Instagram ^_^

Instagram : innueclanz

Wednesday, March 31, 2010

Nak Update Blog..Tapi...

X tau lah kenapa
Nk kata malas, hati mcm membuak2 je nak tulis tp xtau nak mula dari mana

Yg pasni, jiwa aku tak keruan sket akhir2 ni (sejak balik kursus)

Dan apa yg BAIN ckp tu rupanya bukan main2 "BERGELAP LAH KO SAMPAI INSAF"
Terlalu besar impaknya pada aku dan yg lelain..aku rasa semua org merasainya..

Amiin..

Tuesday, March 30, 2010

Sijil Pertama Saya :D ngeeee~

Alhamdulillah esok genap lah 3 bln aku keje kat sini..dan hari ni aku dpt sijil pertama aku.

Sijil Mengambil Bahagian Cipta Logo 5s :D hehehe, tak menang pun..


seperti biasa, adik aku sorang ni suke benar mencapub
(mencari publisiti) kat sini :D

Belakang tu meja aku, gile mess, apa nak buat..tgh "bz" keje lah kata :p hehehe~

Friday, March 26, 2010

I'm Away..Gonna Miss You H ♥♥


Away for 3 days..Kursus Bina Insan tu :D

Memandangkan Earth Hour jatuh pada 27 mac dan
waktu tu aku kat Janda Baik,
BAIN wish aku  "selamat bergelap sampai insaf" huhuhu~

Thursday, March 25, 2010

Thai Fair@Selayang Mall

Thai Fair@Selayang Mall

Sempoiii

Trend skrg ni ek org buat kad kawen karikatur gini? aku kurang amik port so aku tak tau sgt lah pasal benda2 ni..

Dalam 2,3 hari lepas ada lah dpt kad kawen..

Sempoiii wa ckp lu ;)

sweet ^_^

zoom sket



Harap maklum, ini bukan bakal pengantin..
tp saje enterframe muka dia, bz benar katanya
(tgk je la tempat dia) tp masih sempat memberi
senyuman kat kakak dia ni, hehehe
~

Wednesday, March 24, 2010

Beautiful Day - U2

Hari ni terasa cam buat keje estupido laks sbb keje tu dah disiapkan oleh org lain, ntah camne terdiscover ada error..org tu dah takde, vendor tak leh nak trigger auto, end up aku kena check manually satu persatu..Gilerrr arghh!! satu volume bukan sket, ada 759 vouchers yg aku kena check satu persatu..ada 8 volume okeh, harap2 volume lain tak affected lah..fuhh~

Jadi aku tuju lagu ni utk diri sendiri je lah ^_^




The heart is a bloom
Shoots up through the stony ground
There's no room
No space to rent in this town

You're out of luck
And the reason that you had to care
The traffic is stuck
And you're not moving anywhere

You thought you'd found a friend
To take you out of this place
Someone you could lend a hand
In return for grace


It's a beautiful day
Sky falls, you feel like
It's a beautiful day
Don't let it get away

You're on the road
But you've got no destination
You're in the mud
In the maze of her imagination

You love this town
Even if that doesn't ring true
You've been all over
And it's been all over you

It's a beautiful day
Don't let it get away
It's a beautiful day

Touch me
Take me to that other place
Teach me
I know I'm not a hopeless case

See the world in green and blue
See China right in front of you
See the canyons broken by cloud
See the tuna fleets clearing the sea out
See the Bedouin fires at night
See the oil fields at first light
And see the bird with a leaf in her mouth
After the flood all the colors came out

It was a beautiful day
Don't let it get away
Beautiful day

Touch me
Take me to that other place
Reach me
I know I'm not a hopeless case

What you don't have you don't need it now
What you don't know you can feel it somehow
What you don't have you don't need it now
Don't need it now
Was a beautiful day


Tuesday, March 23, 2010

Aku Bakal Dapat Hadiah Dari NafNaf - Hoyeh3x

Hati berbunga2 selepas baca msg dkt shoutbox blog aku tadi :D terus rs nak buat entry..*wink wink
BTW, nafnaf ak.a k.nara ni kakak pada blogger gossip terkenal BEAUTIFUL NARA tu okeh, bukan calang2 org :D jadi sila maafkan saya sekiranya sy amat berbangga bila bc msg itu..heheheh~

Jom, kasi bakar hati korang (kut-kut nak terbakar lah kan)


msg dari k.nara tadi

sepantas kilat aku terus ke
http://lorongsetia8.com/

Ni lah benda alahnya, penggangtung beg yg kiut miut :D

Untuk baca entry penuh, sila ke blog k.nara okeh --> KLIK SINI

Sunday, March 21, 2010

Apple Juice Become Apple Cake

Kisahnya malam tadi cuaca cam panas2 sket (umah kitaorg takde ekon ^_^ ) jadik H pun terasa nak minum jus epal and he make it by himself..aku ada lah tanya nk tolong ke? dia kata takpe..so bini dia baik punye layan internet..huhuhu~

Bila dah siap jus epal tu, dia cam sayang pulak dengan serdak2 epal tu..so aku suggest kat dia boleh buat kek :D dia jawap ok..so aku pun prepare bahan2 then dia continue lah buat..bini as usual sambung balik berinternet..huhuhu again~
Ni lah hasilnya..malam tadi dah rasa sesuap, tp takkan nak makan memalam buta kan, so kitaorg makan as breakfast today..early breakfast today sbb lepas subuh H layan tv n aku pun layan internet lagi (apa jadah lah yg ada kat internet ni, asyik2 bukak internet je kan)

dihidang bersama secawan teh dikala hujan turun pepagi ni..nyaman skali~

Friday, March 19, 2010

Tutorial - Tukar Background Twitter

 ** Pada yang dah tau tu abaikan je lah tutorial ni, aku buat sbb aku baru tau :D nampak sangat tak cakna pada menu dalam twitter tu, dan tak mustahil ada je org lagi yg mcm aku ni, so saje la nak share sini.

Untuk dapatkan Royalty-Free-Backgrounds, klik SINI

  1. Mula-mula masuk akaun twitter
  2. Klik menu Setting & menu Design




  3. Klik Change backround image, klik browse & jangan lupa save pulak

  4. Ni lah hasilnya :D i loike

cun kan..aku sukeee :D

Sepuluh - Jawap Tag Dari Kak Chik

Aku kena tag oleh K.Chik, dah lama jugak tak kena tag ni, memandangkan tag ni senang..so boleh lah aku buat :D
Cara-cara: Copy Tajuk entry “sepuluh” dan paste di post anda..


Anda dikehendaki untuk menjawab sepuluh soalan di bawah dengan menggunakan bahasa melayu sepenuhnya (tp aku campur2, belasah je lah).

Sila jawab dengan jujur..

[#1] Siapakah diri anda di rumah?
Jawapan: Mcm biasa, seorang yg kadang2 malas kadang2 rajin :D

[#2] Siapakah diri anda disamping rakan?
Jawapan: Ermmm..geng, korang tlg jawapkan boleh?

[#3] 5 benda yang anda idamkan tetapi masih belum tercapai
Jawapan: Mengikut turutan
1. Nak Rumah ala2 kampung, laman yang luas, ada pokok2 besar di halaman rumah dan petang/malam boleh lepak dgn H minum teh kat luar rumah
2. Melangsaikan segala hutang-piutang yang ada.
3. Menghantar parents menunaikan haji dan umrah.
4. X payah keje susah2 tp duit tetap masyuk je..hahaha, boleh ker?
5. Ada anak.

[#4] Siapakah nama pasangan anda?
Jawapan: Mohammad Hairul Bin Hassan.

[#5] Ceritakan 5 perkara yang anda paling suka tentang pasangan anda
Jawapan:
1. Pendiam - Tp dgn isteri dia sangat byk cakap :D
2. Sabar - dengan perangai bini yg sll mood swing2 (tapi dah hala ke tua ni aku dah takde mood swing2 dah)
3. Kool - muka maintain je tak kira waktu
4. Ringan tulang - most of the time, he help me do the laundry
5. Penjaga hati - terutama parents dan sape2 yg lebih tua pada dia

[#6] Bila tarikh anda couple?
Jawapan: 26/2/2004

[#7] Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?
Jawapan: Asyik bergaduh je sebelum kawen even benda2 kecik pun boleh jadik hal ;)

[#8] Lagu tema cinta anda?
Jawapan: Ntah, takde kut (i cant recall)

[#9] Apa perubahan yang ingin anda lihat dari pasangan anda?
Jawapan: Errm..become more romantic lah kut..sbb H ni bukan jenis org yg bagi2 punya..dia kata bunga nnt layu..apa daaa~

[#10] Tag 10 rakan ada yang lain
Sape-sape yg sudi silalah jawap, tp aku tag jugak lah nama (klu nama korang takde tp rasa cam nak buat, sila je buat okeh)

  1. ain
  2. ema
  3. k.manis 
  4. Mrs. J 
  5. Manis 
  6. Baincardin 
  7. Posh76 
  8. Zilhan 
  9. Kikin 
  10. Hazila

Thursday, March 18, 2010

Hot FM Hot Chat - Apa Permainan Anda Masa Dulu-Dulu & Kenangannya

Aku terdengar pasal tajuk ni dlm kereta pagi tadi, teringat kenangan sendiri pulak :D

Aku punya kisah, masa darjah 2-3 gitu, duk gile main getah (zero point tu), kat umah main dengan kawan, kat skolah pun main ngan kawan2, sanggup tu pi skolah awai time tu skolah sesi petang semata-mata nak spend time main getah..

Satu hari tu nak dijadikan cerita, masa aku nak lompat paras 1 jengkal atas kepala (well, dulu-dulu sape dpt lompat lagi tinggi lagi lah menyerlah kehebatannya gitu kan) aku dah lepas lompat..ntah macam mana tertomoih (tersungkur) ke lantai..main kat kantin time tu..hambek kau, patah gigi depan aku ni..nasib patah sket je..tapi sampai ke tua ni lah sumbing gigi depan aku..huhuhu~

korang lak? apa pengalaman? mesti ada jugak kan?

Wednesday, March 17, 2010

FALCON - System Development Tool

Tadi baru sudah demo FALCON ni, waaaaahhh!!! mmg terbaek lah..semua dah simplified..umpama joomla tu dah simplified utk web, FALCON ni dah simplified utk system.

Company yang keluarkan FALCON ni - www.orinetwork.com.my ni bukan sekadar distibutor produk ni, tp diorang sendiri adalah developer.

Produk FALCON ni dah ada sejak 5 tahun lepas, tp diorang pakai utk diri sendiri jer, tp akhir2 ni baru diorang marketkan produk ni.

Jadi utk company yg sll ada projek buat sistem, apa kata korang dgr demo dari orinetwork ni dulu, aku gerenti korang mesti suke punya lah!!









Masalah Terjaga Di Tengah Malam Kemudian Tak Boleh Tido Semula

Lately aku ada masalah ni, tak kira lah klu aku tido seawal jam 10.30pm atau selewat jam 12am, aku mesti terjaga jugak dalam pukul 3 atau 4am..pastu tak boleh tido sampai ke pagi :(

Macam pagi tadi terjaga pukul 3.50am terus sampai ke pagi..

Ada advice tak?

Monday, March 15, 2010

Jom Main Mix & Match @ Polyvore

Refer pada entry aku yg lepas, aku tgk K.Chik ada jugak susun2 gambar guna polyvore..so aku pun jengah lah web tu..mcm best, tp aku tak reti nak mix n match lah, kang jadi pesen apa pun tak tau lah..tak pasal2 jadik fashion crime laks nnt..

Korang leh jenguk web tu di sini - http://www.polyvore.com

Best lah situ, boleh ralit jadiknya nnt :D









Sunday, March 14, 2010

Bergaya Cara Muslimah - Skirt Labuh

Tadi ziarah blog k.chik, aku mmg suke blog k.chik sbb blog tu membuktikan even seorang muslimah yang bertudung litup pun, kita masih boleh bergaya mcm org lain jugak..

Canteek kan?

Ini cadangan-cadangan kakchik:









LTAT Gotong Royong Perdana 5s

Company aku dah achieve ISO 20k, skrg ni nk mengejar pensijilan (ke persijilan ek, mn2 je lah) 5s pulak..tau je lah spec 5s tu lagu mana..agak merenyahkan lah jugak..tp ikutkan saje lah..

Semalam berlangsung lah gotong royong perdana, bermula dengan makan pagi, gotong royong, makan tengahari & bersurai..kat sini, bab makan mmg kelass!! lagi gemok la aku jawapnya (dasar pemberi alasan..huhuhu)

Berkumpul di tgkt 13 utk sarapan pagi
tp aku tak mkn sbb dah breakfast dgn H

Sambil diorang makan2, aku pun berfoto gedix lah

aku gi ziarah tmpt diorang smbl snap apa yg ptt :D


belah diorang byk main dgn kertas, tu pasal semua duk shread jer..huhuh

kul 12.30 pm semua berkumpul semula kat tgkt 13 utk lunchie time
dan kitaorg dpt no. 1 kehadiran plg tinggi..cayalah IT Dept


Hadiah tak seberapa pun, tp yg penting nama tu, IT menang kehadiran weh..pergh..gile komitment :D all wearing RED except En. Sulaiman sbb aku tak terjumpa dia utk bgtau kn pakai baju merah..huhuhuh..sori en. leman

Wednesday, March 10, 2010

PARTY LIAR Kikin

Hahahaha, sila abai tajuk entry itu :D LIAR lah sangat..waktu ofis lah, liar hape ke bendanya..nk cucuk langit apa tengahari buta ni.

Birthday Kikin hari ahad lepas, tp kitaorg baru lah dpt sambut secara kecil2an hari ni..tak susah pun nak organize simple suprise ni sbb si kikin ni jenis tak peduli sgt benda2 pelik keliling dia :D hahaha..sori kikin..

Tp dia mmg terkejut lah siap terduduk bagai, kitaorg pun panik sampai tak sempat nak snap gambar waktu dia terduduk :D

We wish u happy 25 birthday Kikin..may all ur dreams come true.


muka kikin yg terkejut ;)




Tuesday, March 09, 2010

Tips Temuduga Berkesan

Masa blog walk, aku terjumpa lah satu blog ni, antara entry dia yg menangkap mata aku adalah pasal tips temuduga..dulu2 ms aku tgh kalut duk carik keje tetap mmg tak terjumpa la pulak blog yg bg tips gini, skrg ni ada lah pulak..so aku igt nak share lah sini, kut2 lah sesapa yg rasa boleh diguna pakai, sila lah guna pakai..all the best to you guys

Credits : http://namakuhafiz.blogspot.com


1. Pakaian seperti anda ingin bekerja
Ada sesetengah syarikat yang tidak mengkehendaki pemohon untuk berpakaian terlalu formal ketika sesi temu duga dijalankan. Memadai sahaja dengan berpakaian kemas dan tidak menjolok mata. Jangan sesekali memakai seluar jean, memakai baju T yang terlalu buruk dan tidak bersikat rapi.
Kebanyakan penemu duga lebih senang melihat pemohon memakai pakaian kemas seperti kemeja dan berseluar slack. Bagi wanita pula, anda disarankan tidak mengenakan pakaian yang terlalu nipis atau seksi, memakai terlalu banyak aksesori dan bersolek terlalu tebal.
2. Buat kajian
Pastikan sebelum menghadiri temu duga anda meluangkan sedikit masa membuat kajian mengenai syarikat tersebut. Selain itu, pastikan anda tahu tugas-tugas yang diperlukan bagi jawatan yang dipohon. Ia memberi bonus kepada anda kerana mempunyai sikap ingin tahu yang begitu mendalam terhadap syarikat dan pekerjaan yang ingin dipohon.
3. Jangan lambat
Jangan lambat menghadiri sesi temu duga. Ia adalah antara perkara paling dilarang berlaku semasa sesi temu duga. Kejadian itu akan memberi kesan terhadap pandangan majikan terhadap anda walaupun anda memberi alasan tersesat atau kesesakan lalu lintas. Jika majikan mula merasa benci, kebarangkalian untuk anda memperoleh pekerjaan tersebut adalah tipis.
4. Tanya soalan
Tidak semestinya majikan sahaja yang mengutarakan soalan. Anda juga boleh bersiap sedia dengan soalan-soalan anda. Ia merupakan idea yang bagus jika anda juga bertanyakan soalan. Kenapa begitu? Ini kerana, ia menunjukkan yang anda bersungguh-sungguh menginginkan jawatan tersebut. Namun apakah soalan-soalan yang sesuai untuk ditanya kepada majikan?
*Adakah syarikat ini memberi peluang kepada saya untuk belajar kemahiran-kemahiran baru lain daripada jawatan yang dipohon?
*Adakah sebarang persoalan yang bermain di fikiran tuan untuk mengetahui lebih lanjut tentang diri saya?
*Adakah saya akan dilatih terlebih dahulu untuk memahirkan diri dalam jawatan tersebut?
*Apakah perkara yang paling penting perlu saya tahu mengenai jawatan ini?
5. Ucap terima kasih
Jangan kedekut untuk mengucapkan terima kasih kepada majikan sebelum dan selepas temu duga. Apabila anda melangkah masuk ke pintu majikan, ucapkan terima kasih apabila disuruh duduk.
Sebelum anda melangkah keluar pula, ucapkan sekali lagi terima kasih kerana kerjasama yang mereka berikan.
Namun ingat, jangan terlalu banyak mengucapkan perkataan terima kasih kerana ia boleh disalahtafsir oleh majikan sebagai terlalu mengampu atau hipokrit.

Sunday, March 07, 2010

Tukar Tulisan Rumi ke Jawi

hye ain, pinjam profile sy sbb sy minat dkt perkataan jawi tu :D



Aku tgk profile FB kawan aku, mcm best je utk nama dia, dia ada letak huruf jawi..aku pun apa lagi tanya lah dkt pakcik google..then aku pun terjumpa lah website yg boleh translate dari rumi ke jawi..syiok noh..semua dihujung jari je..petik petik dapat :D

Ni lah websitenya http://www.ejawi.net/


Tapi aku tak pasti lah kawan aku tu translate kat situ ke kat mana..very nice website anyway

Friday, March 05, 2010

My 1st Nuffnang Cheque

My 1st Nuffnang Cheque

Farewell Linda (GEMS TRAINING PROGRAMME)

Linda ni dari GEMS (Graduate Employability Management Scheme)..hari ni dia last day kat sini..so biasalah mesti ada jamuan sket2..so apa lagi, lunchie free lah hari ni semua org (erkk..free ke? ada lah contribute sket sorang..bak kata pepatah ringan sama dipikul berat sama dijinjing..tak gitu..chewah) yg pasti perut pun kenyang.

Dan semestinya, aku ni mmg sinonim dengan aksi PhotoGedix, tp this time, org lain yg lebih enterframe kut..hahaha..tak gitu KIKIN?

Jom layan gambar je lah..ni aku compile je..klu nk up semua, jahanam lah space yg blogspot provide nih..huhuhu~


Ni lah Linda yang diraikan tu
 

Ketua Jabatan (yg pakai baju merah gambar sebelah kiri atas)
tengah memberi sepatah dua kata
 


Sessi Photogedix pun bermula
Yg baju pink tu Pn. Jannah, Pegawai A yang baru masuk 1 Mac lepas
 

Photos of the day (Gedix kan mereka..hahahah!!)
 

Alhamdulillah kenyang..syukur ~

6 produk kosmetik disahkan mengandungi racun

Produk tersebut adalah

  1. Temulawak Whitening Pearl Cream Papaya, 
  2. Ratna Sari Whitening Night Cream, 
  3. Atika Beauty Renewal Night Cream, 
  4. Chantique Whitening Night Cream
  5. NV Toner Treatment No. 1 
  6. NV Toner Treatment No. 2

GILE ARGHHHH!!!! AKU pakai yg no. 6


Sumber : http://www.utusan.com.my (Jumaat - 5/3/2010 - Berita Dalam Negeri)

Wednesday, March 03, 2010

Choc..yummy~

Yummy & affordable (RM 15 ++)
Do i need to say more??

Monday, March 01, 2010

Cabaran 20 Hari Bermula

Wish me luck guys..

Aku pun tak tau lah apa yg bakal terjadi, berjaya ke gagal ke?

So tunggu lagi 20 lah baru aku update semula pasal entry ni..aku pun cuak sebenarnya nih..aduyai!!