Instagram ^_^

Instagram : innueclanz

Sunday, January 03, 2010

Now I Can Blog & Tweet Tru SMS..Phewww

Sila lah bg muka pada aku yg jakun ni..kisahnya bermula dlm 6 bulan lepas kut bila dengan tiba2 Maxis bengong telah menukar setting MMS tepon aku kepada 3G..What the heck! tepon aku bukan 3G..since that, aku lsg takleh nk MMS atau browse web tru WAP..bodoh gile..mmg terasa cam zmn pakai tepon nokia 3310 dulu..hape pun tarak.

Congrats me..i can survive anyway..tetapi tiba2 3 hari lepas tepon aku dah aktif MMS..walla wei..aku SANGAT3 happy okeh..

apa lagi..otak ni ligat je la surf utk setting tepon supaya boleh blogging & tweet..YEaaa..now i can blogging & tweet tru SMS..sy sukeeerrr!

1. Tweet tru SMS


  • first thing first..u shud have twitter account okeh
  • Sila ke website ini GLADLYCAST
  • Register & boleh terus test..it works for me..yeaaaa

2. Blogging tru SMS/MMS
  • Login ke blogger dashboard
  • Klik icon surat

  • Masukkan secret words

  • Done
Utk test..type MMS mesej, hantar ke alamat yg didaftar tadi

cth:

Test blog tru sms

send ke --> innueclanz.secretword@blogger.com
Post a Comment