terhegeh nak hias white board :p


Semua bagi gaya yg paling happening..En. Sulaiman tu bos kitaorg ;)
cool kan bila semua org sporting..diorang tu bape kali shoot taww :D


Pink??

Salam,

Kalau sesapa yg kenal aku, sure kata kale pink mcm tak kena je ngan aku..tapi apa kan daya..hati tiba2 rasa best je tgk template pink ni ;) i loike~

Jadi, harap korang yg singgah blog aku ni pun turut rasa sejuk hati dgn kaler tema baru utk  blog aku yer..hehehe


Wednesday, July 07, 2010

Kerana Mu Sizzling... (sila sambung perkataan berikut)

Salam,

Kerana Mu Sizzling, habis aku dan geng lencun..

Aku lah yang gedix sgt, dari pagi lagi dah email geng ni ajak time lunch nanti nak gi makan sizzling..tepat kul 1pm, kitaorg pun chaloo lah..skali nak balik duk tgk org pakat beli payung dah..

Huwaaa~ terpaksa lah berkorban jugak sbb takkan nak lepak pavi sampai ujan berhenti..aje giler??

Apa pun, sejuta tima kasih dkt kekawan aku AMY, SHARYN & NIZAM yang sudi teman kawan korang yg tetiba gile nak makan sizzling ni..huhuhu~ sayang korang sgt..muaccksss!!

p/s: KIKIN, aku sayang ko jugak..


apsal kualiti gambar aku dah makin sucks skrg?
adakah kamera tepon aku dah merajuk sbb aku nak beli C905?

Tuesday, July 06, 2010

My Oreo Milkshake

Salam,

Semalam kan aku duk meroyan sgt nak oreo milkshake :D
Alhamdulillah dapat jugak merasa..emm..the taste not bad (masuk bakul angkat sendiri)

Oh ye, memandangkan semalam berbuka puasa di luar, jadiknya selepas saya mendapat tenaga semula (selepas makan) telah mengoffer diri utk buatkan oreo milkshake utk dia

Presenting my oreo milkshake..tadaaaaa~

sebelah kiri oreo milkshake SR & kanan aku nyer oreo milkshake

easy pizzy je nak buat ni ..huhuhu~

Monday, July 05, 2010

Nak Ini..Nak Ini..Oreo Milkshake

Salam Isnin semua..

Aci tak, dari pepagi tadi dah teringat benda alah ni..aduyai~ siap berYM dengan kikin bgtau kata nak minum ni..

Balik keje karang singgah Pasaraya Bintang jap lah beli bahan..H dah janji nak tlg buatkan ^_^ hoyeh2x..

Boleh buat minum bukak puasa ptg nanti

Ni Oreo Milkshake Secret Recipe
siap meleleh..yummy~



psst..kek oreo cheese pun sedap..huhuhu


Saturday, July 03, 2010

Aksi Mereka

Salam, ni masa dating dkt SR jumaat lepas..they in red


sheryn & kikin