Instagram ^_^

Instagram : innueclanz

Wednesday, May 26, 2010

Bodoh, Stupid, Estupido What ever u call it!

Huwaaa~

Ni lah kesan akibat gelak banyak..kan dah buta hati..Astagfirullahalazim

Situasi 1

Nak follow up pasal projek dgn vendor

Aku : Dailing number
Operator : halo..bla bla bla
Aku : Hello bole ckp dgn rosmah, business development manager?
Operator : Jabatan mana tu? takde nama tu kat sini
Aku : Owh salah nombor kut, sori..

Dailing again

Operator : Hello
Aku : Eh, apsal bila saya call pegi dkt akak eh? patutnya sy boleh direct call ke luar je
Operator : Akak pun x dpt nak tolong dik
Aku : Owh, takpe kak..sori yer.

Dialing again..tp gi tumpang tepon kat tmpt Syira lak (ada hati nak blame tepon kat tempat sendiri)
tapi sama gak..point ke operator gak..syira kata mgkn PABX problem kut..

Klu camtu takpelah..aku pun tekan 0, sambungan operator

Aku : Kak, saya lagi, tlg sambung kan ke 03-21489777
Operator : ni la number yg awak tak dpt call tu yer?
Aku : a'ah kak
Operator : OK, letak phone ye (sini, mmg kena letak gagang, nnt bila ringing to maknanya dah sambung la tu)

Kring kring

Aku : Hello
Operator : Dik..
Aku : Ye kak
Operator : Awak telefon LTAT tadi
Aku : Hah?
Operator : tu number LTAT
Aku : Ya Allah..sabar je la kak, patut la berkali2 saya dail dpt kat akak..adoiii..sorry bebanyak kak

Aduyaiiii..apa lah aku ni!!


Situasi 2
Aku : Fakri, tlg k.ju fakri..
Fakri : (Dgn muka sedikit cuak) Nape kak?
Aku : Ni, akak tertekan apa ntah..apsal jadi camni..tak suke lah
Fakri : (Sambil sengih2) laa akak nih..tekan ni je lah (F11)




Aku : im speechless..huwaaa~ awat lah aku ni

Teh Herba Mas Cotek (New Packaging)

Salam,

Kisahnya tadi aku nak dah karang entry pasal ni lah..apa kan daya, technical problem..tup tup hilang entry aku..huwaaa~ salah aku lah jugak tu..

Aku dah lama nak tulis pasal benda ni, tapi asyik la bertangguh..ni customer dah beli, so aku kena lah jugak up pasal teh ni.  Takkan nak biar entry basi..huhuhu~

Aku penah cerita pasal teh herba ni DI SINI, kemudian aku ada up pasal customer yg beli teh aku DI SINI.

Untuk packaging baru ni, pendapat aku, ia lebih handy, lepas tu ada fresh zip gitu dan uncang teh tu lebih halus berbanding yang dulu.  Rasa mas cotek tu lebih rasa gitu.

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
source : www.suria-organic.com

Produk teh herba ini dihasilkan melalui proses campuran daun Mas Cotek Jantan dan daun Mas Cotek Betina yang terpilih sahaja.  Disediakan dan diproses secara organik tanpa sebarang bahan pengawet, perasa dan perwarna.  Teh herba ini mengandungi bahan anti-oksida dan flavanoids yang tinggi di mana ia berfungsi untuk membersihkan toksin di dalam badan dan melancarkan aliran darah.

Amalan meminum Teh Herba Mas Cotek dipercayai dapat mengurangkan rasa letih dan lesu badan, meningkatkan ketahanan badan melawan penyakit, meningkatkan fungsi seksual suami isteri dan membantu mengurangkan kesan penyakit kencing manis, darah tinggi, lemah jantung, angin ahmar, gout, ulser, keputihan, senggugut, migrain dan pelbagai penyakit lain.

Amaran : Tidak sesuai untuk ibu mengandung


Berikut adalah proses dalam menghasilkan Suria Teh Herba Mas Cotek.
(Klik rajah untuk paparan yang lebih jelas)


 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ni lah packaging baru tu


Ada dua jenis packaging
50 uncang = RM21.80 (tapi aku jual RM21 sudaaa)
20 uncang = RM11.80 (tapi aku jual RM11 sudaaa)

Ni lah fresh zip yg dikatakan tu, lepas dah bukak
tak payah susah2 transfer ke bekas lain, simpan dlm
ni je, nak usung ke mana2 pun senang sbb tak besar sgt


2 jenis packaging

Aku tau, ada jugak org LTAT yg baca blog aku,
jadiknya klu korang berminat nak rasa, meh le kt IT,
nnt akan ada jejaka ensem lagi macho akan tlg buatkan teh herba tu yer ^_^


Urgghhh..geramnya!!

 Salam,

Seriously, aku dah tulis panjang gile..tp pehal connection buat hal..dan aku tertekan apa ntah..blogger plak auto saved, dia autosaved masa page tgh kosong..urgggghhh!!! dah hilang apa yg aku karang tadi..dem!

dah hilang feel..aduyaiii

Sunday, May 23, 2010

Online Best Friend Award - Tag dari K.Chik

Salam,

Sejujurnya aku takkan layan tag-tag ni..sbb aku tak reti nak jawap soalan..tapi  yang ni aku buat sbb walaupun aku tak kenal k.chik secara personally tp aku sgt menghormati dia dan memandangkan dia dah bg aku award+tag (sekali pakej lah kata), jadi aku akan buat jugak lah..huhuhu~

First thing first, TQ Kak Chik sbb bg award ni dkt saya ^_^



Write 5 interesting facts about the person who gave you this award
  1. Kak Chik pakai purdah 
  2. Kak Chik ada kedai buku MARI BACA
  3. Kak Chik ada butik PAKAIAN
  4. Kak Chik tak sombong dengan blogger-blogger baru
  5. Penulisan blog Kak Chik simple dan penuh dengan unsur2 nasihat

Jot down 10 interesting facts about yourself of your hobbies.
  1. Bila online, wajib bukak 2 page ni gmail.google.com & www.halo-me.blogspot.com
  2. Dengar radio dari blog sendiri ^_^ (widget cilok dari muncet.net)
  3. Suka baca blog orang
  4. Suke design (tp diri sendiri tak pandai melukis)
  5. Suke photography (tp diri sendiri tak pandai shoot photos lgpun tak mampu nak beli cam mahal)
  6. Suke cheese cake (tp tak pandai buat cake)
  7. Suke tgk org meniaga (tp takde modal nak berniaga)
  8. Suke makan (tp tak pandai sgt memasak)
  9. X Suke anime (tp suke gile citer Jdrama)
  10. Dulu tak minat nasyid (tp skrg dah dengar nasyid tru nasyid.fm)

Pick your 10 most deserving recipients and describe them
Aci tak kalau aku tak tag nama..sesapa rajin tu silalah buat..aku bagi award ni dkt korang..insyaallah we'll be frens forever

Busybody..Am i?

Salam,

Mukadimmah nya..aku layan je semua style org menulis..selagi aku rasa selesa, aku mungkin akan terus baca entry blog org tu dari sehari ke sehari..

Sehinggalah kelmarin, aku terjumpa entry ni..biasalah kan, klu kita suke satu2 blog tu, harus lah entry yg lelama pun kita selak selak kan ;)
Since then aku jadik cam bzbody laks..hehehe teruja je nak tau ^_^ sahih korang tak faham apa jadah lah yg aku tulis tu kan..no worries, nnt aku bagi link..korang gi baca yer..

  1. Bermula dengan entry ini
  2. Aku teruja nak tau, aku jumpa entry ni pulak
  3. Kemudian aku selak-selak, jumpa yang ini..ooo baru aku tau kisah
  4. Aku Baca yang ini
  5. Aku Baca yang ini pulak
  6. Dan yang ini

korang kena baca semua link aku bg kat atas tu baru korang paham (even takde lah 100% faham sbb aku pun tak berapa faham jugak)..busybody kan aku ni..

Kesimpulannya aku cuma teruja nak tau perkembangan seterusnya..aci tak? :D

*Harapnya entry aku ni tak provoke mana2 pihak..kang tak pepasal plak cheq kena..jangaannnn..cheq tak berduit..huhuhu~

Friday, May 21, 2010

She's 27

Happy Birthday to you dear..may our frenship last forever!


Wednesday, May 19, 2010

Trend Sanggul Tinggi...HARAM

Salam,

Ada terjumpa isu ni masa blogwalk, dan nampaknya ramai jugak yang dah panjangkan isu ni dkt FB & blog.  Jadi aku rasa aku pun nak share jugak benda ni sbb aku pun pernah buat benda sanggul tinggi ni..astagfirullahalazim..

Mudah2an menjadi iktibar buat kita..

-------------------------------------------------------------------------------------



first of all, thanks to t.h.e.b.r.i.d.z.a.i.l.a sebab berkongsi info ni.. sangat berguna sebab diri sendiri pun pernah buat jugak kononnya nak nampak segak bergaya tapi diri ini sebenarnya sangat jahil tentang hukum hakam...

okeh.. topik sanggul tinggi ini tidak ditujukan secara spesifik kepada sesiapa.. cuma sebab saya sendiri tak tahu menda ni langsung dan bila tengok keliling rupanya memang ramai buat sanggul tinggi tak kiralah yang pakai tudung ke, free hair ke, pakai shawls ke.. dah namanya trend.. macam saya pun, konon taknak terlepas n konon up-to-date la.. konon... ish.. ish.. ish..

ni ha yang saya nak share with all the muslims peepers out there.. bacalah...



credit to : AishahTur

Mari kita kongsi hadith dimana Rasullah bersabda :

عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ صِنْفَانِ مِنْ أَهْلِ النَّارِ لَمْ أَرَهُمَا قَوْمٌ مَعَهُمْ سِيَاطٌ كَأَذْنَابِ الْبَقَرِ يَضْرِبُونَ بِهَا النَّاسَ وَنِسَاءٌ كَاسِيَاتٌ عَارِيَاتٌ مُمِيلَاتٌ مَائِلَاتٌ رُءُوسُهُنَّ كَأَسْنِمَةِ الْبُخْتِ الْمَائِلَةِ لَا يَدْخُلْنَ الْجَنَّةَ وَلَا يَجِدْنَ رِيحَهَا وَإِنَّ رِيحَهَا لَيُوجَدُ مِنْ مَسِيرَةِ كَذَا وَكَذَا

yang bermaksud :

Daripada Abu Hurairah ra beliau meriwayatkan bahawa Rasulullah Saw telah bersabda :

2 golongan yang termasuk dari kalangan ahli neraka yang tak pernah aku lihat iaitu yang pertama mereka yang memegang cemeti seperti ekor lembu (bentuk cemeti itu seperti ekor lembu yang berbulu-bulu dan berambut-rambut) dan mereka memukul manusia dengan cemeti tersebut.

Yang kedua adalah perempuan memakai pakaian tetapi keadaanya umpama telanjang (ketat), dan perempuan ini berjalan sambil berlenggang lenggok dan sanggol rambutnya (ataupun sekarang ikatan rambutnya) umpama bonggol unta.Dan perempuan yang sebegini keadaanya tidak akan mencium bau syurga. Ketahuilah bau syurga sudah boleh diciumi dari jarak begini dan begini.

* Hadith ini diriwayatkan oleh Imam Muslim,Imam Ahmad,Imam Malik dan selain mereka.Hadith ini adalah hadith sahih.

Dinyatakan oleh Rasulullah Saw bentuk pakaiannya adalah ketat (berpakaian tetapi umpama telanjang) yang menunjukkan bentuk tubuh.

Dinyatakan oleh Rasulullah Saw ikatan rambutnya umpama bonggol unta, iaitu sanggulan rambutnya diikat hingga kelihatan seperti bonggol unta (membulat di atas kepala,jelas kelihatan). Kalau kita tengok pada hari ini bukan setakat seperti bonggol unta, tetapi sudah berbagai-bagai bentuk dengan sangul, ikatan dan toncang.

Malah yang memakai tudung pun masih kelihatan bentuk sanggulan rambutnya yang berada di bawah tudung itu,maka tujuan untuk memakai tudung tidak tercapai. Sewajibnya, tudung itu mestilah sempurna sifatnya yang menudung rambut dan bentuk rambut.

Dinyatakan oleh Rasulullah Saw bahawa cara berjalanya adalah berlenggang lenggok menggoyangkan pinggulnya. Hari ini bukan sahaja berjalan berlenggang lenggok, malah perempuan hari ini menari menggerakkan semua tubuh bukan sahaja pinggul,semua tubuh!

Dan dinyatakan oleh Rasulullah Saw sebagai balasannya, bahawa perempuan sebegini tidak akan mencium bau syurga. Dan bau syurga itu boleh dicium dalam jarak sebegini dan sebegini (perkataan sebegini dan sebegini itu tidak dinyakan berapa jaraknya, tetapi ianya ingin menunjukkan bahawa bau syurga sudah pun boleh dicium dari jarak jauh)


haa.... tuuuu dia! saya mengaku saya pernah buat jugak sanggul tinggi ni dolu2 (masa rambut masih panjang mengurai bak 'simba the white lion' tuuu...) cuma jangan pulak salah anggap yg saya ni berbangga kerana ikut trend sanggul tinggi ni... saya sendiri terkesima **pergh! BM aras tinggi!** dan terkujat sebab tak sangka sanggul tinggi ni tidak dibolehkan dalam agama... so, saya terus nak share dgn u ols la... sebab saya rasa info ni amat bermakna buat saya.. dan harapan agar u ols peepers juga dapat info ni n spread it supaya dapat kita memperbaiki diri.. Insyaallah...

again, kredit to zaila! thanks dear!

peepers, spread the word, bebeh...!!!
-------------------------------------------------------------------------------------

Sunday, May 16, 2010

Tutorial : Cara Melilit Selendang

Salam..

Tadi masa blogwalk terjumpa blog yg buat tutorial pakai selendang ni..sgt menarik untuk dikongsi rasanya..

Aku start berkecimpung (wah perkataan!) dlm arena selendang ni start 2010..maklumlah baru pandai pakai selendang..tu pun belajar lilit kut youtube..test punya test..belasah aje lah..

Untuk korang2 yg nak ngetest pakai selendang ni..sila ikut tutorial ni yer..



Bahagian depan selendang ni biasanya bergantung kepada saiz bidang selendang tu dan saiz bahu si pemakai..kalau mcm aku yg bahu lebar (gemuk la kata) result dia tak la se cun awek kat atas tu :D

Tapi best lah pakai selendang ni..nak gosok pun cepat dan senang di pakai ^_^

Aku & Selendangku ;)



Friday, May 14, 2010

Zainab Majid - Siapa Dia (Versi Fast)

Giler lah..sbb Zainab Majid saje, aku dah buat 3 entry..huhuhu~

Terbaru, bos aku pun dah terjebak..atoiiii...penangan betul lah lagu ni..bak kata jana, haunted song ^_^

Bos aku edit lagu ni jadi rentak fast.. ♫♫selamat mendengar ♫♫

 DOWNLOAD SIAPA DIA (Versi Fast)

kredit : En. Sulaiman

Renungan Jumaat - WIRID HARIAN IMAM AL-GHAZALI


WIRID HARIAN IMAM AL-GHAZALI
Sesiapa yang beristiqamah mengamalkan wirid harian ini, insya-Allah diberkati hidupnya dan dikekalkan hidayah dan taufiq serta mati dalam iman (Ihya Ulumuddin)

  Hari Jumaat

Ya Allah

  Hari Sabtu

Tiada Tuhan Yang Disembah Melainkan Allah

  Hari Ahad

Ya Allah, Tuhan Maha Hidup Lagi Berdiri Sendiri
(tidak perlu kepada pertolongan)

  Hari Isnin

Tiada Daya Dan Kekuatan Melainkan Dengan Kekuasaan Allah
Yang Maha Tinggi Lagi Maha Agung

  Hari Selasa

Ya Allah, Rahmatilah Ke Atas Nabi Muhammad S.A.W

  Hari Rabu

Aku Memohon Keampunan Kepada Allah Tuhan Maha Esa

  Hari Khamis

Maha Suci Allah Yang Maha Agung Dan Segala Puji Untuk-Nya




Zainab Majid - Siapa Dia (Versi Ringtones)

DOWNLOAD RINGTONES



Get this on your phone | Make your own free ringtones

Thursday, May 13, 2010

Zainab Majid - Siapa Dia (Lagu Tetiba Hits di LTAT)

Tetiba lagu ni memuncak naik di LTAT :D hahaha, takleh blah aku nye statement..

Lagu ni asalnya popular di kalangan darters (ada ke word tu? geng geng main dart sbrnarnya yg aku nak kata tu)

So selepas mem bluetooth daripada si Azdy, aku pun jadikan msg tone kat hp aku..Budak2 dartes ni mmg la dah muak dgr lagu ni, tp aku tak dulik!! aku suke (buat ms ni lah)

Saje nak share sini jugak..Enjoy ♫♫




lagu nostalgia nihh
SIAPA DIA oleh ZAINAB MAJID
____________________________
siapa siapa itu
memandang pada aku
hatiku terharu
teringat kau selalu

siapa siapa itu
yang memandang pada aku
ah hati rasa terharu
bimbang rasa selalu
gelora dalam kalbu

renungan dari matamu
meresap di jiwa aku
pandai kau berlagak
sungguh kau bijak

rasa hatiku tergoda tertawan
bila melihat wajah rupawan

hatiku jiwaku kini tertawan
gembira hati rasa bila bahagia tiba
hidup bersatu kasih berpadu
kekal abadi sehidup semati

rasa hatiku tergoda tertawan
bila melihat wajah rupawan

Tuesday, May 11, 2010

Melaka Day 2 - River Cruise & Kota A Famosa

Disclaimer : Gambar banyak gileeeerrr!!! Harap maklum!!

Salam,

Huhuh, tak abis2 lagi pasal melaka..dah basi dah ni..tp tak kira, nk up jugak..

sblm jalan2, lepak umah makcik H dulu sarapan

tgh ushar jerawat bini banyak sgt

Lepas sarap, kitaorg pun apa lagi..dating ler ;)
Dengan cuaca yg boleh tahan terik..kitaorg takde pegi mana sangat..just naik bot & naik kota A Famosa je..


Melaka River Cruise
Tiket RM 10 seorang


















Kota A Famosa










insyaallah hujung tahun ni cuzzy H kenduri kawen, nnt aku nak singgah dkt kapal besar lah amik gambar (hari tu tak sempat sbb dah penat gile jelajah bukit A famosa tu)