Instagram ^_^

Instagram : innueclanz

Wednesday, May 26, 2010

Bodoh, Stupid, Estupido What ever u call it!

Huwaaa~

Ni lah kesan akibat gelak banyak..kan dah buta hati..Astagfirullahalazim

Situasi 1

Nak follow up pasal projek dgn vendor

Aku : Dailing number
Operator : halo..bla bla bla
Aku : Hello bole ckp dgn rosmah, business development manager?
Operator : Jabatan mana tu? takde nama tu kat sini
Aku : Owh salah nombor kut, sori..

Dailing again

Operator : Hello
Aku : Eh, apsal bila saya call pegi dkt akak eh? patutnya sy boleh direct call ke luar je
Operator : Akak pun x dpt nak tolong dik
Aku : Owh, takpe kak..sori yer.

Dialing again..tp gi tumpang tepon kat tmpt Syira lak (ada hati nak blame tepon kat tempat sendiri)
tapi sama gak..point ke operator gak..syira kata mgkn PABX problem kut..

Klu camtu takpelah..aku pun tekan 0, sambungan operator

Aku : Kak, saya lagi, tlg sambung kan ke 03-21489777
Operator : ni la number yg awak tak dpt call tu yer?
Aku : a'ah kak
Operator : OK, letak phone ye (sini, mmg kena letak gagang, nnt bila ringing to maknanya dah sambung la tu)

Kring kring

Aku : Hello
Operator : Dik..
Aku : Ye kak
Operator : Awak telefon LTAT tadi
Aku : Hah?
Operator : tu number LTAT
Aku : Ya Allah..sabar je la kak, patut la berkali2 saya dail dpt kat akak..adoiii..sorry bebanyak kak

Aduyaiiii..apa lah aku ni!!


Situasi 2
Aku : Fakri, tlg k.ju fakri..
Fakri : (Dgn muka sedikit cuak) Nape kak?
Aku : Ni, akak tertekan apa ntah..apsal jadi camni..tak suke lah
Fakri : (Sambil sengih2) laa akak nih..tekan ni je lah (F11)




Aku : im speechless..huwaaa~ awat lah aku ni
Post a Comment