Instagram ^_^

Instagram : innueclanz

Friday, July 31, 2009

wēk′en′dər

1/8/09
esok nak balik pilah, last week tak follow m.i.l blk kg, byk buah katanya..so this week kitaorg nak balik lah insyaallah..manggis pun ada katanya, nyum nyum..tp sape ntah nak tolong panjat, xde galah panjang ke depa ni kat kg..huhuh~

8/8/09
next week lak blk sg. besar, even kat rumah mak aku takde dusun buah, tapi tak kira, asal blk kg aku je mesti best punya la..family sendiri kan :D mesti la best punyerrr

15/8/09
minggu ni cousin H kawen, so kena gi menolong2 apa yg patut, as usual, they prefer gotong royong compare to catering, penat sket la dek non :D tapi semua berkumpul, ok la tu (ikut cara saida ckp ye)

Wednesday, July 29, 2009

Betul Betul Kaw

agak ssh nak cari yg kene citarasa n betul2 sedap..selalu beli mesti tak berapa nak sedap even beli yg timbang punya

dlm 2 mggu lepas Majalah 3 ada buat coverage psl durian ni..mostly yg jual tu chinese n aku dgn H ni punya la terliur tgk buah2 tu dkt tv

alkisahnya, kitaorg pun gi la carik cine yg jual durian, mls nak gi carik dkt jalan kuching (mcm Majalah 3 ckp) so kitaorg just carik area kepong..maka terjumpalah satu tempat yg jual, ni lah hasilnya..Sangat berbaloiii!!!! Sedap..juicy..nyum nyum ~

3 biji = RM32, mmg berbaloi

Saturday, July 25, 2009

Money Vs. Satisfaction

after had a short conversation with my best bud just now,
aku mcm terfikir 2,3,4,5,6 --> banyak kali pulak..huhuh~

bila takde duit hidup jadi susah..tapi kalau tak happy dgn apa yg dibuat pun tak best jugak

currently im happy with what im doing, but do i earn more money? the answer is NO but i do have satisfaction in my life which i never had before..ermm i shud stick with this one for a 'some' time i guess

donia oh donia!

Sarapan Di Mana?

heheh~ mari kita kasi promote sket area tempat aku duduk

1. Lokasi : Tempat letak kereta Stadium Selayang
Specialty : Nasi Lemak
Lauk : Sambal paru, kerang, ayam, telur puyuh, telur ayam, bergedil etc (rasanya itu je pun lauknya selalu selalu, tapi org mmg ramai la membeli)



2. Lokasi :Restoren Al-Bidayah (kedai mamak juga marii), kedai-kedai berhampiran Stadium Selayang
Specialty : Alah menu selalu2 kedai mamak lah,
saje lepak sini sbb H nk mkn roti canai

** teringat-ingat lagi nasi lemak basri (masa zmn sekolah rendah sultan ismail kemaman dulu), sedap gile..semua org order, sampai org kantin marah..ntah hape2 kan..dah sedap, kitaorg order lah



Friday, July 24, 2009

Kinda Sweet ~

dlm 2-3 hari ni, asal kul 1 je..kitaorg chat sekejap
tp hari ni sbb solat jumaat, so kul 12.15 gitu chat
even sekejap je, tapi aku rasa cam best lah..rasa cam bercinta lak

:D ngeee..ntah hape2 kan padahal kul 6 nnt jumpa jugak..huhuhuh~

Wednesday, July 22, 2009

M.A.L.A.S

bahaya bila penyakit ni datang..

nak berblog malas
nak berforum malas
nak merayau2 dkt blog org pun malas

abis tu?

aiyooo~ apa nak jadi nih

p/s: lama dah tak makan mihun sup jalan 3 Chan Sow Lin tu..nyum nyum (cuaca yg agak2 sejuk ni mengundang perut menjadi lapar)

Saturday, July 18, 2009

Layaaaan (pinjam tagline FAFAU)



skali skala layan anime mmg best (aku bukan kaki anime mcm H) so skali skala would be ok for me

jadi ptg smlm join dia tgk anime Full Metal Alchemist Brotherhood dkt animax tu je, yg benar2 nya aku bkn tgk sgt pun, layan gitu2 je..tapi lagu ending dia menangkap jiwa aku gitu..chewahhh~ best jugak lah

klik link utk download :

Full Metal Alchemist 2 Brotherhood Opening Ending MP3 Download

mp3 credit : http://fullmetalalchemist2.us
image credit : http://www.imagebee.net


** kalau rasa link tu slow mcm siput, email je aku..nnt aku send dkt korang

FB (facebook)

aku dah ada account ni quite some times lah..tapi aku tak pernah la tgk atau godek sesangat..cuma 2,3 hari ni je aku baru aktif hari2 masuk..

patutla ramai org kata fb lagi best pada friendster..skrg ni baru aku rasa best sbb aku dapat jumpa raaaammaii kawan lama (sek rendah n menengah) so rasa best lah even tak dapat bersua muka, at least dapat jugak tau apa perkembangan masing2..ada yg jadi stewardess (walaweii cun abis..dulu sesama masuk pancaragam, skrg amat la santekkk)

tapi aku still la tak berapa nak pandai main apa2 yg kat dalam tu..erti kata lain agak malas..sue, ko ajar la aku..ko dah lama berkecimpung dlm facebook ni :D


Julianna Idura Dorabu


** Jocelyn suh aku up gambar2 masa sekolah rendah dulu..so tunggu aku balik rumah mak dulu lah..selongkar balik album2 lama..tapi rasanya tak banyak yg ada..maklumlah dah berpindah 2,3 kali (kemaman-gurun-sg.besar)

** sesapa yg blm ada facebook tu..meh le buat account (ain, jom buat satu)

Thursday, July 16, 2009

Black Juara

hehe agak basi entry kali ni..sbbnya aku menunggu dapat link lagu dulu baru nak up entry..

aku tak pernah pun tgk mentor ni..memandangkan ahad malam takde citer..H layan anime, aku layan je la mentor kat TV3..so penilaian aku pada peserta mentor ni totally based utk persembahan final..

bot bad apa performance diorang..cuma aku tak boleh blah dengan si chaq je..kalu org lain duk teran bagi suara kuar abis..dia maintain je nyanyi macam alif aziz tu..dan baru ku tau chaq tu abang si stacy rupanya..biarpun kalah chaq tetap untung sbb ajai dah janji akan buat lagu utk dia..

apa pun..congrats black..tak sesia ko kena libas dengan rotan..gile garang mas idayu tu..

DOWNLOAD Aku Rindu Sayang Kamu.mp3 - Black

*mp3 credit : http://syahainz-musicmp3.blogspot.com/

Wednesday, July 15, 2009

Theory to Practical

heheh, tajuk je poyos sket..tapi ada kena mengena lah jugak..H ni bole dikira buku resepi bergerak lah..dia tau byk resepi dan cara masak tapi sejak aku kawen ngan dia nih, jarang la dia turun masak kat dapur (sbnrnya aku tak suke sket klu aku memasak ada org laen tgk ke apa ke..huhuhu)

kisahnya mlm tadi aku lepak je..H yg masak..dia kata dia dah lama nak masak kan untuk aku asam pedas :D

aci tak..aku tak tgk pun dia buat guane kat dapur tu..padahal aku bukan pandai pun masak asam pedas, alah skali skala lepak je salahnya kan ;)

asam pedas lebih sinonim dengan ikan speshly ikan pari..so next time we're planning to cook asam pedas ikan pari lah pulak (dia la cook kut..heheh)

* aku tanya H, ada ke asam pedas ayam..dia kata ada..so bedal je lah
* satu hari nnt aku nak buat entry sejarah aku blajar masak lah ;)


Monday, July 13, 2009

Satu Suara (Satu Komuniti Satu Persatuan) mp3 n lyrics

aku tak tau lah kalu lagu ni dah lama main, tapi aku baru dengar 2x, tu pun masa tertekan chanel tv3..best la lagu ni..sukerr..


DOWNLOAD MP3




Mengapa kita berbeza?
Ku tahu hatumu dipolusi benci
Kita harus bersama
Aku, kau, mereka memahami kompromi
Kita satu komuniti
Satu arah destinasi

Hey generasi muda
Usah kau bersendiri
Kita punya satu hati
Satu cita, Satu jiwa
Kau, aku dan mereka
Kita satu nama

Dengan Satu suara
Kita serupa walau berbeza
Genggam semagat waja
Dan langkah bersama
Dalam rentak padu yang sama

its the 'b' to the 'e' to the 'lia'
lets keep the head up for better days
come on hand to hand
if you understand
the message is to be together
in this motherland

where is the love that used to shine?
in the darkest hour we are gonna be just fine
let the love shine in your soul
this revolutions gonna be our destiny call

dalam satu suara
kita tiada bezanya
nanyi lagu yang sama
rentak sekata

dengan satu suara
kita janji menjaga
kau aku dan mereka
kita satu nama
dengan satu suara
kita serupa walau berbeza
dengan semangat waja
dan langkah bersama
dalam rentak jiwa yang sama

sekiranya ku jatuh
terus bangunkan aku
dan aku lakukan yang sama untukmu
kau aku dan mereka
dalam satu irama
dalam satu cinta

*rap in tamil*
*rap in mandarin*

dengan satu suara
kita serupa walau berbeza
genggam semangat waja
dan langah bersama
dalam rentak padu yang sama
dengan satu suara
kita sama walau berbeza
dengan semangat waja
dan langah bersama
dalam rentak padu yang sama


English translation!
why are we different?
i know your heart is polluted with hate
we have to be together
me, you and them understand know how to compromise
we are one community
one path, one destination

hey young generation
you are not alone
we are one in heart
one in mind, one in soul
you me and them
we are one in name

with one voice
we are the same although we look different
with a strong spirit
we will walk together
with the same bear

its the 'b' to the 'e' to the 'lia'
lets keep the head up for better days
come on hand to hand
if you understand
the message is to be together
in this motherland

where is the love that used to shine?
in the darkest hour we are gonna be just fine
let the love shine in your soul
this revolutions gonna be our destiny call

with one voice
we are no difference
lets sing the same song
with the same beat

with one voice
we will promise to look after the country
with one name
one voice
we are the same although we look different
with a strong spirit
and a same soul


if i fall
please help me up
and i will do the same for you
you me and them
in one tune
in one love

*rap in tamil*
*rap in mandarin*

with one voice
we are the same although we look different
with the same spirit
we will step forwards together
in the same beat
with a same voice
we are the same although we look different
with the same spirit
lets step forwards together
in the same beat!

lyrics credit : http://pwinncess.livejournal.com/9996.html

Friday, July 10, 2009

Congrats to Ina & Rat

dalam minggu ni saje, aku dapat 2 berita gembira..

1st, member aku ina dapat PTM..alhamdulillah..kira cita2 aku ngan dia lah jugak ni..tapi cam biasa lah, rezeki aku ni mcm tak berapa nak lekat sket..apa pun aku happy utk ko na..

kut2 la nnt tetiba aku dpt interview PTM..aku berguru dengan ko ye na :D

2nd..tahniah utk rat..aku tak tulis pun dlm msg semalam :D hehehe~ selamat berkorban jiwa, raga, tenaga dan poket ye rat..hiks..aku sentiasa berada di belakang mu..chaiyo chaiyo

* bila la pulak aku turn aku ni yer..

Wednesday, July 08, 2009

I Got A Feeling

* aku suke lagu ni, bila dengar rasa mcm nak sing and dance along..cer korang dengar & dload..besstttt



kindly email me : innueclanz@gmail.com for broken link

DOWNLOAD SINI

I gotta feeling that tonight’s gonna be a good night
that tonight’s gonna be a good night
that tonight’s gonna be a good good night (x4)

Tonight’s the night night
Let’s live it up, I got my money
Let’s spend it up

Go out and smash it, like Oh My God
Jump off that sofa, Let’s get get OFF

I know that we’ll have a ball
if we get down, and go out
and just loose it all

I feel stressed out
I wanna let it go
Lets go way out spaced out
and loosing all control

Fill up my cup, Mozoltov
Look at her dancing, just take it off

Lets paint the town
We’ll shut it down
Let’s burn the roof
and then we’ll do it again

Lets Do it (x3), and live it up

i gotta feeling that tonight’s gonna be a good night
that tonight’s gonna be a good night
that tonight’s gonna be a good good night (x2)
www.musicloversgroup.com

Tonight’s the night, let’s live it up
I got my money, Lets spend it up

Go out and smash it, Like Oh My God
Jump off that sofa, Lets get get OFF

Fill up my cup (Drink)
Mozolotov (Lahyme)
Look at her dancing (Move it Move it)
Just take it off

Lets paint the town, We’ll shut it down
Lets burn the roof, and then we’ll do it again

lets do it (x3), let’s live it up

Here we come, Here we go
we gotta rock

Easy come, easy go
now we on top

Feel the shot, body rock
Rock it don’t stop

Round and round, up and down
around the clock

Transformasi


dalam 2 minggu lepas, aku ngan H gi tgk Transformers..huhuhu~ aku rasa kalu dia tanya aku (meaning proper plan) aku tak hingin kut nak tgk..kitaorg gi tgk kat Summit Square je (atau lebih dikenali sebagai Bintang Selayang)

masa nak beratur masuk wayang tu, 'bercetum' (bahasa terengganu, kalau bahasa buku, masam mencuka) je aku ni, muncung bukan main..aku penah pegi wayang kat bintang tu..dalam dia tak best lsg..TAPI rupanya dalam tu dah maju..seat dah tukar, kiranya equipment dalam tu semua baru lah..sound system pun baek punya..overall aku agak enjoy tgk citer tu..tp aku rasa part yg paling aku bangang waktu scene robot2 tu berlawan..adehhh, aku tak tau mana satu robot baik mana satu robot jahat..laju sgt dia punya transformation tu..bila dah kuar wayang aku tanya H, mana robot baik yang..dia kata yg kale hitam tu semua jahat..yang ada warna tu baik..bodowwnya lah aku ni..


p/s : tiap kali tgk ikan kerisi merah kat pasaraya msti H kata..tu igt rat la tu, aku sengih je la :p
rat, ko kan suke masak ikan tu masa kita duk sesama waktu dip dulu..hehehe~







uish byknya makan..yummm yummm