Instagram ^_^

Instagram : innueclanz

Saturday, January 30, 2010

My Laptop Skin

Suker3, akhirnya ada jugak org yg jual skin area selayang ni ( to be exact, kedai tu dkt Kepong..tapi near to Selayang la jugak kan)

Rambang mata dibuatnya masa nk pilih skin tu, tau je lah aku ni kan suke je semua design yg cute mute..tp takkan la nak beli banyak, mahal satu hal, laptop pun ada sebijik je, apa kejadah nak bli skin bebanyak..

lawa2 kan design dia

Ni lah design yg aku beli..aku ckp dkt H, mcm budak2 kan pilih design ni? 
H kata kalau dah suke tak pelah..huhuhu
~ aku ni perasan berjiwa remaja kan..huhuhu :p
RM 28
 

Camni cara nak pasang dia..boleh baca arahan belakang tu
 

Tadaaaaaa!!! Siap dah..suke suke suke!

 

** Tadi sempat gak beli muffin ni, geram je hati menengok (ni kes nak menambah lemak lah ni), aku suke box & tagline dia..ceria je rasa..muffin pun sedap! 









** Oh yer, tadi aku sempat jugak capai 3 ketul FM ni..nk letak kat ofis..comey kan..tp tu lah kaedahnya..dah la kuat makan..FM pun gi beli hat makanan jugak..jue owh jue!!

Hoyeh hoyeh

Hoyeh hoyeh..finally i got my laptop skin (camera quality sucks..will update more pic in my next entry)

Friday, January 29, 2010

Performance Coaching - My Way Forward

Kursus kursus kursus =) setiap tahun kena setel minima 45 jam..Bagi org2 baru cam aku ni, sila prepare ur mental & physical okeh..

Kursus semalam menarik jugak..pasal coaching & coachee (ala2 mentor mentee gitu lah)..Aku plg suke tang part penilaian diri tu..ni result yg aku dpt
Saya Mahir & Saya Minat -- Data
Saya Tak Mahir & Saya Minat -- Idea
Saya Mahir & Saya Tak Minat -- Data
Saya Tak Mahir & Saya  Tak Minat -- Orang

Aku plg tak suke orang eh..ermmmm~ ye ke? korang yg kenal aku mesti kata mcm tak betul je kan sbb aku ni klu org dah kenal tu, aku ala2 tak reti reti nak berenti bercakap..huhuhu!

Dulu org sll salah tafsir..diorang kata klu tak kenal aku, aku ni sombong...mana ada wei =)

Thursday, January 28, 2010

Riadah

Memandangkan kat sini provide gym free, so kitaorg petang2 lepas keje adalah singgah jugak..so smlm lepas join kursus wajib dengan Hj. fadzillah kamsah tu kitaorg pun mengeluarkan lah peluh..maklumlah full day keje duduk, gelak, makan..

Selepas dah berpeluh bagai, baru lah buat sessi photo gedix..

si kikin & sharyn
 
 


lepas sessi berpeluh dkt gym..
kitaorg lepak main pingpong laks..aku tengah2 belajar main
(siot je si sharyn gelakkan aku sbb aku smash mcm smash badminton lol)


si kikin mmg terer main pingpong
 

Wednesday, January 27, 2010

21 Langkah Bijak Menjadi Orang Baru

Hari ni kitaorg semua kena attend kursus wajib..dari 8.30am - 4.30pm..Intipati utk kursus tu, nnt yg best2 aku list out kasi share kat sini..

Tapi utk entry ni..aku up gambar je lah dulu..lagipun jap lagi 5.15pm dah abis waktu keje, pastu kitaorg (aku, kikin & sharyn) nak gi gym lak..so sok baru aku letak yer intipati tu.

Apa pun, the whole session sangat3 best!! Jom layan gambar jelah..


 
 
 
 
 
 sukenya aku dpt jumpa tuan haji for the 1st time :D ngee~

Tuesday, January 26, 2010

Donut Tesco..nyum~

Donut Tesco..nyum~

Cinta Sempurna - Yuna

Suke gile lagu ni..bessttt...lagi best pada lagu yg menang AJL tu (bagi aku lah)

DOWNLOAD MP3




Lirik

Aku manusia lemah
Selalu terjatuh
Berbeda aku darimu
Kau berdiri teguh
Aku serba tiada
Aku kekurangan
Dan bila kau tiba aku hilang dari kewujudan
Sempurnanya sifatmu
Telusnya hatimu
Jujurnya niatmu
Tingginya kesbrnmu
Lepaskanlah diriku
Kerna aku
tak mampu tuk memnaggung sebuah cinta sempurna
Darimu
Darimu ohhh
Darimu ohhhh
Bukan aku tak pernah
Mengerti dirmu
ku sanjung setiap kata cinta kau berikan aku
Hilangkan rasa itu
Akhirkankan semua
Dan bila kau sedar
Aku hilang dari kewujudan
Ohhh
Sempurnanya sifatmu
Telusnya hatimu
Jujurnya niatmu
Tingginya kesbrnmu
Lepaskanlah diriku
Kerna aku
Tak mampu tuk menanggung sebuah cinta sempurna darimu
Darimu ohhh
Darimu ohhhh

Credit :
Lirik - http://malayapark.com
MP3 - http://aimini.net

Monday, January 25, 2010

Raja Lawak 4

Aku mmg follow Raja Lawak (RL) ni dari musim ke-2..musim 1st mmg aku lsg tak tgk sbb tak teringin lsg tak tgk..yg pasti aku penah tertekan channel skali je masa musim 1st dulu, waktu tu aku tgk si sahirah tu jadi pengacara..aku tak minat dia..terus aku tukar channel lain..rupanya hasil RL1 mcm zizan tu adalah satu hasil yang baik dari RL.

Berbalik pada RL 4 ni..aku mcm sedih gile babeng dgn contestantnya..tp aku tgk jugak RL 4 ni dengan harapan akan ada yg menyerlah..dlm byk2, abg kassim (idlan) je la yg nampak ada bakatnya..alex pulak 2 minggu terakhir ni agak menyerlah..ada improvement..

IDLAN dgn watak Abg. Kassim
credit source : http://override182.net/

Alex yang semakin menyerlah
credit source : http://media.mit.net.my

Malam tadi, group wili yg terkeluar..antara bottom 3 malam tadi (wili, caca, an2), baik lah dibuang je si antu..serius nyampah..tapi tu lah..buang je lah semua2 kecuali alex n idlan..final terus je lah boleh? hehehe

Harapnya takde lah yg emo dgn entry aku ni..aku menulis atas dasar pandangan diri aku sendiri je..korang suke, korang vote lah..aku tunggu final nnt baru aku vote..mcm last year aku vote SEPAH..hehehe

Nono Terjebak

Akhirnya aku berjaya menghasut nono secara direct (tru YM chat) & indirect (entry dkt blog aku) hehehe~
so weekend bebaru ni, dia pun lepak la kat umah aku..hari sabtu aku pun teman la dia gi jalan2 cari kasut..

Hambik kau, bapak penat nak pusing (agaknya itu lah perasaan H waktu teman aku hari tu tanpa rasa jemu..i lap u lah sayanggg) sakit kaki okeh..tp tu lah, like kakak like adik.

Ni lah hasil nono selepas terjebak ke kancah sales kasut :D

PERINGATAN : Hati2 masa pilih kasut, sbb kitaorg ada try satu kasut tu, belek punya belek rupanya kulit babi..dah tak pasal2 kena samak..

RM 25
 
 

RM 20 (seksi klu pakai ngan baju kurung utk student)
 
 
 

Masa dalam kete otw balik, si nono pun cakap "yea yea dpt kasut", terus si H cakap.."sama je" (kiranya sama perangai cam aku ms dpt kasut hari tu lah..hiks)


Friday, January 22, 2010

DugaanNya

Benda nak jadi mmg sekejap je..malang tidak berbau orang kata..Malas nak tulis karangan, nnt bukan korang baca pun kan..huhuhu~

Lokasi : Depan Kedai Dobi (Pasar Malam Bandar Baru Selayang)
Jam : Sekitar 7.30 - 8.00 pm
Kerugian : Cermin kena pecah, beg kerja H (ada Tshirt Sykt, External Hardisk, Kad Rawatan Pesakit)
Perasaan : Tak tau nak describe camne, Redha la kut sbb dalam hati ni rasa mcm kosonggg je jiwa.

Kitaorg balik rumah dulu solat Maghrib (lenkali solat dulu baru gi pasar malam, huhuhu), pastu makan dulu apa yg dibeli kat pasar malam tadi, then baru lah kitaorg gi balai buat report, dlm pukul 8.30pm gitu.

* Masa kat balai, ada la menunggu dengan satu couple ni, dia pun kes kena pecah cermin jugak..GUESS WHAT?? lokasi tempat kitaorg kena adalah SAMA..depan kedai dobi tu..mamat tu beg dia ada macam2 including wallet, PSP etc..

org takde ramai mana pun kat balai,
tapi kitaorg setel report selepas 2 jam gitu..fuhhh

puas bercinta kat depan tempat menunggu tu..siap bergelak2 lagi
Ni lah cermin yang pecah tu,
selepas H clear the crime scene (terasa CSI lak eh)

Kaca tak berderai semua sbb ada tinted
 

Sian H, penat dia clear kaca sorang2
(bkn aku tak nak tolong, tp dia tak bagi..syg jugak dia kat aku..hehehe)


see..break-through window..wow ajaib
 

Sempat main cak-cak
 

Bukan selalu leh buat magix gini
(tapi tak nak dah lain kali, mintak simpang)

 

Kesimpulannya :
  • Sentiasa berhati-hati walau di mana anda berada
  • Jangan tinggal barang berharga/tak berharga, even dah sorok kat tempat kaki mcm kes aku ni
  • Redha dengan setiap yang berlaku kerana pasti ada sebab dan hikmah disebalik itu.

Mudah2an, di bulan-bulan mendatang, kehidupan kami akan menjadi lebih baik.  Aminnn!!

Wednesday, January 20, 2010

Nuff Earnings

Akhirnya earnings aku jejak ke RM100 :D mak suke mak suke..

Tuesday, January 19, 2010

Apa Perasaan?

Weekend bebaru ni, borak santai la dengan si H sambil tgk2 tv..ntah camne, si H ni baru discover this issue

 

H        : Eh, tahun ni sayang dah masuk 30 kan?

J        : A’ah..sambil mencebik muka (cheh, aku dah lama dah tau..dia baru nak sedar..sabar je lah)

H        : So, how do you feel? (sabar je laki aku ni punye soalan kan?)

J        : Ntah laahhh..


Agaknya sbb tgk muka aku cebik, dia pun jawab..

H        : Takpelah yang, nnt abg pun masuk 30 jugak..jgn sedih2 ye..

J        : Segan tau, masa introduce diri hari tu, setiap org tanya, umur bape? Banyak kali kena jawap 30 (HAHAHA, tetiba je aku nak emo kan)..

H        : Takpelah yang..

 

 

Pastu aku pun terus tukar topik..tak igt topik apa tp yg pasti bukan isu umur lagi :D

 

*Sbnrnya takde isu pun pasal umur dalam kehidupan kitaorg, tp saje nk gedix cebik-cebik lak..hehehe

Sunday, January 17, 2010

Shoes on Sales - Selayang Mall, Selayang

Mmg boleh jadi sawan dibuatnya bila tgk seluruh ruang legar tingkat 2 (near bowling center) penuh dgn kasut..harga murah lak tu dari RM20-RM50 gitu rasanya..

Ikut hati rasa cam semua nak  beli..hahaha mengong..tp serius, mn nak dpt kasut RM20? even kasut tali halus yg tak bertumit tu pun kadang2 cecah RM20 lebih..

So semalam, lepas dating sarapan pagi (igtkan sarap dkt kedai mamak selayang je, rupanya gi Chan Sow Lin pekena bihun sup..punya la seronok makcik ni..maklumlah dah lama tak gi situ), kitaorg singgah Selayang Mall..pusing2 dkt 2 jam..pastu blk umah dah kelepet..penat la kunun..ms berjalan tadi tak penat pulak ek..

Ini lah hasil rembatan..2 pasang utk aku, 1 pasang utk mama..

sambil tgk2 tu aku sempat snap, bg korang teruja sket :D



RM 29.90
 

RM29.90
 

Yg ni utk mama..beli kat Parkson..she loves RED!
 

Friday, January 15, 2010

Parkson Clearance Stock

Yg ni beli kat Parkson Selayang..kat lain xtau lah..

Harga asal rm 89.90..lepas less, tinggal rm26 je..me loike~


Wednesday, January 13, 2010

Guess what...

Sure graf aku turun mendadak gile 2 weeks ni (chewah, macam la selama ni graf tinggi)..pada kawan2 yg masih sudi singgah sini, aku ucap bebanyak tima kasih la kat korang..

 

buat ms skrg ni, aku ala-ala tengah timing dengan masa..mau nya tidak..hari2 aku kena kuar dlm 6.30-6.40am, klu lewat pada tu konfem H takkan sempat masuk kerje kul 8am..blk pulak disebabkan selalu je ada jem yg tak faham (speshly time hujan), siaplah..8pm karang baru aku sampai umah..almost 12 hours duk di luar umah..jadiknya bila jejak je pintu umah..aku pun dah letih :D

 

Tapi guess what, aku update blog ni pun tru email dalaman je..hehehe..senang kan..type2 terus send ;)

 

Tgk lah weekend ni, aku nak qada’ blk baca entry korang..till then, daaaa~

 

 

 

 

Tuesday, January 12, 2010

Finally..hoyeh hoyeh

Gaji aku dah masuuuuukkk..yippie..walaupun gaji ciput..tp tu lah hasil keringat bekerja aku bulan lepas ..yeaaaaa sy sgt suke hati :D

Aku

a) Aku xdpt internet access lagi

b) Aku xdpt gaji bulan lepas lagi

 

Kesimpulannya

 

Aku SANGAT TENSI disebabkan faktor b..gile tensi weh..ni dah 12hb..gile babi lah..babi pun tak gile cam aku nnt..huwaaaa~

Saturday, January 09, 2010

Friendster New Look

Aku tak tau sejak bila friendster berubah jadi camni sebab aku dah LaaaaaaaaMaaaaaaa gile tak masuk situ sbb aku tak suke bila loading slow nak mampuss..

Hari ni cam tergerak hari nak masuk friendster sbb nak tgk salah sorang kawan aku yg baru bersalin dah up gambar baby dia ke belum..alih2 tgk eh, dah berwajah baru lah friendster..loading pun cepat..me loike! minimal interface je..suke suke suke



Friday, January 08, 2010

Prudential BSN Takaful Planner

2 hari lepas aku dpt parcel..TQ k.nara sbb bagi planner ni..korang tak kenai sape kak nara nih? k.nara ni kakak kepada web gossip terkenal BEAUTIFUL NARA tu :D

* aku tak sempat snap lagi planner nyer..nnt aku snap skali dgn handwriting k.nara yg sgt comells itu yer..daaa~

UPDATED!

Ni lah planner nya..cute kan tulisan k.nara :D



Monday, January 04, 2010

1st Day @ Work

Kalau hari ni budak2 baru nak ke skolah dikira 1st day @ school, aku lak 1st day @ work..Alhamdulillah so far so good..everything went well..

Hari ni dari pagi sampai ke tengahari dengar taklimat, lepas lunch pulak round setiap tingkat utk berkenal-kenalan..hambek ko..naek lenguh mulut duk merenyih je :D

Selepas seharian setelkan dokumen, buat bank akaun, register thumbprint, berjalan2 ziarah department..kitaorg pun terpaksalah berpisah..masing2 akan dicampak ke department masing..owhhh..sy sedih tau..sob sob sob

tapi mcm biasa..mak kan gedix, harus la amik gambar..ala2 kenangan gitu..hehehe

presenting LTAT freshies..tadaaaa ~ 6 org staf baru


sharina, shikin & amy

 
hazri & nizam
 

gedix okeh..dlm bilik kecik pun jadik je nak bergambar :D
Happy working guys!

Sunday, January 03, 2010

H yg goreng..Mmm sedapnya bau..yummy!

H yg goreng..Mmm sedapnya bau..yummy!

Now I Can Blog & Tweet Tru SMS..Phewww

Sila lah bg muka pada aku yg jakun ni..kisahnya bermula dlm 6 bulan lepas kut bila dengan tiba2 Maxis bengong telah menukar setting MMS tepon aku kepada 3G..What the heck! tepon aku bukan 3G..since that, aku lsg takleh nk MMS atau browse web tru WAP..bodoh gile..mmg terasa cam zmn pakai tepon nokia 3310 dulu..hape pun tarak.

Congrats me..i can survive anyway..tetapi tiba2 3 hari lepas tepon aku dah aktif MMS..walla wei..aku SANGAT3 happy okeh..

apa lagi..otak ni ligat je la surf utk setting tepon supaya boleh blogging & tweet..YEaaa..now i can blogging & tweet tru SMS..sy sukeeerrr!

1. Tweet tru SMS


  • first thing first..u shud have twitter account okeh
  • Sila ke website ini GLADLYCAST
  • Register & boleh terus test..it works for me..yeaaaa

2. Blogging tru SMS/MMS
  • Login ke blogger dashboard
  • Klik icon surat

  • Masukkan secret words

  • Done
Utk test..type MMS mesej, hantar ke alamat yg didaftar tadi

cth:

Test blog tru sms

send ke --> innueclanz.secretword@blogger.com

Bertukar Template Lagi

Mmg giler kentang lagi..baru mlm tadi aku tido lambat gara2 godek template, hari ni aku terpaksa tukar template lain lagi..cehh terpaksa tu..sebenarnya template yg aku pakai semalam (magazine style) terlalu berat bila aku nak load..

Memandangkan aku ni tuan umah pun tak gemar sikap broadband aku yg selow melow tu..aku pun tukar la template..haaa, baru la laju sket nak loading..aduyai mcm2 kes..

Apa pun, harapnya kut ada yg tersinggah ke sini, jgn la lupa singgah lagi lain kali ;)

* demn!..aku terasa mcm ada rama2 dalam perut (aku cuak nk start keje baru isnin ni..huwaaa)

Saturday, January 02, 2010

New Template


Kitaorg dua semalaman tak tido..H layan game..aku menggodek template..lepas subuh kul 6.30 pagi tadi baru 'bawak2 la tido' mata ni..(ala-ala paksa mata gitu lah)

Amacam template aku? tapi LOADING-MCM-BERAT sket kan?

komen pls..TQ