Instagram ^_^

Instagram : innueclanz

Monday, November 30, 2009

Happy 30th Anniversary



26 november 2009..takde celeb apa pun..kitaorg beli kek je..
semoga mama abah bahagia selalu..amin

Thursday, November 26, 2009

I ♥ LeNka!

lagu dia the show tu mmg asyik la kuar dkt iklan-iklan TV..tp aku tak amik port sangat..semalm adalah aku tgk kawan dkt FB upload 2,3 youtube si lenka ni..aku pun tergerak la hati nak dgr lagu-lagu lenka tu


serious..best!!! heheh tu je lah nak kata..aku download semua lagu-lagu tu dkt


(untuk download, korang kena register dulu, harap maklum)
kalau malas nak register, bak sini email add korang, aku send kan


ni aku letak 2 lagu je- "the show" & "dont let me fall unplugged"






Wednesday, November 25, 2009

Jumpa Aku Separuh Jalan!

hehehe..saje je tajuk entry tu :D
suke la aku lagu2 black eye peas ni..






Oooooo...
I can't go any further then this
OOoooo...
I want you so badly, it's my biggest wish

Cool,
I spent my time just thinking, thinking, thinking 'bout you
Every single day, yes, I'm really missing, missing you
And all those things we used to, used to, used to, used to do
Hey girl, wassup, it used to, it used to be just me and you
I spent my time just thinking, thinking, thinking 'bout you
Every single day, yes, I'm really missing, missing you
And all those things we used to, used to, used to... (Used to do)
Hey girl wassup,
Yo, wassup, wassup, wassup

Can you meet me halfway, right at the borderline
That's where I'm gonna wait...for you
I'll be looking out, night and day
Took my heart to the limit
And this is where I'll stay
I can't go any further than this
I want you so bad, it's my only wish

Girl, I travel round the world and even sail the Seven Seas
Across the universe, I go to other galaxies
Just tell me where to go, just tell me where you wanna meet
I navigate myself-myself to take me where you be
'Cause girl I want, I-I-I want you right now
I travel uptown-town, I travel downtown
Wanna have you around-round, like every single day
I love you always-ways, I'll meet you halfway

Can you meet me halfway, right at the borderline
[ Black Eyed Peas Lyrics are found on www.songlyrics.com ]
That's where I'm gonna wait...for you
I'll be looking out, night and day
Took my heart to the limit
And this is where I'll stay
I can't go any further than this
I want you so bad, it's my only wish
I can't go any further than this
I want you so bad, it's my only wish

Let's walk the bridge to the other side
Just you and I (Just you and I)
I will fly, fly the skies, for you and I (For you and I)
I will try, until I die, for you and I
For you and I (For you and I)
For-for-for you and I (For you and I)
For-for-for-for you and I (For you and I)
For-for-for you and I (For you and I)
(For you and I)

Can you meet me halfway
Can you meet me halfway
Can you meet me halfway
Can you meet me halfway

Meet me halfway, right at the borderline
That's where I'm gonna wait...for you
I'll be looking out, night and day
Took my heart to the limit
And this is where I'll stay
I can't go any further than this
I want you so bad, it's my only wish
I can't go any further then this
I want you so bad, it's my only wish


credits:
http://www.songlyrics.com
Kohit.net
http://www.youtube.com

Tuesday, November 24, 2009

Free Blogger Templates

aku ni agak cerewet, pastu nk buat template sendiri tak reti (sungguh mengada! klu dah cerewet sgt buat la template sendiri je kan)

klu datang mood nk tukar template, puas la aku jelajah merata tempat nk mencarik, pastu selagi hati ni rasa tak puas hati, sat sat tukar template..once dah ok, berbulan la template tu bertempek kat blog aku tu

so, ni aku nak share dgn korang site yg aku baru discover 3,4 bulan lepas, dan sejak tu terus jadi fav site utk aku buat upacara sedut menyedut template..



(klik link atas ni untuk SEDUT templates)

mmg best gile site nih..design cun..loading tak berat..template aku skrg ni pun sedut dari situ..aku siap follow lagi site tu supaya aku sentiasa updated dengan design terbaru yg diupload kat situ..

ni antara design yg aku suke tp aku sayang/malas nk tukar dengan design aku skrg ni sbb nnt renyah nak kena setting code bagai


(ni baru sket, klu ikut hati semuaaaa aku sukee)








Atashinchi opening theme song

khas utk permintaan En. Anod kita..layannnnn~


DOWNLOAD SINI



21 Guns

Layan jer bila mendengar lagu ni.. aku suka tang "one..21 guns"..meleweh je bunyii tp best lah


DOWNLOAD Mp3 SINI






Do you know what's worth fighting for,
When it's not worth dying for?
Does it take your breath away
And you feel yourself suffocating?
Does the pain weigh out the pride?
And you look for a place to hide?
Did someone break your heart inside?
You're in ruins

One, 21 guns
Lay down your arms
Give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky,
You and I

When you're at the end of the road
And you lost all sense of control
And your thoughts have taken their toll
When your mind breaks the spirit of your soul
Your faith walks on broken glass
And the hangover doesn't pass
Nothing's ever built to last
You're in ruins.

One, 21 guns
Lay down your arms
Give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky,
You and I

Did you try to live on your own
When you burned down the house and home?
Did you stand too close to the fire?
Like a liar looking for forgiveness from a stone

When it's time to live and let die
And you can't get another try
Something inside this heart has died
You're in ruins.

One, 21 guns
Lay down your arms
Give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky,
You and I
[x2]


Credits :

http://www.sing365.com

http://www.youtube.com
http://www.mp3raid.com

Lost My Passion For Blogging

xde mood
xde benda nak di blog kan
xde feel (dulu exsited je nk blogging)



ermmm..maybe matlamat blogging aku agak tersasar sejak dua menjak aku menjoinkan diri dlm klik nuff ni..since last week, aku agak bz so aku slow sket klik2 nuyff ni..tp blog yg aku suke baca, aku akan tetap kunjung dan klik nuff diorang..thats the point anyway, reading people's entry rather than click their ads!

happy blogging anyone..

Monday, November 23, 2009

Zmn Sekarang


paperbag tu takde pun yg lainnya..sama je mcm yg sll korang dpt masa majlis tertentu speshly wedding..TAPI jangan tak tau, aku dpt ni ms kenduri berkhatan semalam..bukan takat paperbag (plus gift inside), bunga telur pun ada okeh..

sejajar dengan peredaran zaman, banyak benda pun dah makin berubah..klu dulu majlis bertunang sekadar dihadiri keluarga belah lelaki dan jamuan makan sket2, skrg org yg bertunang tu siap duk atas pelamin..klu dulu org berkhatan, sedara mara melawat kat umah, skrg dah buat kenduri dekat dewan..

agak2 masa depan nnt camne la ek..

Friday, November 20, 2009

My Very First Baby

Malu sebenarnya nak mengaku, sbb org kat luar sana semua pandai2 belaka..tp aku melihat kepada sudut positif la yer..aku buat ni pakai joomla 1.5..aku mmg takde basic programming, even dulu belajar lsg tak amik programming (nyesal la jugak skrg ni tp dah terlambat..sob sob)..aku belajar joomla ni pun atas ihsan kawan2 yg sudi bg short tutorial..

Big thanks to SITI dan WANIS yg byk tolong aku..selain tu aku byk guna pakcik google lah..tapi kesimpulan yg aku boleh buat, once kita dah ada kefahaman pasal base joomla ni, insyaallah ko boleh google dan test sendiri..

Ini lah hasilnya, tak la gah atau apa pun..dull je kaler aku nampak, tp aku happy sbb even zero knowledge, aku berjaya gak la buat web ala-ala bodoh bg sesetengah org..huhuhu~ i will improve from time to time..insyaallah

Wednesday, November 18, 2009

My Short Conversation..

J : Boleh saya jumpa bos sekejap
B : Boleh
J : Sbb bos nk kena ke Jepun, jadi saya terpaksa serah ni awal
B : (Muka dia serius gile bila nampak aku hulur envelope) Apsal? awak nak berenti?
J : A'ah bos, saya dapat keje kerajaan
B : Gaji berapa dia bagi?
J : Jawatan Penolong, gaji RMxxxx..agak tinggi nak banding dengan SPA bos
B : Betul, tinggi tu..Terima kasih jue (sambil tersengih)
J : Eh bos ni, sama2 (aku pun sengih skali)
B : Saya doakan yang terbaik la untuk awak nanti
J : Terima kasih bos

Again, aku mmg suke keje sini, sbb ni kira job yg mmg aku nak lah..tp tu lah, bila ada peluang yg lebih baik, kita perlu membuat pilihan..

* So korang yang ada diploma/degree IT, klu nak ganti tempat aku, sila lah anta resume kat aku innueclanz@gmail.com

Notis

aku plan nak anta notis dkt2 nak hujung bulan nnt, skali bos nk gi Jepun lak..awal bulan depan baru blk..even aku ni patutnya boleh je notis seminggu tp cam tak sampai hati pulak nk buat gitu..yang kelakar tu siap masuk mimpi bos sound aku kata 'awak ni main-main, baru keje sini dah nak berenti' huwaaaa~ nampak sgt aku ni asyik fikir sampai terbawak dlm mimpi

aku suke keje sini sbb environment ok, colleague ok, kiranya aku selesa lah..tapi peluang utk aku join LTAT tu mungkin sekali seumur hidup je..jadi walau badai menimpa sekalipun (chewah) aku akan tetap pergi jua

mode: ting tong + sakit tekak yang amat..adehhh!


Saturday, November 14, 2009

Penangan Sambal Terung

akibat tak tau nk update apa..buh je la gmbr masakan ni..

penangan sambal terung ni, si H request suh aku masak
menu ni 3 hari berturut2..sabar je lah mak ni nyah oii!!
layan kan aje lah laki ku itu

Friday, November 13, 2009

Dear Nuffnang Clickers!

Tetiba lak aku bz giler skrg ni (chewaaahh, mcm dia sorang je la yg bekerja ek)

Risau lak aku tkt kehilangan geng nuffnang clickers ni..Camni FYI, aku 2,3 hari ni duk curi masa klik ads dkt blog korang..

Aku akan visit korang waktu pagi (kul 7am-8am) dan waktu lunch (1pm-2pm)..waktu2 lain tu klu aku sempat aku jengah...so lagi skali, jgn jemu klik-klik aku naaa

Happy Clicking Everyone

Wednesday, November 11, 2009

To All My Nuffnang Clickers!

aku tak dpt nak reply klik2 korang buat masa ni sbb bz sket pastu 'beruk' band aku ni boleh tahan la selow melow nya..so utk yg background yg agak heavy tu mmg bertaun aku tunggu, end up page error..mau tak hangin..

aku akan tetap klik korang bl ada ms tp utk certain blog yg heavy page loading, aku mmg tak dan nk tinggal jejak pun..aku klik n terus blah..

Happy clicking everyone!

Monday, November 09, 2009

Bila Hujan Turun (sila sambung perkataan menjadi 1 ayat)

perut aku pun jadi lapar :D


ni kesah hari sabtu..menghala ke petang sket, hujan turun punye lebat..diselangi pulak ngan guruh berdentum dentam..aduyai..nasib la H gi OT halfday je..klu tak mau aku ketakutan seorang diri (even H ada, bukan la aku gi peluk dia everytime guruh berbunyi, cuma bila ada org selain kita, takut tu dapat dibendung)

so, mcm sambungan ayat aku kat ats tu..aku pun ke dapur..bukak peti ais, tgk ada pisang lebih yg H buat kek pisang tu (laki aku ni, pisang pun buh dlm peti ais, sabar je lah) condition pisang masih baik walaupun kulit sudah lebam..ye lah, kesejukan dlm peti ais

utk mengisi perut yg kosong..jadik lah makanan di bawah ini..minum pulak dengan kopi O panas utk H, dan nescafe panas utk aku..

LEMPENG PISANG
aka Banana Pancake
mkn lempeng ni cepat kenyang + muak,
so malam kitaorg dah tak makan

Sunday, November 08, 2009

Friday, November 06, 2009

Kek Pisang

korang mesti nampak kek ni biasa je kan, tp bg aku kek ni special sbb H yang buatkan..hehehe syiokkk :D


Thursday, November 05, 2009

Kempen 99HTN

Sejak dua menjak aku terjoin misi klik nuff ni, aku dapat beberapa kawan bloggers yang baru..dan skrg ni diorang ni tgh giat dgn kempen 99HTN..ramai jugak bloggers yg join kempen ni, tapi aku bukan la salah sorang pada diorang..blm terbuka hati lagi :D tapi insyaallah pelan2 akan cuba la kut..


klu korang nak tau 99HTN tu maksudnya "99 hari tanpa nasi" hehehe..aku ucapkan all the best pada semua contestant..

kalau korang nak tgk progress contestant..korang klik blog KASEH..belah kanan, dia dah list out semua geng 99HTN..so korang leh lah klik dari sana je

Tuesday, November 03, 2009

LTAT Interview Session - Part 2

Korang igt lagi tak aku penah buat entry ni? Yang tak igt leh refer SINI (tak nak refer pun takpe, suka hati korang lah..hehehe)


Ada part 2 pulak dah ker? :D jeng jeng jeng..


Alhamdulillah syukur, terima kasih ya allah..


yg lawak tu, depan2 mailbox tu jugak aku terlompat2 kegembiraan..H senyum je la menengok bini dia kena sawan :D apa pun alhamdulillah..

terima kasih pada H (sbb sentiasa bersama aku, siap ambik cuti teman gi mana2 interview), family (ma, abah, angah, alang, adik yi, adik bi - semua sms aku individually wish good luck) & ina (yg support aku secara moral) dan paling utama kepada PC Soft sbb bg aku experience ni..

tanpa kabel, tanpa surat sokongan, hanya pengalaman, serta berkat doa, alhamdulillah dpt jugak akhirnya :D

* mcm menang golden globe award lak lagak nya, siap bg ucapan bagai (sila lah bg muka pada org yg tengah poyo kegembiraan ni)

Monday, November 02, 2009

Masak & Makan

Ini lah aktivitinya hujung minggu..bila duk lepak umah je..mula la perut ni menyanyi2 mintak di isi..camne la badan ni tak di pam2..pastu duk teringat lak resepi2 dari blog hazila tu..aduhai, lagi la mana boleh tahan nafsu..

Sudahnya, ni lah aktiviti aku..test resepi, masak & makan :D bestttt (mesti masuk bakul angkat sendiri, klu tak sape lagi yg nak puji..an an an *tiru mcm dialog sifu n tongga)

Ini lah hasilnya:

  1. Puding kukus laici
  2. Udang goreng tepung aka udang sprite

Sekian lama aku ni mencari resepi udang goreng tepung ni..rupanya tepung tu kena bancuh dengan air sprite..

Nak resepi? gi terjah blog resepi aku sinun